[ bordzija @ 21.03.2018. 12:21 ] @
Imam lumiu na kojoj je windows 8 sa kingston mem karticom od 16 gb. Sve je to fino radilo 2,5 godina i sada mi konstantno izbacuje da je mem telefona popunjena. 7 gb od mogućih 8. Sve fotografije su na mem kartici, nista nije na telefonskoj memoriji, telefon je skoro prazan sem vajbera i navigacije nema ničega.

U storage sense mi prijavljuje neke fajlove za koje on sam nema pojma sta su, oko 3 gb prostora. Kako se rešiti ove bede ili je to ista fora kao kod iphonea da popuni memoriju i aj ćao?

Kako je dosao do 120 mb slobodnog prostora tako pucaju aplikacije i fotke, ne vidi mem karticu povremeno, ne radi vajber, blokira, guta bateriju povremeno itd.

Spajao sam telefon i na komp ali nema nikakvog pristupa tel memoriji sem mem kartici?

[Ovu poruku je menjao bordzija dana 21.03.2018. u 13:52 GMT+1]
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 21.03.2018. 14:26 ] @
Reset na fabrička podešavanja će ti rešeiti problem nakupljenih stvari u memoriji kojoj ne možeš da pristupiš.

Pogledaj
https://support.microsoft.com/...6/windows-phone-reset-my-phone

ili

https://answers.microsoft.com/...74-c21e-4aec-ad1b-30f3afaf824d

Prethodno bekapuj sve što možeš i nemoj brisati sadržaj eksterne mem. kartice, jer nema potrebe.
[ bordzija @ 21.03.2018. 15:24 ] @
Ok obaviću to čim se vratim sa puta zbog šifri za vacap jer nemam više taj br. Moram nešto da smislim. Hvala u svakom slučaju za pomoć :)
[ bordzija @ 22.03.2018. 13:53 ] @
Još jedno pitanje vidim da ste znalac, koliko je to sigurno raditi sobzirom da win 8 više nema nikakvu podršku? Kakve su šanse da telefon uopšte radi posle reseta? Hvala unapred.
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 22.03.2018. 14:42 ] @
Sigurno je, jer telefoni imaju sistem i sve što im je potrebno u svojoj memoriji koja se ne briše ovim postupkom.
[ bordzija @ 23.03.2018. 05:07 ] @
Ma to znam radio sam to sa android LG telefonom ali kasnije ništa nije funkcionisalo nijedna aplikacija. Bio je potpuno neupotrbljiv bez apdejta sistema nijedna aplikacija nije radila.
[ mrkabrka @ 23.03.2018. 13:15 ] @
Instaliraj neki kliner,primer "Clean Master" imas to u Play prodavnica.,pa svakih par dana odradi ciscenje.,nece dugo biti problema....
[ bordzija @ 23.03.2018. 16:23 ] @
Sve sam ih probao potpuno beskorisni programi.
[ bordzija @ 27.03.2018. 01:39 ] @
Odradio sam master reset, sistem nije trazio nikakav update?!?? Neke aplikacije odmah počistio kao i skype koji uopste ne radi. Telefon sad radi kao nov, 4 gb slobodne memorije

Jedino sam instalirao windows app i sačuvao kontakte i sms poruke, ostalo sveee u đubre
[ bordzija @ 13.01.2019. 11:42 ] @
Prošle zime rešen problem ali kratkoročno, u narednom periodu su se pojavili svi mogući i nemogući bagovi, od nestajanja poslednjih biranih brojeva, blokiranja svih aplikacija na ovaj ili onaj način, uglavnom TOTALNA DESTRUKCIJA korisnika koji su kupili ovaj telefon tj bilo koji sa win 8.

Bačen novac i još jednom je majkrosoft potpuno nekažnjeno izigrao svoje kupce/korisnike. Ovih dana su obe kartice izgubile mrežu i ostao je samo wifi. Odlučim da uradim upgrade, skinem aplikaciju upgrade instaler, on instalira nešto što je potrebno za migraciju sa 8 na 10 i krene telefon da se apgrejduje. Sve je to trajalo polako, oko sat vremena i više da bi posle restarta imao neki sakati win 10 gde ne mogu da unesem sifru telefona - nema tastature. Restartuje se on tako ponovo i krene da bekapuje neke fajlove, i tu se opet restartuje i zaglavi na tome. Ni makac satima. Odradim reset i opet isto.

