[ pakito @ 28.03.2018. 15:27 ] @
Petlljam sa <audio controls> html tagom i sem veličine, dodavanja senke, ljuljanja i sličnih "kerefeka", ne vidim mogućnost da se audio plejeru izmeni još koje svojstvo, posebno mislim ona onu tutumračnu boju "haube"?
[ valjan @ 28.03.2018. 17:32 ] @
Za sad nema šanse da budžiš onaj defaultni plejer iz browsera pomoću css-a, ali uvek možeš napraviti svoj a preko JavaScript-a očitavati parametre reprodukcije i regulisati komande, "displej", progress bar i sl, ima toga po netu koliko voliš...
[ pakito @ 28.03.2018. 19:52 ] @
Hvala na odgovoru, i sam sam pretpostavljao tako nešto. Pitao sam zato što mi ovakav koncept dizajnerski deluje vrlo tupavo, da se nameće jedan likovni stil kao mustra na koju se ne može delovati. I bar da je neki stil! Ja sam, naravno, našao jedan audio player otvorenog koda, i doterao ga po svom ukusu. Može se videti i čuti ovde, recimo:
http://www.paundurlic.com/vlaski.recnik/kn_celarec.php?id=53

Ako sam za programiranje sluhista, za web dizajn baš i nisam kao (bivši) likovnjak. Moram priznati da mi je princip "sve do zadnjeg piksela mora biti mojeručno".
Inače, problem sa audio plejerima nije nimalo bezazlen. Taman vi pomislite da je vaše rešenje we(bi)čno, a ono nova verzija navigatora jednoga jutra, posle kafice, javi da više se vaš plejer više ne podržava ... A vaša webena aplikacija ne sme ni sekunde da zaćuti! I tako dalje.

[ valjan @ 28.03.2018. 21:26 ] @
Da je to jedini problem, nego svaki browser ima svoju varijantu plejera, znači sajt u startu neće izgledati isto u Chrome-u, FF, Operi ili Edge-u. Plus što Opera ne podržava mp3, a stariji browseri poput IE ne rade sa ogg formatom, pa ne možeš nikako da uštimaš da jednim udarcem ubiješ više audio muva...