[ saschap @ 13.08.2018. 12:54 ] @
Kupio sam sonz xperia XA1 (model F3111, firmvare 1.0, android 7) septembar 2017. godine, koristio sam ga mesec dana u Danskoj a onda sam pokušao da ga koristim u Srbiji nakon 10 meseci i nisam se mogao setiti pattern/lozinke, ukucao sam 30 puta pogrešan pattern da bih resetovao telefon.
nakon resetovanja, dobijam samo "welcome screen: get started".
onda "get started" dovodi do "Prijava sa bivšim gmail nalogom koji ste koristili na ovom uređaju", ali se ne mogu setiti koji e-mail nalog sam koristio jer sam samo napravio neki google račun u sept.2017, ne koristim google za moje e-mail aktivnosti.
tako da ne mogu da koristim svoj telefon, android me tera da koristim bivši Gmail da se ulogujem, ne mogu da se setim tog naloga, kupio sam sim karticu u srbiji, telenor, ali ne mogu da je aktiviram *111#, da koristim telefon, Uvek dobijem "welcome screen", i to je sve.
Napravio sam novi Gmail račun, ali uvek kaže: čekajte 24 sata da se prijavite zato što je promenjena lozinka; to je bla bla, napravio sam nov gmail nalog pre 2 dana, ali ga android ne prihvata.

kako mogu da izbegnem ovaj Android problem sa Google-om i da počnem da koristim svoj telefon?
Imam ikone baterije, antenu i wifi na ekranu, znači, telefon je prepoznao novu sim karticu u novoj zemlji, moj telefon nije zaključan za bilo koji operater u danskoj ili srbiji.
[ Miroslav Cvejić @ 13.08.2018. 13:35 ] @
Račun i garanciju pa u ovlašćeni servis. Jer treba dokazati da si ti zaista vlasnik uređaja.
[ saschap @ 15.08.2018. 09:36 ] @
Hvala za odgovor, moraću da probam da instaliram drugi OS, račun je bio mesecima u novčaniku i izbrisale se cifre tako da sam bacio papir, a platio sam u kešu u kopenhagenu i zbog privatnosti rekao ime nekog slovenca kad sam kupio phone u prodavnici. ne volim da imaju informacije, ali eto, zato sad imam problem, nisam znao za ove android džidža midže, to im je kao neka zaštita od kradje, dobio sam odgovor od sony support.