[ Brkic @ 18.04.2018. 21:18 ] @
Pozdrav,
treba da se instalira Win na nekom malom namenskom računaru u školi koji je spojen na neki projektor. Računar je mali kao mala školska sveska samo malo deblja. Na njemu je bio original nemački Win 7 i to se nešto pokvarilo i ja sve izbrisao i sada ni jedan win neće da se instalira. Win 7 zablokira na pola instalacije a Win 8 i 10 izbace ovu postavljenu grešku a instalacioni Win su svi OK.
U čemu može biti caka, ima li neko iskustva sa takvim čudom da neće instalacija ??
Ne znam koji je računar tj.uredjaj u pitanju, mogu proveriti.

[ popusicko @ 18.04.2018. 22:07 ] @
Ram memorija neispravna ili los kontakt
[ gilopile @ 18.04.2018. 22:22 ] @
Ili HDD ima lose sektore
[ ademare @ 18.04.2018. 23:35 ] @
Koji je to kompjuter u pitanju ? Kada probas win 7 imas na startu ono zezanje sa particijama , pa ti brisi , formiraj novu, formatiraj ne bi trebalo da je nista hardverski neispravno .

Ali nisi trebao da brises stari , tu si zeznuo nesto , jer ti kompjuteri imaju cesto skrivenu particiju sa rikoveri windowsom .

Ja sam imao problem , doneo mi covek prosle godine stari pentium M iz 2005 . godine da mu preinstaliram sa Nemackog na Engleski . Prima Win XP sa fleske krene malo i plavi ekran . Kreni stani i nista ?

Od toga jedino se pojavilo da kao ima dva sistema , nisam brisao stari pre nego sto to novi win uradi . U sustini ne moze mu covek nista .

I onda mi padne na pamet da sa podignutim windowsom startujem sa flesa , da on pomisli da je upgrejd ?! Javi on da je pogresan jezik , malo nesto drljao i ko zna sta se desilo , ali tu ga nekako zeznem i krene normalna instalacija .

Evo Laptop i dan danas radi , sve ispravno , samo nije dao da se instalira win , bez trikova .
[ Miroslav Jeftić @ 19.04.2018. 07:23 ] @
Citat:
ademare: Koji je to kompjuter u pitanju ? Kada probas win 7 imas na startu ono zezanje sa particijama , pa ti brisi , formiraj novu, formatiraj ne bi trebalo da je nista hardverski neispravno .


Ne bi trebalo? A to znaš... kako? Naprotiv, kao što su gilopile i popusicko rekli vrlo verovatno jeste neki problem sa hardverom.
[ valjan @ 19.04.2018. 07:45 ] @
Ako tri različite verzije Windowsa puknu kod instalacije, a prethodno instalirana verzija se "nešto pokvarila", onda je velika verovatnoća da je u pitanju hardverski problem.
[ Brkic @ 19.04.2018. 07:55 ] @
Prethodni win je samo blokirao,počne da se diže i zakoči a novi neće da se instaliraj. Moguće da je nešto hardverski crklo.
Mislio sam da je možda nešto na hardveru zaštićeno pa ne dozvoljava instalaciju neke druge verzije win-a sem te original nemačke što je bila.
Izbrisao sam sve partičije i win sam napravi sebi participacija i svaki zablokira ili izbaci tu grešku.
[ ademare @ 19.04.2018. 13:29 ] @
Sve je to nagadjanje , naravno i ja nagadjam , jer nisam Vidovit ! Da sam, nisam imao slucaj ISPRAVNOG laptopa , koji odbija da instalira bilo sta ne bi ni pisao , vec bi rekao hardwer . Ovako oni koji nemaju takva iskustva ne bi trebalo da pisu da je to nemoguce !

