[ unused_username @ 06.05.2018. 12:03 ] @
Imam 64-bitni Windows 7. Imam instalirana i konfigurisana oba drajvera (za 32-bitnu i za 64-bitnu arhitekturu) pomoću ODBC administratora izvora podataka (System32, SysWOW64). Međutim, kada pokušam instalirati SSMA za MySQL, pojavljuje se sljedeće: "Setup ne može pronaći MySQL ODBC Driver v5.1 i novije verzije".

Pokušao sam ignorisati ovu poruku nastavkom procesa instalacije, i to je prošlo uspješno.

Zatim se pojavila druga greška. Kada sam pokušao da koristim SSMA (za migraciju sa MySQL-a na SQL Server) i da se povežem na SQL Server, pojavila se sljedeća greška: "SQL Server Agent je zaustavljen". Pokušao sam da ga pokrenem pomoću services, ali nije uspelo: "agent SQL je započeo, a zatim je zaustavio". Tražio sam kako da pokrenem ovu uslugu i ustanovio da treba da radi od "compmgmt.msc", ali u mom Windowsu ne postoji odeljak "Lokalni korisnici i grupe" (koristim Windows 7 Home izdanje). Zašto? Kada pokrenem "lumgmt.msc", ona daje grešku: "lokalni korisnici i grupe možda neće biti dostupni za verziju Windows Home". Takođe, kada pokusam da pokrenetem SQL Server Configuration Management, u odeljku SQL Server servisa, kada se vezujete za "zahtevanje podataka od WMI provajdera", data je greška: "poziv daljinskog postupka nije uspio [0x800706be]".

Koristim SQL Server 2008 Express izdanje. Ako se neko sretao sa sličnim problemima, molim vas objasnite da li ste ih rešili i kako.

Ako znate druge načine migracije sa MySQL-a na SQL Server (a ne pomoću SSMA-a), objasnite.

Pročitao sam negde da SQL Server 2008 Express izdanje neće pokrenuti agent servisa SQL servera. Je li to tacno? Koja besplatna verzija radi?

Takođe, WMI provajder ne radi na mom računaru. Zašto?