[ antraks @ 26.06.2018. 00:51 ] @
Napravio sam mali programcic sebi koji pravi spisak pjesama na cd-u. I radi odlicno. Ali ponekad mi se pojavi mali problem. Funkcija listFiles() klase File uvijek vrati sortiran niz fajlova ali po abecedi, a to mi ne treba. Da pojasnim, ako bi pravi spisak bio ovako: 1. Ime pjevaca - pjesma 1 2. Ime pjevaca - pjesma 2 . . . . 20. Ime pjevaca - pjesma 20 21. IME PJEVACA - Pjesma 21 22. IME PJEVACA - Pjesma 22 Kad pokrenem programcic dobijem ovo: 1. IME PJEVACA - Pjesma 21 2. IME PJEVACA - Pjesma 22 3. Ime pjevaca - pjesma 1 . . . . itd Treba mi da bude spisak pjesama onako kako je narezano na cd-u. Mislio sam iskoristiti funkciju lastModified() ali opet ne pali. Pitanje je. Kako uraditi da ne spisak ne bude sortiran abecedno? Code: public class Muzika { /** * @param args the command line arguments */ public static void main(String[] args) throws IOException { File spisak=new File("spisak.txt"); FileWriter fw= new FileWriter(spisak, true); File dir= new File("E:\\"); File[] folderi= new File[dir.listFiles().length]; folderi=dir.listFiles(); int k=1; for(File f: folderi) { fw.write(k+". "+f.getName()+"\n"); fw.flush(); k++; } fw.close(); } } |