[ sambadi @ 30.07.2018. 17:06 ] @
Pozdrav. Imam jedan mali problem koji ne mogu da savladam. Pokušao sam da izuglam nešto što bi mi moglo koristiti ali ne mogu nikako da riješim problem pa bih bio zahvalan ukoliko bi mi neko pomogao. Stranicu pokušavam da iscrtam u Photoshopu koju bih kasnije iskodirao u html i css. Međutim, problem mi pravi font. Kada nacrtam stranicu u photoshopu, font mi ne nikako ne izgleda lijepo. Znam da photoshop radi sa rasterskom grafikom i sa pikeslima to mi je jasno, međutim kada photoshop fajl spremim i eksportujem recimo za web, čisto da vidim kako bi to izgledalo kao web stranica, font koji koristim mi izgleda deblje nego što ustvari jeste. Kada isti font ubacim preko css-a onda izgleda lijepo i normalno za razliku od toga kada ga ubacim u photoshop.
Hvala za pomoć, nadam se da se neko susretao sa ovim problemom već, jer mi je jako bitno da font tj. skica sajta bude što vjerodostojnija kako bi izgledala kao stranica, ovako mi izgleda kao dva različita fonta da koristim.

Hvala
[ Predrag Supurovic @ 30.07.2018. 17:22 ] @
To je razlika u načinu renderinga. Možeš da probaš da isključič umekšavanej ivica u PhotoShop-u.

S druge strane, ne treba tiem da se opterećuješ. i različiti veb čitači različito renderuju i različito se renderuje na raznim platformama, tako da uvek možeš očekivati sitne razlike u izgledu.

[ sambadi @ 30.07.2018. 20:58 ] @
Možeš li mi reći koja je to od opcija ? To je ovo koje mi nudi mogućnosti None, Sharp,Crisp, Strong ili Smooth ako se ne varam ispravite me ? Ako je to to, malo sam se igrao sa tim i poboljšao se koliko mi se čini.
Znači praktično svi koji radi ovo, susreću se sa ovim problemom i skoro da ga je nemoguće riješiti ? Ako je tako, hvala svakako na pomoći, jer mi je želja bila da napravim što realniji prikaz potencijalnom klijentu da mogu da pokažem ili na kraju krajeva da vidim da li će se fontovi i veličina uklapati u toj kombinaciji.