[ adelante @ 13.04.2004. 14:41 ] @
| Koristim knopix 3.1 sa CD-a pa me interesuje mogu li nekako da snimim podesavanja koja napravim na desktopu,precice itd. na HDD i da ih knopix automatski kasnije ucitava,jer trenutno moram podesavanja da snimam na disketu pa u boot meniju pri podizanju knopixa da navedem knoppix floppyconf .
Da li se to moze pojednostaviti? |
[ ziletinja @ 13.04.2004. 22:05 ] @
Može. Snimiš myconfig fajl na neku od win particija, a onda prilikom butovanja kucaš: "knoppix myconfig=putanjadofajla". Imaš detaljno uputstvo na samom cd-u sa knoppixom, cheatcodes, tips ili nešto sl.
[ tarla @ 14.04.2004. 00:27 ] @
mogu li se tako instalisati driveri (recimo za modem) i da ostanu snimljeni na disku/
ja sam probavao i javlja: blablabla can't write ... read only sto je i logicno jer je sistem na cd-u:)
[ ziletinja @ 14.04.2004. 20:17 ] @
Drivere ne možeš da instaliras na cd (to si već i sam shvatio), ali zato možeš knoppix da instaliraš na hd. Podigneš sistem sa cd-a i u konzoli kucaš "knoppix hd-install", dalje ćeš se već snaći... posle toga instaliraj šta god hoćeš.
[ tarla @ 15.04.2004. 00:51 ] @
ma znam kako da instalisem kompletan ali kontao sam ako moze na disk da se stavi modul koji treba da se ucita da bi driveri radili pa da se pozove pri boot-anju..
Hvala u svakom slucaju:)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.