[ popmilan76 @ 15.04.2018. 12:34 ] @
Da li je moguće kada neko otvori neki program koji sam pravio u delphiju,da iscita TeamViewer id i pass,i posalje mi nekako,i ja da to vidim,tako da mogu nekako sprečiti korišćenje nečega što sam napravio?Hvala unapred.
[ salvaric @ 15.04.2018. 19:31 ] @
Na koji način misliš sprečiti, nakačiti se preko Team-a na njegov komp pa izbrisat program?

Napravi neku vrstu zaštite programa, uzmi parametre hardvera, id (procesora ili hdd) pa vrši proveru nakon startovanja programa. Napravi generator (funkciju) koji će id obraditi i napraviti novi id tvog programa, snimi ga u registry ili neki fajl na kompu, pa ga nakon starotvanja programa uzmi i poredi sa generisanim id hardvera, u koliko je ok nastavi sa radom u koliko ne gasi program ili zahtevaj registraciju programa kroz neki dialog za unos. Na taj način ćeš samo ti moći aktivirati dati program i voditi kod sebe evidenciju o broju korisnika i njihovim id-ovima.

Kod mene ta varijanta radi posao, nije 100% neka zaštita, ali je za mene dovoljna. Ozbiljni programeri mogu to razbiti lako, pitanje je da li je program vredan truda.
[ savkic @ 15.04.2018. 20:20 ] @
Hoces da blokiras rad u tvom programu ako je startovan TeamViewer?
[ popmilan76 @ 15.04.2018. 20:52 ] @
Ja sam za sada koristio da limitiram broj unosa u bazu podataka , i to je za sada okej,ali sam mislio to malo da unapredim,na neki bolji način.Mislio sam da kada se otvori moj program,otvori se i TV i posalje mi id i pass,tj verovatno su negde i ti podaci zapisani u registru...Ne da mu izbrisem program,nego da vidim jel koristi ili ne i u koje svrhe.
[ Predrag Supurovic @ 15.04.2018. 21:15 ] @
U .NET System.Windows.Forms.SystemInformation.TerminalServerSession daje true ako se forma korsiti sa remote koneckije. D ali radi smao sa REMote DEsktop iili i sa ostalim remote protokolima to treba proveriti.

Sam Windows se u nekim svojim segmentima tako ponaša, ako je remote konekcija odbija saradnju, i znam da to radi cak i sa VNC i TeamVewer konekcijama. I neki antivirusni programi se tako ponasaju. Sigurno je da to st tebi treba moze samo treba da iskopas kako da to obavis iz Delfija.
[ Milan Milosevic @ 16.04.2018. 16:22 ] @
Treba ti neka statička IP adresa, na koju instaliraš neku server aplikaciju koji će da prihvata i čuva podatke sa klijent aplikacija.
Kad ti se app startuje ona posalje podatke na server. Ograničiš app da ne radi bez internet konekcije.