[ Massko @ 03.07.2018. 10:40 ] @
Javascript funkcija mi je na pocetku, a treba mi id koji je ispod u fajlu ali u foreach petlji. Znaci taj id se menja. Probao sam da stavim funkciju u petlju, ali onda mora da ima razlicita imena funkcija, pa ne mogu da je pozovem jer mi je dugme skroz na kraju i izvan foreach petlje.

Jel postoji neki nacin ili da menjam celu koncepciju. Do sad sam uzimao id sa funkcija(this.id), ali ne znam kako sad to da izvedem. Dao bih neki kod ali ne znam koji. Meni funkcije rade i sajt je dobar, ali kad se postavi komentar ocu da se odmah postavi span dugme za brisanje, to radi kad se refresuje browser, ali ne znam kako odmah da ga dodam.

Molim za svaku pomoc.
[ dusans @ 03.07.2018. 12:47 ] @
1. Stavi kod javascript funkcije (one sa početka)

2. Stavi html/kod petlje

3. Stavi html/kod dugmeta koje je skroz dole

4. Objasni šta treba da se desi kada klikneš na dugme/dugmadi, namera nije jasna, brišeš zadnji komentar ili šta...
[ Massko @ 03.07.2018. 13:31 ] @
Mislim da je bolje da vidite ceo fajl, posto mi je za sad sve tu:

Problem mi je Poste() js funkcija, ne mogu u nju da ubacim parametar za komentar. Da zelim da kad korisnik napise poruku, da moze odmah da je obrise, stavlja se span u p tag i to je brise. To radi kad se refresuje stranica, jel onda to odradi php.

Ali vidim da je to nemoguca misija kako sam zamislio. Sad pokusavam da nadjem bolji sql upit koji ce sve da selektuje i onda mi treba samo jedan foreach, ali ne znam kako da eliminisem duple naslove, posto jedan naslov ima vise komentara.
[ mjanjic @ 11.07.2018. 03:35 ] @
Uf, mislio sam da je "onclick" izumro...

Zašto JS ne odvojiš u poseban fajl koji samo linkuješ u PHP, biće jednostavnije za rad?
U JS-u koristiš addEventListener, za like/dislike možeš da koristiš samo class atribut u HTML-u, pa svakom elementu prikačiš event listener, ako koristiš ES6, može i ovako:
Code:
Array.from(classname).forEach(function(element) {
      element.addEventListener('click', myFunction);
    });
kao što je opisano ovde (vidi kako ćeš da rešiš za starije verzije IE): https://stackoverflow.com/ques...-click-event-listener-on-class


Pokušaj da organizuješ JS kod tako da ga uz minimalne izmene možeš iskoristiti i na drugom projektu, ovako se na kraju pogubiš i više ne vidiš šta je šta.
Po meni, nema potrebe da za svaki post/poruku elementi za like/dislike imaju poseban ID, može se rešiti sa class atributom preko indeksa, jer kad dodaš event listener za 'click' događaj preko class atributa, parametar funkcije unutar forEach (kao kod gornjeg primera "element") ti je u stvari span element na koji je korisnik kliknuo, i unutar funkcije ga možeš koristiti kao promenljivu, čak i za AJAX pozive.