[ iwgowy7 @ 22.09.2018. 01:07 ] @
Dobro vece dobri ljudi !

Da ne duzim previse pricu, ukratko, na ispit(zapravo kolokvijum) od diplomiranja na smeru softverskog inzenjerstva, zbog ozbiljinjih privatnih problema(a iskreno i izborni mi je predmet tako da mu nisam pridavao preveliku paznju generano), propustio sam skoro sve vezbe iz predmeta Automatsko upravljanje.

Nabavio sam zadatke sa proslog ispitnog roka, i manje-vise, starije kolege mi kazu da u poslednjim rokovima daje skoro iste zadatke. Zanima me da li bi mi neko izasao u susret i uradio mi ova dva zadataka sa slike(ako moze uz neke komentare tj. korake resavanja, ako ne, nije problem, snacicu se vec nekako, pokusacu sam 'uklavirim')

Long story short - poslednji mi je rok, diplomski gotov, samo da polozim jos ovaj kolokvijum i gotovo! Inace bih morao da produzavam godinu i cekam do januarskog roka 2019. godine, a uveliko sam zaposlen u struci.. tako da bi se u najmanju ruku reklo da mi gori podnogama.

[img] https://prnt.sc/kx9a49 [/img]

Hvala vam unapred!
[ mjanjic @ 22.09.2018. 15:36 ] @
Nađi zbirku zadataka, sa indeksom možeš da je uzmeš u biblioteci, imaš tamo ovakve zadatke, i prostudiraj KAKO i ZAŠTO. Ako budu samo malo drugačiji zadaci (drugačija diferencijalna ili drugačija šema sustema sa povratnom spregom), nećeš moći da ih uradiš.
Pokušaj da nađeš neku zbirku na internetu, baš mi sad nikako ne ide da nađem nešto odgovarajuće kod nas, ali nađoh kod komšija baš ono što ti treba: http://jonas1234.no-ip.org/4.%...Jednovarijabilni%20sustavi.pdf
[ iwgowy7 @ 22.09.2018. 16:21 ] @
Puno hvala @mjanjic . Mislim da je ovaj PDF sasvim dovoljan jer ima i teorija i postupacno resenih zadataka. Ja sam pokusao da trazim, ali nisam naisao na ovo.

Jos jednom puno ti hvala!!!
[ eembedded @ 22.09.2018. 16:23 ] @
Za drugi zadatak imas http://www.automatika.ftn.uns..../Vezbe/03_Funkcija_prenosa.pdf