[ necan89 @ 14.11.2018. 06:32 ] @
Pozdrav svima!

Imam sledeci problem. Instalirao sam IPTV u firmu, sve je povezano kako treba, ali IPTV ne funkcioniše. Kada se pokrene STB i oni testovi na startu, na NTP server testu nema prolaza, a pre testova, odmah po startovanju izbaci grešku 102001 mislim.
Moram da naglasim da mi net ne ide preko klasičnog MTS modema, već izmedju modema i switcha postoji mikrotik, mada predpostavljam da to ne bi trebalo da bude problem jer IPTV ide na 3 port na MTS modemu koji je predviđen za to. Da li neko zna kako da rešim ovaj problem? Da li je do MTS ili do mojih mrežnih podešavanja?
[ mjanjic @ 14.11.2018. 11:56 ] @
Nisi napisao da li ti i IPTV ide preko mikrotika? Pretpostavljam da ide, a onda ti verovatno on blokira signal (jer nije na dozvoljenom portu). Nisam siguran kako podesiti da ti IPTV ide preko bilo kakve mreže, jedino je sigurna direktna veza MTS rutera i STB-a.
[ aca1673 @ 19.02.2019. 16:44 ] @
Ako ti ista znaci, posto vidim da si odavno postavio post, a tek sada ga citam, na modemu od internet na LAN1 ubodite zuti kabli iliti tzv. LAN kabli koji sluzi za povezivanje interneta, a na LAN3 ubodite sivi kabli koji spaja IPTV uredjaj sa modemom. Nadam se da sam resio problem jer sam upravo resio svom rodjaku na isti nacin. Sve najbolje, pozdrav :)