Instaliram win. Device recovery tool, on jedva prepozna telefon i krene da vraća sistem. Vrati mi opet win 8 i usput uništi sve šta sam imao - kao master reset. Evo ga sad opet sisa apgrejd win 10 a sledeća destinacija mu je đubre i nikada više.
[ mjanjic @ 13.01.2019. 12:21 ] @
Ne znam koji je model, ja sam imao 920, 32GB prostora, i nikad nisam imao taj problem, ali sam uvek imao 7-8GB slobodno.
Takođe, burazer je imao 625, jedan poznanik 425, nikad nisu imali problema.

Pošto si napunio karticu, moguće da privremeno snima na internu memoriju i sve napuni, tako da ne može da radi kako treba (jer nema dovoljno rama za pokretanje više aplikacija i moguće da koristi swap, a tebi sve puno...).

Možeš li da izvadiš karticu i da pomoću čitača prebaciš to na komp i karticu formatiraš? Ili da USB kablom priključiš na komp i u transfer modu sve sa kartice prebaciš na komp i obrišeš sve fotogravije i video klipove?
Ja sam tako radio povremeno kako bih imao prostora ako mi zatreba da snimim neki video.


Generalno, meni se jedino dešavala glupost da bude crn ekran kad je baterija na izdisaju i onda priključim na punjač, on na kratko pokaže animaciju punjenja kao kad je telfon isključen, a problem je što neće da se uključi (kod 920 taster u uglu), i jedino je pomagao reset (istovremeno tri tastera sa desne strane).
Kod prelaska sa Win 8 na Win 8.1 prestao je da snima zvuk kod videa, našao sam na netu da je problem Skype koji je došao uz nadogradnju bez pitanja korisnika da li ga hoće, uklonim ga i snimanje videa radi, ali to što sam snimio za mene nešto važno bez zvuka nikom ništa, ko sad da ih tuži za tu "sitnicu".
[ bordzija @ 13.01.2019. 16:40 ] @
Nokia 535 je u pitanju, evo sada je prošao update ali mi je uništio sve što sam do sada imao na telefonu. i dalje ne rade mreže to je verovatno neki drugi kvar, ne radi ni skype samo se restartuje. Win 10 mobile verovatno više niko živi ne koristi na planeti.

535 ima giga rama i još 8 giga memorije, ja sam dodao kingston 16 gb karticu. Win popuni tih 9 gb kao od šale sa kojekakvim đubretom i mora master reset. Mem kartica zeza od prvog dana mada sada manje, uvek je prijavljivao tel. neki problem pa kao skenira. Ma njsr uopšte treba da uzmem nešto drugo.
[ mjanjic @ 13.01.2019. 23:26 ] @
Pazi, sa 8GB teško da tu može normalno i da se instalira Win 10, pre nego što si bilo šta radio, morao si da ukloniš sve fotografije i video, kao i dokumente i sl. sa telefona, i da napraviš backup imenika/kontakata.

Moguće da ima i neki hardverski problem, tj. da telefon nije u potpunosti ispravan (npr. stradale neke memorijske lokacije), ko će znati šta može da bude dok se telefon ne bi ispitao na nekoj dijagnostici ili pregledao u servisu, a to ti se i ne isplati.
[ bordzija @ 14.01.2019. 02:51 ] @
Ma moze telefon bukvalno leti ko avion ima memorije za izvoz. Ma u autu sam ga malo puko o menjac doj sam cekao na semaforu i zeznuo glavnu plocu kupicu drugi tel za 1000 din i prepakovacu.
Otvarao sam ga i gnječio, povremeno dobije mrežu na jednoj od kartica. Ma idealan kao drugi telefon.

Koliko sam se mucio sa win 8 pokvarenjaci. Instalirao sam vajber i vacap i jos ponesto sad mem izgleda ovako: