[ spavach @ 17.02.2019. 20:50 ] @
Dobrodošli!Imam malo slabiju mašinu a pre nekoliko dana mi je stigao update za Chrome koji sam koristio kao podrazumevan Browser.Uglavnom,apdejtovo se ali je usporio mnogo.Toliko da mi je muka kada ulazim u sam browser.Razmišljao sam šta da uradim.Da vratim Chrome na staro ne znam a ne znam ni da li je fizički moguće.Setim se onda da u kompu imam instaliranu i Operu.Pokrenem je-i ona traži apdejt.Odradim ga.I gle čuda-browser bukvalno leti u odnosu na Chrome.Mnogo bolji je vizuelno,ono što nisam mogao da zamislim,da puštam youtube i da surfujem,sada mogu.Opet kažem,slaba mašina.
Na FB čak ima u gornjem levom uglu ikonicu messengera pa ako hoćete probajte.Sve preporuke
[ jolemisa @ 17.02.2019. 23:22 ] @
Opera je veoma dobar pretrazivac.Polako dok se ne snadjes sa podesavanjima,ali je on dosta pregledan,tako da i ne trba nesto mnogo da se doterava.Ja je ne upotrebljavam,ali sam je instalirao na dosta lapova i kompova.tako da nemam zamerke
[ mjanjic @ 18.02.2019. 01:52 ] @
Nisam nikad podnosio Chrome iako je Mozilla Firefox imao problema sa nekim verzijama, Chrome mi je uvek bio sporiji. Kad imaš SSD, podnošljivo je, ali gde nema SSD-a treba mu nekoliko puta više vremena od Firefox-a da se podigne tako da ga zaobilazim, iako ga navodno developeri obožavaju jer ima neke tamo alate... doduše, ne znam koje to, jer i Firefox ima većinu njih, imao je čak i RWD mod pre Chrome-a i mnogo drugih stvari, jedino nisam proveravao da li je i kada Firefox dobio mogućnost debagovanja JS-a. Firefox takođe ima opciju za prikaz CSS Grid-a u inspect panelu.

Ako su ti oba browser-a spora, možeš da pogledaš neki "lightweight" browser, ima ih podosta. Nemaju sve što imaju ovi "teškaši", ali zato troše manje resursa.
[ mrkabrka @ 18.02.2019. 18:40 ] @
Mislim da je i Opera sada bazirana na Crome-u, ali je mnogo lakša,. koristim je preko 10 godina i dosad nisam imao nekih većih problema i naravno redovan update.,ako se pojavi kakav bag ,veoma brzo ispravljaju...Što se tiče sporosti Crome-a bilo bi zgodno prekontrolisati nekim AdAware-om, da nisi pokupio neki malwer i naravno pogasi raznorazne dodatke ....
[ Branimir Maksimovic @ 18.02.2019. 18:46 ] @
Otkako je i M$ pao, ostala je samo Mozilla kao alternativa...
[ tuxserbia @ 18.02.2019. 18:59 ] @
A i oni, izgleda, gde svi Turci...
[ XforumasX @ 08.05.2021. 10:53 ] @
U Operi ima po meni i previse podesavanja.