[ printer @ 20.11.2018. 19:55 ] @
Hteo sam da zamolim za jednu pomoc. Kako ustanoviti ucestalost pojavljivanja nekog podatka u jednoj koloni. Pokusavao sam sa counta ali ne ide nikako. Stalno dobijam zbir celija u nekoj koloni bilo da su prazne ili imaju podatak. Dakle, moj problem je sto imam dosta podataka u jednoj koloni koji se povremeno pojavljuju, npr u 7, 35, 39,174. Kako sada da dobijem iydvojeno da se recimo 577 u koloni B pojavljuje na 7, 35, 39 i 174. Hvala vam na svakoj pmoci.
[ Ivek33 @ 20.11.2018. 21:31 ] @
Meni nisi baš najjasniji, no pogledaj ovdje ako ti što može pomoći

- Ponavljanje podataka u stupcu
[ printer @ 28.11.2018. 13:04 ] @
Najpre da se izvinim sto sam konfuzan, razlog je svakako sto bas nisam preterano srodan sa ovim. Naime, pogledao sam ponudjene linkove ali ako sam dobro shvatio ipak mi to ne resava problem. Evo u prilogu postavlljam sliku s nadom da cu biti jasniji. U svakom slucaju hvala.
[ Jpeca @ 28.11.2018. 15:52 ] @
Klasično rešenje u Excelu bilo bi da se u pomoćnoj koloni formira željeni string red po red, dodavanjem (konkatenacijom) na prethodni. Uzmimo na primer prvu kolonu Petar Petrović.
Formiramo pomoćnu kolonu negde sa strane npr X
1/ U prvom redu pomoćne kolone upiši prazan string - to je inicijana vrednost stringa
2/ U svakom sledećem redu ispituješ da li je "postoji zapis" za Petar Petrović, pa na osnovu toga
a/ ako postoji dodaješ broj reda i zarez na string iz prethodnog reda
b/ ako ne postoji prepisuješ string iz prethodnog reda
Code:
=IF(LEN(A2)>0,X1&ROW(A2)&",",X1)

Ista formula kopira se za ceo opseg u pomoćnoj koloni od 2 do 25 reda u tvom primeru

Na kraju se dobija rezultat koji ti treba (+ jedan zarez viška, ali njega se lako možemo osloboditi)

Tako bi treblo formirati pomoćne kolone za svako ime i prezime. U principu to nije problem jer se ista formula može kopirati za sve.

Sad malo kozmetike
Da ne bi petljali sa dodatnim kolonama u istom listu, možda je zgodnije (ako je organizacija kao na slici) da se pomoćne kolone formiraju na posebnom list Pom, koj po potrebi može da se sakrije. Formula je slična samo što moraš da pozoveš čeliju sa drugog lista Sheet1 koju proveravaš. Čini mi se zgodno da se za kolonu A, koristi pomoćna kolona A na listu Pom, za B, pomoćna kolona B na listu Pom itd,
Code:
=IF(LEN(Sheet1!A2)>0,A1&ROW(A2)&",",A1)

Obrati pažnju da se počinje od drugog reda - u prvom redu su inicijalne vrednosti.
Kopiramo tu formulu udesno za onoliko imena koliko ih imaš i dole do 25 reda
U 26. redu pravimo formulu gde se oslobađamo zareza na kraju
Code:
=LEFT(A25,LEN(A25)-(RIGHT(A25)=","))


I sada tako dobijenu vrednost možemo da "prozovemo" sa glavnog lista (Sheet1). Kako bi tačno izgledala formula zavisi od konkretne organizacije podataka. U organizaciji prema tvojoj slici formula bi mogla da bude
Code:
=OFFSET(Pom!$A$1,25,MATCH(A26,$A$1:$C$1,0)-1)


Vidi primer u prilogu.

Naravno, moguće je (relativno lako) napraviti VBA funkciju koja bi za zadati opseg vraćala željeni string - imaš u prilogu.

Nemam ideju za array (matričnu) funkciju koja bi mogla ovo da odradi.
[ printer @ 16.12.2018. 10:11 ] @
Naj iskrenija zahvalnost za pomoc, ovo radi upravo onako kako mi je potrebno. Posebno sam zadovoljan objasnjenjem koje mi je pomoglo da ukapiram i neke druge momente. Mislim aje ovakav nacin pomoci pravi za razliku od onog " napises to i to, tu i tu i to ce sve da radi" a da zapravo ne znas sta u stvari radi. Hvla jos jednom na izdvojenomm vremenu. Svako dobro zelim.