[ jocar @ 05.02.2019. 16:11 ] @
Elem, žali mi se ćera da ima problem sa SD karticom 8GB u Samsung Galaxy J5, kažem "formatiraj", ona "jesam". Ne verujem, probam Memorija-SD-format, sve prođe kako valja, ja njoj "ništa ne znaš", dajem joj telefon (pun sebe),
ona "sve je isto". Pogledam, stvarno kao da nije formatirano... Hm, zainteresujem se... Vadim karticu, ubacujem u USB dodatak za SD memor. kartice. u računar Win10, ima 4,7 GB zauzeto, idem puni format, mulja 10 minuta, kao uspešno završi. Odjavim, ponovo ubacim i ...SVE ISTO... A, mislim se ja, sada će ti linux pokazati, dižem Mint, pokrećem GParted, sve uredno završi, brisanje particije, ponovno formatiranje, čak sam probao i u ext4, sve lepo završi, objavi da je uspešno, i... ponovo učita početno stanje, 4,7GB podataka. Proverim podatke, sve čisto, ništa oštećeno, radi kopiranje sa SD-a, prihvata i kopiranje na SD, ali samo dok se ne refrešuje.
Da čovek ne poveruje!
Probam da promenim vlasništva (koja su u startu bila user - user), sve prihvati, sve uradi i kada se ponovo ubaci bude ISTO.
Ko je bacio čini???

[Ovu poruku je menjao jocar dana 05.02.2019. u 17:35 GMT+1]
[ bachi @ 05.02.2019. 16:33 ] @
Crkla i prešla u read only režim i to je to.