[ ziza @ 01.04.2018. 13:24 ] @
Koristio sam bez problema 2 Transcend StoreJet eksterna, povezana na 2 USB 3.0 porta na matičnoj ploči. Onda sam dodao još jedan i da bih smanjio zauzeće portova kupio sam USB 3.0 hub sa 10 portova i eksternim napajanjem od 12V3A, što bi trebalo bez problema da napaja bar nekoliko ovakvih uređaja, a ja sam za početak prebacio 2 od ova 3.
Međutim, sada kada se podigne Windows 7 ili se uopšte ne vide 2 ext. HDD sa huba ili se vide ali kao da nema ništa od fajlova na njima.
Kada odem u Disk management u Control panelu kaže za 1 od njih da treba da se opredelim da li hoću MBR ili GPT. Naravno to nisam radio da ne ostanem bez podataka na njima.
Device manager ih vidi.
Kada isključim pa uključim napajanje na hub-u onda ih Windows prepozna kao da je ubačen novi USB device i dalje sve radi normalno do novog restarta Windowsa, a onda opet sve isto.
Pretražio sam sve moguće forume na engleskom na netu ali nisam našao objašnjenje, uglavnom se sve vrti oko hubova bez napajanja.
Uzgred, proverio sam i napajanje na hub-u i ono radi OK.
Ako priključim sve na backpanel od ploče onda sve radi normalno.
Dakle problem je vezan za hub, ali rekao bih da je i on generalno ispravan, nego da je nešto vezano za interakciju hub-a i Windows-a.

Ima li neko ideju ?
[ anon334571 @ 01.04.2018. 14:53 ] @
Imaš raznih hubova, i pola toga je za bacanje, jer je neki žnj standard i smanji brzinu bar za pola. Slikaj hub pa da pričamo.
[ ziza @ 01.04.2018. 18:06 ] @
Ne znam šta bi moglo novo da se vidi sa slike, u pitanju je ovaj hub:

https://www.amazon.co.uk/gp/product/B074H5NJHK/

Inače proizvođač je tajvanski Hayatek, brendira se pod nekoliko naziva, moj se konkretno zove Olmaster i pravi ga, kao verovatno i sve ostale, Hayatekova fabrika u mainland Kini.
Nažalost nisu nigde naveli koji čip je unutra a ne bih još da ga otvaram ako ne moram.
Takođe je problem što ni Hayatekov ni Olmasterov sajt nisu ažurirani ko zna od kada, vidi se da nisu orijentisani ka krajnjim korisnicima ...
Ovo nije jedini slučaj gde se ljudi žale na ovakvo ponašanje, po Amazonu ima dosta sličnih žalbi na Orico modele, neko čak kažu da je to feature zbog zaštite uređaja povezanih na USB hub od varijacija struje iz mreže prilikom nestanka i povratka mrežnog napajanja. Međutim mislio sam da ovde to neće biti slučaj jer ima klasičan klik-klak prekidač za power.
Neko je čak bio dao i detaljno rešenje (doduše za drugi tup hub-a) kako da se hardverski reši "problem", ali sad ne mogu da nikako ga nađem na netu.
Ja sam ipak mislio da je možda do neke gluposti u Windowsu, nekog specifičnog načina rada, možda drajvera ili nešto slično, zato sam jedino i postavio pitanje ...
[ ademare @ 01.04.2018. 18:30 ] @
Ovo nije softverski , vec hardverski problem .

Znaci problem nije u windowsu , vec u maticnoj ploci ! Na maticnim plocama , nisu svi USB portovi istog prioriteta ! Tako na primer , osnovni prioritet rada imaju oni portovi koji se nalaze pozadi, dok su prednji sasvim sporedna stvar !

Iako ce ti svaki windows reci da su svi portovi ravnopravni , oni to u praksi nisu !

Ovde je kod tebe posebna stvar sto pokusavas da 10 potencijalnih uredjaja , uguras na jedan port , i u tim slucajevima se mora koristiti port koji ima najveci prioritet , a to su oni pozadi .

Znaci probaj sa njima , a ne sa onima sto se nalaze na prednjem panelu kompjutera . Ovo vazi naravno za desktop kompjutere .

U svakom slucaju stvar je hardvera , a ne softvera .
[ ziza @ 01.04.2018. 19:04 ] @
Da, pa i probao sam sa portovima pozadi.
Smisliću valjda nešto, ovo me opasno nervira ...
Prvo da upgrade-ujem driver za Etron USB kontroler, pa posle da vidim koji je čip na habu, VIA npr. ima neke pečeve objavljene za nešto slično ovom problemu ...

Hvala u svakom slučaju, znam da nije uobičajena stvar u pitanju ...
[ ziza @ 01.04.2018. 21:36 ] @
Rešio sam !!!
Apdejtovao sam drajvere za USB 3.0 kontroler i u Advanced Power Settings u Control Panelu sam promenio USB selective suspend setting sa enabled na disabled.
Šta je od ove dve stvari pomoglo, nemam pojma (možda i obe) ali sad sve radi savršeno.
Tako da verovatno ipak nisam promašio temu, rekao bih da je uglavnom povezano sa Windows-om :)

Hvala obojici na želji da pomognete !
[ flighter_022 @ 02.04.2018. 09:33 ] @
Ima nade za nas :)

Hvala na povratnoj informaciji, i rešenju problema!