[ highguy @ 04.06.2018. 18:12 ] @
Pozdrav ljudi, Uskoro planiram jedan poveci projekat sa kojim zelim da napravim DIY Smart kucu. Jedan deo te slagalice jeste ovaj projekat. Posto zelim sva svetla u kuci da budu konrolisana pametno, zelim da sve povezem u jedan centralni kontroler koji cu moci upravljati Arduinom i jednim mqtt brokerom. Naravno postojace i redovni prekidaci za svetla ali oni ce jedino biti povezani na kontrolnu jedinicu (takodje arduino koja ce komunicirati sa drugim arduinom na koji su povezani 24 releja koji ce paliti i gasiti svako pojedinacno svetlo. Vise detalja o projektu cu imati kad napravim skicu za celu kucu, podelicu naravno sa vama. Ovaj projekat je u sustini jedan shield za Arduino mega 2560 koji uzima 24 izlaznih pinova i pomocu 24 mosfeta gura 12 volti na svaki pojedinacni relej, takodje ima ugradjene diode za zastitu. Jedan ceo dan mi je prosao na crtanju skice i dizajniranju ploce. Testirao sam na maloj skali pomocu jednog releja i sve izgleda da funkcionise. Recite mi sta mislite o projektu i da li sam mozda negde napravio gresku. ![]() ![]() ![]() Gerber Fajlovi Gerber Online Viewer Shema |