[ DSL @ 12.07.2018. 12:55 ] @
Istekao mi je tajm aut od 24h pa moram novu temu... Elem, u sklopu priče o vodi... imam stradala min 4 step motora. Radili su u vodi, dok nisu stali. Elektrohemija je uradila svoje. Em je bakar načet, em su i pedovi na internom parčetu stampe isparili (pojedeni) em je i armatura načeta korozijom i sve je je to sad jedna gomila đubreta... I, sad bi ja to, da pokusam da...sta god... u svakom slučaju, da pokusam da oživim... Sećam se priče o gubitku nekih magnetnih svojstava i momenta (torque) ukoliko se rasklopi i ponovo sklopi koracni motor... Da li neko sa grupe zaista moze da potvrdi tu priču, iz ličnog iskustva...?? Kao za inat, imam vecih i manjih motora, ali iste ovakve...ni jedan. Verujem da i ne treba neka posebna snaga obzirom da je komad koji se krece prilicno izbalansiran a u igri je i kvalitetan prenos pa se moment umnozava za nekih 3-4 puta...I neki gubitak snage verujem da bi prosao bezbolno. Uredjaj ima i servo petlju pa bi kompenzovao koji gubitak koraka... Da ne bude da nisam citao...jesam. I ima likova koji su kukali da im je motor izgubio pola momenta, nekim 30%, nekim se motor potpuno onesvestio, a neki nisu osetili nikakav pad performansi... Ja, u biti, nemam sta izgubiti, osim vremena... igracemo se. [Ovu poruku je menjao DSL dana 12.07.2018. u 14:30 GMT+1] |