Ako sumnja na Hardver HD , tu bar nije neka Umetnost . Vadi HD , formatiraj ga ne drugom kompjuteru , proveri ga , otkrice se ako nesto sa njim nije u redu . Jer prilikom formatiranja , HD mapira , obelezava neispravne sektore, i na njih vise i ne snima podatke . Takodje programi za proveru Diskova javice ako nesto drugo nije u redu sa diskom .

Ako je memorija , sa Hiren CD-om , digni sistem , pa sa Dos programom , proveri memoriju . ITD , ako je hardwer to moze da se utvrdi .
[ gilopile @ 19.04.2018. 13:37 ] @
Brko, skopcaj taj HDD na komp i pogledaj S.M.A.R.T. parametre sa HD tune programom/ health. I postavi nam sliku ovde da vidimo.

Obrni i jedan ( ne quick ) scan sa njim i ako to prodje bez gresaka, moze se reci da je HDD OK.

Memoriju istestiraj sa HBCD/memtest86, bar 2 kruga ako prodje, onda je i to ok, pa cemo dalje.

Navedi nam i tacan model tog laptopa.
[ Miroslav Jeftić @ 19.04.2018. 14:03 ] @
Citat:
ademare: Sve je to nagadjanje , naravno i ja nagadjam , jer nisam Vidovit ! Da sam, nisam imao slucaj ISPRAVNOG laptopa , koji odbija da instalira bilo sta ne bi ni pisao , vec bi rekao hardwer . Ovako oni koji nemaju takva iskustva ne bi trebalo da pisu da je to nemoguce !


Naravno da nije nemoguće niti je neko to uopšte rekao, ali ovde imamo slučaj da originalna instalacija + 2 druge ne rade i tvoja prva asocijacija je "ne bi trebalo da je hardver"? Čudno razmišljanje.
[ ademare @ 19.04.2018. 14:16 ] @
Nije cudno razmisljanje , jer niti ja , niti niko ovde ne zna sta je pokretac teme tu radio ! Vidim da covek nije profesionalac sto se tice servisiranja . Meni kada dodje komp, u ruke ja procenjujem sta mu je , a ovako je tesko reci napamet , posebno kada je izgleda Tajna cak i model kompjutera !

Neka digne virtuelni Windows . Ako procesor radi , i maticna trebalo bi da uspe .

Znaci meni kada je stigao taj laptop , iskustvo mi je reklo da ne gubim vreme sa hardwerskim pretragama . Ja svoje vreme ne nalazim na "putu " nego je mnogo skupo , ne u smislu naplate popravke, jer ja to radim Besplatno ! Nisam majstor koji popravlja za novac , mala je to para za mene .
[ gilopile @ 19.04.2018. 14:17 ] @
Po gresci koju dobija, najverovatnije da je ili RAM ili HDD.

Naravno, svakakve nebuloze mogu biti, nema kraja koda su racunari u pitanju, ali ovo je neki najcesci problem.

Sad tek vidim da je to mali racunar, neki ITX verovatno...
[ ademare @ 19.04.2018. 18:17 ] @
Dobro , dobio je dovoljno saveta , kako da utvrdi ispravnost i testira HDD i RAM .
[ mrkabrka @ 19.04.2018. 20:34 ] @
Ma sa cega dize Win? sa CD , USB ,???
[ Lavlja_Jazbina @ 19.04.2018. 20:42 ] @
Verovatno sa cd-a koji je u nekom falsu.
[ Brkic @ 19.04.2018. 20:48 ] @
Win sam podizao 7 i 8 sa CD i 10 sa fleša.
Inace virtual Win sa Hirn CD je lepo podigao, neki modifikovan Hiren sa Win7
U sredu vidim tačno koji je to računar i konfiguracija, na poslu mi je taj računar.
[ gilopile @ 19.04.2018. 20:57 ] @
Ako je podigao taj Live Win7 sa HBCD, moguce je da je RAM ok, jer ceo ide samo u njega, HDD tu ne igra ulogu, tako da je veca mogucnos da je u njemu problem.