[ Aleksandar Klickovic @ 17.07.2018. 11:54 ] @
Ćao drugari, da li je neko imao situaciju da treba da blokira Android back button i da li je to ikako moguće uraditi preko jQuery-ja.

Naime, kada korisnik dodje na sajt, otvori meni (inace full screen) i ide po njemu, desice se da nece nekad koristiti napravljenu strelicu za nazad, nego po defaultu lupiti back na samom telefonu. E sad, u toj situaciji korisnik izlazi sa sajta , a ne vraca se jedan korak u meniju nazad.

Da li ima neko neku ideju, kako to da sprecim. Gledao sam neka resenja po netu, ali nisu funkcionalna, ili uopste i ne rade.
[ jablan @ 17.07.2018. 16:40 ] @
Šta znači "meni (inače full screen)"? da li se menja URL kad korisnik šeta po tvom sajtu?
[ S A J A @ 18.07.2018. 09:22 ] @
Problem je što brauzer otvaranje menija ne vidi kao promenu koja se poništava back dugmetom. Ima fora da se reguliše, ja sam to napravio kod sebe samo ne mogu tačno da se setim kako ide. Evo tog dela kod mene u kodu, ne znam da li će ti koristiti da ga prosto pastuješ ali možeš da kreneš istraživanje odatle.

//kad se otvori meni, upiši link u history
window.history.pushState({url: link}, '', link);

//kad korisnik klikne na back, onda se ovo aktivira
window.onpopstate = function(e) {
//ovde proveri e.state i e.state.url i ako se vratio nazad, skloni meni
};

[ Aleksandar Klickovic @ 18.07.2018. 16:37 ] @
Menja se url kad se ide sa strane na stranu, ali se ne menja dok ide kroz meni.. Npr Klik na meni > klik kategorija 1 > klik podkategorija > klik Link
A meni treba ako npr kad mu prikazem pod kategorije, a korisnik klikne na back dugme na telefonu, izadje iz sajta, a ne vrati meni u kategoriju..

@saja, nasao sam to resenje na netu, ali iz nekog razloga, to vise ne funkcionise sa novom verzijom jquerija..
[ jablan @ 18.07.2018. 16:59 ] @
Ovo što je SAJA okačio nema veze sa jquery.