[ anon334571 @ 07.05.2018. 09:52 ] @
Skinuo sam poslednji roll Manjara, i nameravam da ga bacim na metal, pa bi ova tema trebala služiti, vašim mišljenjima o ovom sistemu. Dakle šta mislite? Kakva su vaša iskustva? Imao sam Manjaro pre par meseci i zasmetalo mi je to što PopCorn je u početku radio a posle su ga blokirali, mada Popcorn je ilegalan, kažu. Manjaro je pretekao Mint i ima najbolji trend u poslednjih godinu dana u odnosu na sve druge distribucije, to ne može da bude loše, ali da vidimo...
[ calexx @ 07.05.2018. 10:26 ] @
Za mene je osnovno što je zasnovan na Arčiju koji mi je trenutno prvi na listi. E sad, ne volem klonove koji samo dodaju sitnice i programe ali Manjaro izgleda ima jak tim koji radi ozbiljnije od ostalih. Konkretno, imam problem sa par poslednjih kernela i Manjaro to lako rešava, postoji Manjaro Settings Manager u okviru koga se lako dodaje ili oduzima neki kernel. Naravno, može to i u terminalu ali sam ja lenčuga i volem gui. Upravo sam instalirao ovaj program na Arčija ali ne radi par delova, kernel i hardver detekcija. Verovatno je rešivo pa ću sad da potražim ali ... na Manjaru to naravno radi.

Na početku me nerviralo to što se malo odvajaju, forsiraju neke teme i podešavanja ali mi se sve više sviđa i baš sam malopre razmišljao da preselim sva podešavanja sa aktuelnog Arčija i nastavim sa njim.

Kako god, mogu samo da ga preporučim. Lakše se koristi od Arčija a nema neke mane.
[ lega99 @ 07.05.2018. 12:05 ] @
Imas ga u Aur-u pa probaj, ljudi pisu da radi
https://aur.archlinux.org/packages/popcorntime/
xantares commented on 2018-04-03 16:40
this time it's working, thanks for the update!
[ Branimir Maksimovic @ 07.05.2018. 12:20 ] @
Koristim Manjaro od 2014 to je prvi i jedini OS na bare metalu na ovom kompjuteru ;)
Uvek gledaj forum , podforum announcements, gde mozes da vidis da li neki apdejt ima problema. Manjaro ima unstable,testing i stable gde se filtrira svaki problem koji se pojavi u testing tako da u stable uglavnom nema problema. To je ujedno i glavni razlog sto koristim Manjaro a ne Arch. Inace pacman je najbrzi package manager tako da se ne gubi vreme na apdejte.
[ calexx @ 07.05.2018. 12:26 ] @
Da malo dodam, probao sam sve tri varijante i nije baš lepo rešeno. Ako se pojavi neki problem na Arčiju, nema ga na stabilnom Manjaru, što je normalno jer kasni ~30 dana. Ako posle deset dana Arči reši taj problem, on će da se pojavi na stabilnom Manjaru i sačekaće onih deset dana da i tu bude rešen. Nestabilni Manjaro je ~ Arči a stabilni ... šta znam, ne volem distroe koji kasne.

Upravo se spremam da na laptop nabacim Manjara i to nestabilnu verziju pa ga malo probam.
[ Branimir Maksimovic @ 07.05.2018. 12:56 ] @
Nemoj nestabilnu tu isprobavaju sve i svasta, stavi testing kao ja, to kasni jedno 2-3 dana.
[ calexx @ 07.05.2018. 13:06 ] @
Ako mogu da koristim Arčija, mogu i nestabilnog Manjara. ;) Ionako će da legne pored ostalih pa ako zabrlja, lako će da odleti.
[ yaelo @ 07.05.2018. 19:06 ] @
Meni je Manjaro odličan. Imao sam problem pre par meseci kad nije hteo da mi apdejtuje sve odjednom nego sam morao sve pojedinačno. Sada sve radi. Jedina zamerka je na instalaciju Python IDLE. Nije hteo da izbaci ikonu nigde tako da sam morao ručno da napravim. Odlično izgleda, brz, stabilan. Koristim KDE.
[ anon334571 @ 07.05.2018. 19:31 ] @
Ja sam malopre instalirao Manjaro. Ni meni inicijalni update nije radio, ali u terminalu radi, tako da sam ga bacio na najnovije. I zamerka zbog tankog bordera prozora, pa ne može da se šteluje lako veličina prozora, ali i to sam rešio. Može Alt+desni klik, a moze i ako se stavi neka bolja tema. Dobija se kocka od 4 piksela, sasvim dovoljno za pozicioniranje miša.