[ BiloKoje @ 26.08.2018. 05:52 ] @
Ne mogu da pročitam sve teme, ne znam da li je neko imao sličan problem. Uglavnom vidim slučajeve da se struja javlja i tamo gde ne bi trebalo, kod mene je obrnuto. Imam LED reflektor napolju, na kući, do njega dolazi kabl 3*1,5, povezano sve kako treba, reflektor radi. Hteo sam da dodam svetlosni senzor, prva aktivnost je da odredim koji provodnik vodi struju, i iznenađenje. Nijedan. Ispitivao sam glinericom. Uzmem drugu, treću. Isto, nema struje. Probam glinerice na drugim mestima, sve tri rade očekivano. Kad isključim osigurač za svetlo reflektor ne radi, tako treba. Deluje da je sve OK, prekida se na prekidači, ne osiguraču, dadi sve kad je uključeno, ali glinerica ne detektuje struju. Moje znanje je površno, osnovni principi, čačkam tu i tamo oko struje, ali ovako nešto me potpuno zbunjuje.
Ako je bitno, instalacija je monofazna, postoji FID sklopka, uzemnjenje, rađena je pre 2-3 godine.
[ gilopile @ 26.08.2018. 06:01 ] @
I jos se bunis, za dz imas svetlo u dvoristu :)

Ako si siguran da se napaja sa 230V, ili ne vidis da glinerica svetli ( ako meris po danu ) ili nisi dovoljno uzemljen.
[ BiloKoje @ 26.08.2018. 06:44 ] @
Citat:
gilopile: I jos se bunis, za dz imas svetlo u dvoristu

Ma, ne bunim se, razmišljam da počnem da prodajem struju.

Citat:
gilopile:Ako si siguran da se napaja sa 230V, ili ne vidis da glinerica svetli ( ako meris po danu ) ili nisi dovoljno uzemljen.

Mislim da sam eliminisao te mogućnosti, merim istim alatom u istim uslovima na drugim mestima, imam i neku utičnicu napolju, glimerica dobro svetli. Sve sam ponavljao više puta da bih eliminisao neku okolnost koju previđam, ali...
[ ybeelsec @ 26.08.2018. 07:20 ] @
Stojis li mozda na drvenim merdevinama dok cackas oko reflektora ili isti mozes dosegnuti sa zemlje ?
[ BiloKoje @ 26.08.2018. 07:58 ] @
Stojim na merdevinama, ne mogu sa zemlje da dohvatim, radio sam i sa drvenih, sada sa metalnih.
Koliko je to bitno obzirom da sam u svakom slučaju u cipelama, a isto je i kad radim u kući sa parketa?
[ BiloKoje @ 26.08.2018. 09:23 ] @
Ipak nema duhova. Temeljno sam razvezao sve žice, vezane su preko luster kleme, i struja je sakrivena, nedostupna za glimericu, a preko šrafčića nije imalo kontakta. Kad sam razvezao sve, sve je došlo na svoje mesto. Izvinjavam se svima i zahvaljujem na pomoći.