[ Shadowed @ 01.07.2018. 22:54 ] @
Hajd', da ne otvaram stalno nove teme, neka ovo bude za sve vezano za ES-ov RSS. @Gojko, mozes i one dve prethodne spojiti sa ovom.
Elem, pravim ES style za FeedDemon rss reader pa otud i ove teme :)

Request: Dodati <category> tak u item gde bi kategorija bila id teme kojoj poruka pripada. Category je deo RSS standarda. Razlog: Omogucilo bi se prikazivanje slicno stranici "poslednje poruke grupisane po temama". Nije bas uobicajen nacin prikaza u RSS-u ali je za slucaj ES-a prakticno.


PS. okacicu style fajl ovde kad zavrsim pa ako jos neko koristi ovaj reader moze ga upotrebiti.
[ Gojko Vujovic @ 02.07.2018. 16:40 ] @
Dodao, probaj pa javi da li je ok.
[ Shadowed @ 07.11.2018. 22:20 ] @
Kategorije su bile dodate dobro. Hvala. Pokusao sam u par navrata da uradim grupisanje koje sam zamislio, no nije mi uspelo (XSLT je u pitanju).

U svakom slucaju, za ovih nekoliko meseci mi se RSS pokazao kao odlican nacin za pracenje ES-a. Jedino bi bilo dobro kad bi pustio malo veci deo poruke kroz RSS (ako vec ne celu) :)

Upravo mi pade na pamet, ako nije preterano cimanje: trenutno se poruke salju u formatu kojij je, cini mi se i u e-mail pracenju. Dobro bi doslo opciono (npr. sa nekim parametrom) da se salje html render koji se salje i na web strani. RSS reader svakako prikazuje HTML koji dobije transformacijom XML-a. Onda bi trebalo da mogu napraviti da izgleda kao na sajtu i ne zamisljam u glavi quote/code/bold/... :)
[ Shadowed @ 23.06.2020. 00:51 ] @
Moze li da se uvede RSS pracenje korisnika (poslednjih X poruka korisnika)?

I da, veci deo poruke ili cela poruka u RSS-u generalno bi dobro doslo :)
[ Gojko Vujovic @ 23.06.2020. 13:26 ] @
Prebacio sam u html i povecao msg size 10x, aj probaj sad.
Bojim se samo da ne pokvari pracenje za neke xml klijente - ne znam kakva su bas pravila za html unutar xml tagova... Proveri pa javi da li radi. Ja probao u mom rss readeru i deluje ok, pokazuje cak i slike.

Pracenje korisnika.. ne znam bas.. ;) koga bi da uhodis
[ Shadowed @ 23.06.2020. 13:43 ] @
E, super, zahvaljujem.
Isprobao sam na brzinu prikaz sa html-om, ne radi mi najbolje, ali procackacu jos. Ovaj program koji koristim je super ali je mator i koristi IE za prikaz pa je maaalo osetljiv :)


Sto se pracenja korisnika tice, to vec imamo mail-om godinama, pa mi je palo na pamet da bi moglo i ovako. Nije bas da cesto pratim nekog, ali ima ljudi koji pisu redje a dobro (ili zanimljivo, kao npr. pisac :) ) pa se nekad pretplatim ali mi je rss prakticniji od mail-a.


Btw, evo, i posle dve godine mogu da kazem da je (bar meni licno) RSS najbolji nacin pracenja ES-a.
[ Shadowed @ 23.06.2020. 17:48 ] @
OK, problem koji ja imam sa ovom verzijom je sto program koji koristim koristi XSLT da konvertuje XML u HTML i ne kopira HTML deo iz <description> taga kako treba.
E sad, posto znam da ima drugih feed-ova sa kojima radi ok, malo sam procackao i video da se za to koristi <content:encoded> tag. Primer se moze videti na MIT-ovom feed-u: http://news.mit.edu/rss/feed
Vise o tome: https://www.rssboard.org/rss-profile#namespace-elements-content


Sve u svemu, ovo bi resilo i brigu za druge klijente ukoliko vratis description kao sto je bio a dodas content:encoded sa html-om.
PS. Na MIT feed-u je escape-ovan html (&lt; i &gt; i sl.). Nisam siguran da li je neophodno ali tako radi.
PS2. content:encoded element bi trebao da ide posle description element-a u xml-u (neki reader-i gledaju poslednji).
PS3. Ne znam da li je neophodno ali bi trebalo dodati xmlns:content="http://purl.org/rss/1.0/modules/content/" u root element.
[ Shadowed @ 23.06.2020. 17:54 ] @
S druge strane, https://jonhilton.net/index.xml recimo koristi html direktno u description-u ali je escape-ovan i to mi radi ok.
[ Gojko Vujovic @ 24.06.2020. 12:10 ] @
Evo malo sam ga ispravio jos, aj probaj sada.
[ Shadowed @ 24.06.2020. 12:36 ] @
Živ bio!

OK, trebam jos ja malo kod sebe da sredim CSS ali to je to. Vidim da si promenio i author element, sad ne moram ja lokalno :) Btw, ne znam da li je namerno, ali autor ti je url encoded.


[ Gojko Vujovic @ 24.06.2020. 12:44 ] @
A kako bi se mogao dodati css tu u rss, ima li nacina za to?
Posalji sta god treba ispraviti da sredim server side, bolje tako.
[ Shadowed @ 24.06.2020. 14:15 ] @
Ne ide u RSS. Tehnicki, mozes dodati inline u tom html-u koji ti je vec u description-u ali imho, samo pravi dodatni protok.

Ono sto na sta sam ja mislio je kod mene konkretno u tom template-u. FeedDemon koristi XSLT da konvertuje xml koji dobije u html koji onda prikaze i ima nekoliko ugradjenih stilova. Ono sto je kul je sto su mu ti stilovi u ekstenim fajlovima (.fxsl4 fajlovi u C:\Program Files (x86)\FeedDemon\Data\Styles ili gde ga vec instaliras).
Kad sam to provalio, napravio sam dodatni stil koji mi konvertuje u html koji ima look%feel ES-a. U njemu se nalazi i CSS. Kad si ti sada dodao html verziju, ja sam samo dodatno ulinkovao .css fajl sa es-a zbog citata i sl. ali cu kopirati delove koji su potrebni da ne vuce sa ES-a (mozda i kesira interno IE koji se koristi za prikaz ali nema potrebe). A i malo mi je tekst postao sitniji kad sam linkovao.

Okacio sam stil za ES look ako jos neko koristi pa moze da proba. Napominjem da je to onako kako sam ja sebi napravio, ko hoce neka menja :)
Trebalo bi da je dovoljno samo kopirati u C:\Program Files (x86)\FeedDemon\Data\Styles i restartovati FeedDemon.
[ Shadowed @ 26.06.2020. 18:11 ] @
Pazi ovo


Sve je render iz RSS-a. Samo pri citanju treba obratiti na naslove poruka jer, naravno, nisu sve u istoj temi.
Svi linkovi (profil, PP, odgovor itd.) rade i otvaraju se bilo u FeedDemon-u, bilo default browser-u, zavisno od podesavanja programa.