[ Shadowed @ 03.08.2018. 21:42 ] @
OK, naslov je polu-deskriptivan ali sta da se radi :) Elem, ovo je struktura: WPF aplikacija (.Net 4.6.1) koristi repository koji je .Net Standard 2.0 DLL. Repository ima dodat Nuget paket a EntityFramework Core 2.1.1 (trenutno najnoviji). VS je 2017.3.5 Windows je 7. Problem: Kada pokrenem aplikaciju i u runtime-u kreiram instancu DbContext-a (tj. moje klase koja nasledjuje DbContext), dobijam gresku kako assembly za EF Core ne moze da se ucita (File not found). I zaista, dll-a nema. Probao sam clean solution-a, rebuild, restart VS-a, uklanjanje paketa pa dodavanje ponovo, promenu verzije paketa, nista nije pomoglo. Imam instaliran .Net Core SDK. U project fajlu imam <AutoGenerateBindingRedirects>true</AutoGenerateBindingRedirects> sto sam nalazio da treba da stoji. Vec je bilo. Probe radi, dodao sam .Net Core konzolnu aplikaciju, referencirao repository i napravio instancu, sve radi. WPF aplikacija - jok. Dakle, .Net Core aplikacija koja referencira .Net Standard class library koja ima .Net Core Nuget paket - radi. .Net 4.6.1 aplikacija koja referencira .Net Standard class library koja ima .Net Core Nuget paket - ne radi. Znaci, u ovoj drugoj situaciji mi VS ne razresava dependecy-e ispravno. Workaround je bio da dodam Nuget paket za EF Core i u WPF aplikaciju i tako ga primoram da ga ucita. Medjutim, to mi je ruzno resenje pa me zanima da li je neko od vas imao ovakav problem i mozda resio elegantnije. |