[ LakiElektro @ 13.03.2018. 09:10 ] @
Dobar dan svima, puko mi je ekran na laptopu i ne mogu da vidim dobar deo ekrana npr 70% i sada ja sam povezao na ekran od mog kompjutera medjutim ja kada upalim laptop i kada povezem VGA kabl sa laptopom ja ne vidim na mom ekranu od kompjutera boot screen, ne vidim BIOS ne vidim nista dok ne pocne welcome, da li neko zna gde mogu da aktiviram da vidim i da li je to uopste i moguce?

Hvala svima unapred!
[ sdurut @ 13.03.2018. 10:55 ] @
Dosta laptopova neće da bace boot ekran na eksterni monitor dok se ne otkači flat kabal od LCD-a sa matične ploče laptopa. Bios grafičke ne detektuje LCD kad se otkači i tada je default display eksterni VGA. Međudim jako su retki laptopovi koje sam susretao u praksi da ni kad se otkači flat kabal neće da bace sliku na eksterni monitor već samo kad se podesi u driveru na OS-u. Flat kabal je obično negde ispod tastature ili poklopca na kome su led diode i taster sa paljenje.
[ gilopile @ 13.03.2018. 11:51 ] @
Upravo sam to i napisao ( u drugoj temi koju je otvorio ). Desi se da, i kada se otkaci interni panel, ne detektuje externi i onda je potrebno FN + F5 i tako se swich-uje na extern. U Win je druga prica, prijavice ga bez obzira sto se ne detektuje u DOS-u i pri boot-u. win ce ga prijaviti kao extended, sve dok se ne podesi da bude main.