[ visatix @ 16.07.2018. 11:08 ] @
Forumaši,
trenutno radim na izradi ormana kompenzacoije za jednu firmu. Imaću 6 stepeni uključenja kondenzatorskih baterija ukupne snage od 60 kVAr (jedna od 20, tri od 10 i 2 od po 5 kVAr).
Kontroler koji će upravljati uključenjem kontaktora za kondenzatorske baterije je iz naslova, dakle, SCHRACK BLR-CX.
Pitanje je da li je neko radio sa njim jer mi nije jasno sledeće - ukoliko sam dobro preveo uputstvo, taj kontroler ima mogućnost da sam odredi kapacitete priključenih kondenzatorskih baterija tako što prilikom njegovog uključenja on verovatno meri parametre mreže i uključenjem pojedinih izlaza prema kontaktorima i ponovo mereći parametre, određuje snage baterija na svojim izlazima. Pitanje je da li ja mogu ručno da unesem vrednosti za kondenzatorske baterije? Pitam zato što ću orman ugraditi i pustiti u rad ovih dana, a potreba za kompenzacijom i tim ormanom će biti tek negde u oktobru a ne bih ponovo da "putujem" do tog mesta? Ako sada nema potrebe za kompenzacijom, bojim se da će on prilikom priključivanja pojedinih stepeni (da odredi vrednosti baterija) napraviti neku preveliku kompenzaciju, pa da će možda doći do nekih prenapona ili slično i da će doći do oštećenja elektro opreme?
[ veselinovic @ 16.07.2018. 11:37 ] @
Nisam nikad radio sa tim kontrolerom,
ali svi meni poznati kontroleri imaju mogucnost rucnog unosa.
[ ybeelsec @ 16.07.2018. 20:12 ] @
Uobicajeno je da kontroler ima funkcije autotesta koje je potrebno pokrenuti i sacekati da zavrsi.Sam ce istestirati kolika je kondenzatorska baterija na kojem izlazu i zapamtiti taj podatak.Pustis ga u rad odmah, bez obzira na potrebu kompenzacije,i on ce obavljati svoj posao korektno.Nista se lose nece dogoditi.Naravno, potrebno je pravilno povezati i unijeti, izabrati, radne parametre.
Nije taj Schrack nista drugaciji od ostalih.
[ DAX_ @ 18.07.2018. 23:48 ] @
Ima mogućnost ručnog unosa stepeni (meni 402, objašnjeno na strani 24 uputstva).
Generalno taj "autotest" većinom funkcioniše korektno, mada nekada zna i da zabrlja. Ja uvijek pustim autotest, ali nakon njega iskontrolišem vrijednosti baterija.
Skoro sam pustio jednu kompenzaciju od 50kVAr (20+3x10kVAr) i prilikom autotesta dvije baterije je prepoznao kao 10kVAr a jednu kao 12,5kVAr. To sam ručno korigovao.
Postoji mogućnost da prilikom autotesta varira napon u mreži pa da zbog toga pogrešno prepozna snagu baterije.
Imaj na umu da prilikom autotesta moraš imati neko opterećenje u pogonu.
Inače autotest kratko uključuje jednu po jednu bateriju (cca 1-2 sec) tako da je vrlo mala mogućnost pojave prenapona.

Pozdrav
[ visatix @ 19.07.2018. 07:07 ] @
DAX_,
mnogo ti hvala na odgovoru. Imaću opterećenje sa elektromotorom od 45 kW. Našao sam i ručni unos vrednosti baterija u uputstvu. Hvala još jednom!
[ elektros @ 31.07.2018. 13:57 ] @
DAX_
samo još jedno pitanje...prilikom prvog puštanja u rad, interesuje me kada da upišem vrednost za prenosni odnos strujnog transformatora? Po uputstvu, čim mu se dovede napon on će krenuti u autotest, pa zato pitam kada (kako) da upišem prenosni odnos strujnog mernog transformatora? Da li da isključim baterije (preko osigurača) pa da onda uključim regulator i unesem prenosni odnos ili...?