[ svetionicar @ 25.04.2018. 19:39 ] @
Dobar dan svima.

U ku'i imam dva PC i va laptopa, na svakom je win 7. do skora sam radio kroz Workgroup, bez problema, priter mi je zaka;en za jedan PC i svi su lepo štampali.

Od pre nekoliko dana, jedan laptop može da vidi sve ostale i kro WG i kroz HG (koju sam u medjuvremenu napravio), da vidi i zve foldere predviđene za erovanje preko HG, ali ne može nikome da pristupi (The network is not present or not started). U isto vreme, ostali članovi WG i HG normalno sarađuju i vide se, ali ovaj laptop ne vide, osim kao media device.
U service, ne mogu da pokrenem Workstation servis, proverio sam sve u dependencies i svaki od navedenih servisa pokrenuo. Međutim, Workstation servis i svi servisi koji zavise od njega, ostaju neaktivni. Takođe, u podešavanjima za HG na ovom laptopu, dugme za Turn on files and printer sharing i posle snimanja ostaje isključeno. Povremeno se dešava da imam u SysTrayu ikonicu da ovaj laptop vidi rutere koji imaju izlaz na internet, ali da nije konektoan a da u isto vreme imam normalan pristup internetu?

Probao sam sve savete koje sam našao po forumima, sfc, brisanje nekih parametara u registry, menjanje parametara i ništa nisam uspeo. Win trouleshooting mi govori da jeproblem u mrežnim podešavanjima (svi su na obtain IP autaomatski), a kad pokrenem mrežni troubleshooter, prijavljuje da nema kvara.

Prošao sam ceo LP sa Avirom, Malvarebytes, MS Essecial i AntiSpyvare. Ne radi mi se instalacija od 0 zbog nekih poslova koji su mi u toku, ali ako neko ne izađe s nekim lepim savetom ili idejom, nema mi druge.

Dakle, ako ima neko neki predlog, neka se slobodno ijasni

Srdačan pozdrav
[ Binary Mind @ 29.04.2018. 14:18 ] @
Da li se isto dešava kad pristupaš računarima po imenu i po IP adresi?
[ svetionicar @ 29.04.2018. 14:44 ] @
po imenu nije prepoznavao ni jedan od kompova a za IP se već ne sećam da sam tražio. Pišem u prođlom vremenu jer sam jue naleteo na nekom forumu na rešenje (tačnije, nemam pojma šta je ovo uradilo, ali sa imam i mrežu i internet i sve, osim što mi ikonica za WiFi pokazuje da nisam konektovan, narandžasti kružić preko ikonice, a kad se otovri spisak dostupnih vezaa pokazuje da sam povezan)
Elem, u cmd kao administrator, ukucam ovo:

sc query rpcss
enter
sc query lanmanworkstation
enter
sc start rpcss
enter
sc start lanmanworkstation
enter

i sve radi. ne mora ni da se restartuje mašina.

jedino što je ostalo, to je ta "pogrešna" ikonica, čak sam negde našao i komandu kojom se čisti keš za win ikonice (?!?), to je u jednom renutku pomoglo, ali već posle sledećeg restartovanja laptopa, opet se pojavila i ta "pogrešna ikonica.

ali, sve radi, upravo sam štampao neke dokumente na štampaču koji je na drugom kraju kuće, tako da za sad neću da diram ništa, a na leto sledi jedno ozbiljno format C i instalacija od nule.

u svakom slučaju, hvala na pomoći i pozdrav svima :)