[ zexxxx91 @ 07.04.2018. 15:34 ] @
Imam jedno pitanje u vezi punjenja canon cl 38 ketridza.
Koristim vec jedno odredjeno vreme canon ip1800 koji koristi navedeni color ketridz, kupio sam stampac od coveka koji je izbusio rupe za punjenje i napunio ketridze pre nego sto mi je poslao stampac. Stampac je mnogo dobar i mnogo mi se svidja, prvenstveno zbog toga sto trosi jako malo boje i sa jednim napunjenim ketridzima moze da se ostampa bas dosta slika. Ostampao sam oko 50 slika za cd omot i tek pole toga je poceo da stampa neke segmete izbeljeno.

E sad, ovde nastaje mali problem, izvadim ketridze da ih napunim, u savki spric uvucem po 3ml mastila od svake boje i pocnem puniti. Kada sam ubrizgao to sve u ketridz, zuta i plava boja su pocele da cure dole na pljuckavce (ne znam kako se to dole strucno zove), vise plava nego zuta, zuta je brzo i prestala.
Dodjem na ideju da gurnem ponovo spric i da izvucem plavu boju ali spric nije uvukao ni deseti deo onoga sto sam ubrizgao, a toliko puno sigurno nije iscurilo.

Sad mene zanima jedana stvar, sto je ujedino i pitanje, da li ovi ketridzi funkcionisu po princu da se natopi sundjer unutra sa bojom, a visak boje odbacuje i da mi je zbog toga curilo kad sam napunio ili se nesto drugo desilo?
Nakon sto se sve stabilizovalo i curenje prestalo, vratio sam ketridz i stampa sve lepo najnormalnije.

Malo me cudu sto je color ketridz curio posle punjenja jer u crni ketridz sa ubrizgao ceo spric od 5ml i nije procureo. Da li je to zbog toga sto se crna koristi bukvalno za svaku sliku i sto se istrosila mnogo vise od ostalih ili je nesto drugo u pitanju, ne znam.

Ketridz je isti ovakavMalo me buni to sa curenjem jer sam ranije imao lexmar z600 i z730 koje sam takodje punio sam ali problema sa curenjem nije bilo, kada boja izbije na povrsinu izbusene rupe kroz koju ide boja onda stanem i malo izvucem da nebude bas prepunjeno.
Kod canona nije nista izaslo na povrsinu rupe nego dole kroz one pljuckavce.
[ Seyokiller @ 09.04.2018. 18:55 ] @
Preporuka: kupiti original ketridž i problem riješen !