[ calexx @ 04.10.2018. 12:15 ] @
Od kako je Firefox izbacio ekstenzije i prešao na nešto novo, nisam mogao da radim bez nekih pa sam probao razne zamene i na kraju počeo da koristim Waterfox. On i dalje radi po starom ali se i kod njega dešava nešto što mi se ne sviđa. Ajde što se nekad zbuni kod nekog striminga ali me nervira što loše "pamti" i otvara bukmarke. Konkretno, imam neki paket linkova koje redovno obilazim i kada kliknem da ih sve otvori u tabovima, on otvara poslednje otvoreno a ne refrešuje. To se vidi na nekim forumima gde i piše da je danas ... taj i taj datum i sat, baš kada je bila prethodna poseta.

Posle bezuspešnog traženja rešenja, bacio sam se na novi Firefox i uspeo da nađem zamenu za većinu bitnih ekstenzija. To su bile neke nove ekstenzije, neko dodavanje u userChrome.css kao i promene u about:config.

E sad opet problem, sinoć hoću da pogledam nešto na RTS Planeti i neće da radi. Kada kliknem da se ulogujem, pojavi se prozorče sa porukom
Code:
Spectar theme must have spectarConnectCallback function!
koju ne znam da protumačim.

Sklonio sam sve sada instalirane ekstenzije i teme, ukinuo userChrome.css i isto. Jedino ostaje da sam promenio nešto u about:config ali je to već dosta posla jer sam probao sve i svašta.

Da li neko ima ideju o čemu se radi?

E da, startovao sam Firefox sa novim profilom i sve radi normalno.
[ Shadowed @ 04.10.2018. 12:54 ] @
Taj "spectar" je deo JavaScript-a na njihovoj stranici i on nesto ne odradi kako treba. Najverovatnije koristi nesto od browser-a sto si iskljucio kroz about:config pa je zato proradilo kada si napravio novi profil. Nisam uspeo da reprodukujem problem pa ne mogu ni da utvrdim vise detalja.
Mozes ili da ides kroz about:config i trazis sta ne valja ili da prebacis bookmark-e i sta god ti treba u novi profil i njega napravis default-nim (opciono).
[ calexx @ 04.10.2018. 13:44 ] @
Pretpostavio sam da je tako nešto ali je mali problem što sam juče rešavao desetak sitnica, svaka imala po nekoliko predloga pa sam svašta menjao. Otprilike su i meni pala na pamet ta dva rešenja, da malo probam da se setim šta sam sve menjao ili da krenem sa novim profilom i polako eksperimentišem i dodajem potrebno. A možda i na ovaj drugi način dođem do rešenja.
[ ademare @ 04.10.2018. 15:13 ] @
Fire fox takodje ima problema sa bookmarkovima !

Ja posto nisam instalirao novi , vec radio upgrejd , sada imam 2 Nezavisna bookmarka !

Presek je tacno od datuma kada je uveden novi FF , a kod ovog poslednjeg je tu jos nesto vizualno menjano.

Tako jedan imam klasicni stari koji dobijam preko menija Bookmarks , i dalje drzim menije vidljive , jedan red mi nista ne znaci , bogatstvo mogucnosti podesavanja i prilagodjavanja je ono osnovno sto me jos uvek drzi kod FF , a prelazak na Chrome , koji je tom pitanju bedan mi se ne mili .

Drugi Bookmark dobijam pritiskom na slicicu knjiga , mada je on vrlo ogranicen po velicini i broju , pa moram da pritiskam dodatni taster otvori sve da bi prikazao veci broj .

U svakom slucaju su ta dva bookmarka potpuno odvojena i nikako ne mogu da ih posmatram kao celinu, vec usled stalne upotrebe , znam koji su gde .

Glupavo ali radi traljavo .
[ calexx @ 04.10.2018. 18:32 ] @
Odavno imam jedan profil i kod instalacije novog operativnog sistema samo njega iskopiram. Jeste da će onaj koji se više koristi da bude sa dodacima ali uvek mogu da opet iskopiram.
[ ademare @ 04.10.2018. 18:43 ] @
Ja sad ovih dana moram da osvezim sistem . Upravo sam umesto dosadasnjeg mini kucista , vratio neko staro , ali glomazno , da bi moglo u njega da stane sve sto treba i da provetravanje bude bolje .

Stavio sam i novo napajanje , sada jos moram da stavim novi HD , pa reinstall .

Nemam pojma kako da resim ovo beckup sigurno nece da upali kod dva nezavisna bookmarka .

Ako nista ne uspe onda mi ostaje ona stara elektronska metoda , papir i olovka
[ calexx @ 04.10.2018. 19:26 ] @
Kao što sam napisao, samo iskopiram profil folder sa jednog na drugi, podesim u .ini fajlu da startuje taj i sve je isto kao do sada. Možeš to da uradiš i dobiješ kao što je sada.
[ calexx @ 04.10.2018. 19:33 ] @
E da, problem od koga je počelo, a to je nerefrešovanje tabova u Waterfoxu je rešen. Išao sam istim metodom, startovao Waterfox iz novog profila i sve radi. Prvi sumnjiv je bio TabMixPlus, disejblovao ga i proradilo. Posle je bilo lako da nađem ko je kriv. Vrlo očigledno, opcija Load tabs progressively when you open more then xx tabs. Zato bi on otvorio jedan tab pa kad odem na sledeći njega ... jedino mi je čudno da ga u tom slučaju ne refrešuje. Svejedno, kada promenim broj tabova na neki ogroman (ili isključim opciju, verovatno dođe na isto) onda odmah otvara sve tabove i odmah ih refrešuje.

Sad sam dobio ideju kako da rešim to što mi je falilo u firefoxu, odradim promenu u TMP, uporedim about:config i vidim šta je drugačije. Mada ... sada Waterfox radi pa možda i ne budem žurio. ;)
[ mrkabrka @ 05.10.2018. 16:31 ] @
Mada i sam RTS je od 1.oktobra nešto radio na digital-u.,tako da nije bilo tona na RTS1 i RTS2,pa je savetovano da se prebaci na LANG- English da bi se dobio ton.,e možda su nešto čačkali i na Net-u....