[ NaHCO3 @ 09.09.2018. 21:32 ] @
Da li mi mozete objasniti kako se vrsi reklamiranje na internetu? Drugar hoce da reklamira bend i to vec radi (radi mu jedan covek u koga nema puno poverenja). E sada, on njemu placa 150e s tim da, kako on kaze, 120 ide google-u a on uzima 30e za sebe. Da li u ovome ima istine? Kaze da po njemu nije to to i da misli da moze bolje.
Mene zanima kako ide to reklamiranje, kako se to plaxa google-u?
[ mjanjic @ 09.09.2018. 22:54 ] @
Pa sve zavisi da li ima smisla, tj. da li će neko da traži bend preko Google-a, ili preko Facebook-a, Instagrama, itd.

Uvek može bolje, ali moraš da platiš nekoga ko je stručan. Bolje da Google-u ide 50€, a da platite nekog boljeg 100€ da vam to uradi kako treba.
Pretpostavljam da se reklamira sajt benda, a onda treba uraditi dobar SEO i sve drugo što je potrebno. I na kraju, sve je džabe ako sajt nije dobar, ako video klipovi nisu dobro snimljeni i probrani (npr. zvuk je katastrofa).

A najbolja reklama za bend je sam nastup na nekom veselju, gde su sami gosti potencijalne buduće mušterije.
[ CyrusXxXxX @ 10.09.2018. 16:01 ] @
@mjanjic NaHCO3 je pitao za objašnjenje kako se reklamirati na Google-u. Da li taj način reklamiranja korisniku odgovara je već posebna priča.

Da biste započeli reklamiranje na google-u prvo je potrebno otvoriti nalog na google adwords platformi evo linka: https://ads.google.com/home/

Po završenoj registraciji u svojoj kontrolnoj tabli ćete imati niz alata i moći ćete da kreirate kampanje za oglašavanje sa širokom paletom mogućnosti.

Ukoliko pametno kreirate svoje kampanje i prilagodite ih u vašem slučaju bendu možete videti boljitak.

Korisno za pročitati:

https://ads.google.com/home/how-it-works/

https://neilpatel.com/what-is-google-adwords/