[ gigamg1 @ 08.05.2018. 22:15 ] @
Ovih dana treba da idem za Kosovo. Porodični razlozi su u pitanju.
Gledao sam rute na gugl mapama i svuda mi gugl odbija da pokaže putanju preko prelaza Jarinje što mi naravno nabija nepotrebnu kilometražu jer po njihovom bi morao da idem okolnim putem.
NS table imam. Nisam nikada bio a informacije na našim sajtovima su šture poprilično. Čak je i sajt kosovskog ministarstva spoljnih poslova nedovšen i bukvalno ne može ništa da sa sazna.
Ne pada mi niko na pamet koga bih mogao da putam od poznanika jer niko u te prave ne zalazi.
Negde piše tako usputno da treba zeleni karton. Negde ne. Negde se spominje posebna polisa. Negde ne.
Ima li neko ikakve informacije jer ne bih da se uputim tamo neobavešten jer nisam baš pri parama pa da me neko dere za neznanje?
Lična karta ili pasoš?
Idu samnom još dva putnika
[ Lavlja_Jazbina @ 09.05.2018. 06:41 ] @
Ovo imam ns table ti je zuti karton pa neces dobiti direktan odgovor,a savet.Imas gomilu autobusa koji idu za

Kosovo i Metohiju pa pitaj vozaca.
[ anon142305 @ 09.05.2018. 07:54 ] @
Jesu li svim putnicima dokumenta iz NS? Kosovske vlasti takva dokumenta tretiraju kao isprave druge drzave i ne prave problem. Problemi su jedino moguci ako su dokumenta izdale raseljene institucije sa Kosova (npr, licna karta iz PU Prizren).

Zeleni karton i pasos ne trebaju. Ovde imas jedno uputstvo, pa prostudiraj: http://kossev.info/strana/arhi...tu_zeleni_karton_ne_treba/5846
[ gigamg1 @ 12.05.2018. 14:23 ] @
Citat:
Lavlja_Jazbina:
Ovo imam ns table ti je zuti karton pa neces dobiti direktan odgovor,a savet.Imas gomilu autobusa koji idu za

Kosovo i Metohiju pa pitaj vozaca.

Da prostis, malko me neki svrab uhvati na nezgodnom mestu kad čujem tako neke idealiste kako drljaju fotelju za slobodu svoje države. To me nije zanimalo.
Žuti karton ako nešto vredi, preporučujem da začiniš nečim da ubije ukus gluposti pa verujem da možeš i da ga pojedeš.


Inače, ne treba pasoš, dosta lična karta. Ljubaznost od strane obe policije. Dao samo svoju saobraćajnu i ličnu kartu na ulazu i sve bilo u redu. Na izlazu sam samo šiptarskoj policiji dao dokumenta radi kontrole dok od strane naše policije sam dobio samo mahanje rukom da produžim bez zaustavljanja. Saputnicima nisu ništa ni tražili.
Sve u najboljem redu.
[ flighter_022 @ 17.05.2018. 09:33 ] @
Ja sam se slično pitao kada sam prvi put kolima prelazio granicu ka Hrvatskoj pre par godina. APSOLUTNO normalan tretman. Dobar dan, dobar dan. Kuda putujete_?Tamo i tamo, obuka dva dana, pa nazad. Imate li dozvolu za rad? Nemam, jer mi nije potrebna za obuku, ne idem da radim nego da budem obučen za to i to. Ok, u redu, možete da nastavite. Hvala, do viđenja.

3 godine kasnije, granični prelaz HR-SLO, u odlasku sam, zaustavljaju me odmah posle carine, "rutinska" kontrola, pregledali su mi kola 45 minuta... svaku šupljinu na kolima proveravali i endoskopom, uzeli uzorak goriva za analizu... Predpostavljam da su dobili dojavu da će sličan automobil narkotike prevoziti ili im je nešto bilo sumnjivo. Ja sam kulirao, ništa ne mogu da nađu jer ničeg i nema, i to je bilo to. Vrlo ljubazni, ljubazan i ja, i sve ok.

Treći put, granica SLO-Austrija... zbog migranata uveli pasošku kontrolu. Ja sam u kolima, pandur pogleda mene, pogleda u korice pasoša koji sam već držao u ruci, mahne rukom i gotovo.

Mađarski carinik, godina 2005. Idem do Nigerijske ambasade koja je tada za nas bila u Budimpešti... Kola prazna, samo u prtljažniku sanduk sa alatom, ali kakav... Gvozdeni sanduk od 12.7mm municije, zeleni sa žutim slovima. Carinik se zaprepastio, pita šta je to. Ja reko smem li da otvorim, on kaže da. Otvorim, vidi da je mastan alat unutra i kao idi do vraga prepade me. Kao idi brzo da te ne gledam :D