[ Sadun @ 19.02.2019. 08:48 ] @
Ubija me već dva dana u pojam, smeta mi do koske u normalnom radu a od IT mrka kapa za sada....
LM,
→Win 10 Enterprise, 64 BIt
→McAfee Endp Sec. 10.5.4.4270 Hotfix 1242939

pokušava da odradi update kroz win installer, kada se uključi komp, ili kasnije ako radim desni klikna neku ikonu npr. da pošaljem u zip fajl ili sl. Mada javlja se i sam od sebe nema šanse da ga prekineš. Krene da radi i izbaci ovu grešku Error 1336.. Error creating temp file bla bla System erorr code 5 Kada klikneš na Cancel ili Ok kad izbaci grešku, on krene kao da vraća na početno stanje i odmah krene ponovo da radi update kao da je upao u neku petlju. Ubiješ ga nekako iz procesa nakon nekog vremena eto ga ponovo.
Ručno pokretanje Update procedure iz samog programa prođe ok.
Evo opisa iz event loga
NT AUTHORITY\SYSTEM ran MSIEXEC.EXE, which tried to access C:\PROGRAM FILES\MCAFEE\ENDPOINT SECURITY\THREAT PREVENTION\IPS, violating the rule "Core Protection - Protect core McAfee files and folders", and was blocked. For information about how to respond to this event, see KB85494.


Ima li neko ideju kako da ga se rešim?

[ bachi @ 19.02.2019. 10:01 ] @
Izašao je januarski update za Windows koji ne nešto uradio i imao sam i ja problema sa instalacijom ESET endpoint security, rešenje mi je bilo da deinstaliram taj update, instaliram ESET i posle toga može ponovo Windows update.

U međuvremenu je ESET izbacio novu verziju endpointa koji bi trebalo da je rešio taj problem, proveri da li postoji nova verzija za McAfee, a ako ne, svakako se obrati njima za pomož.
[ Sadun @ 19.02.2019. 11:12 ] @
Hvala

To sam I ja našao na njihovom sajtu ali dok moj IT reši da odradi update na novu verziju koja navodno sređuje ovo ja ću da odlepim. Čekaju me izveštaji koje moram da napravim a malo malo pa mi se blokira komp sa ovim g.... Desni klik, Win+e, Chrome sve je to okidač da mi iskoči MS Installer i da blokira komp kada kliknem na Cancel.

Zato sam se nadao da neko ima neki predlog kako da ubijem ovo dok se braća preko velike bare ne dozovu pameti.
[ Aleksandar Maletic @ 19.02.2019. 16:10 ] @
Ako se ne varam, u avgustu ili septembru je takođe Windows Update brljavio. Znam da je masovno pucao Office365 i još po neki servisi. Onda rollback i bespotrebno maltretiranje...
[ bachi @ 20.02.2019. 07:14 ] @
Da, haos su napravili u periodu jul-avgust na svim Windowsima, ne samo sa desetkom. :(

Ali recimo meni Eset Endpoint security nije mogao da se instalira na Windowsu nakon januarskog updatea, Windows blokira neki drajver, a kada deinstaliraš update, instaliraš Eset uspešno, a posle opet instaliraš januarski update, Eset sasvim lepo radi.

"Nešto" su uradili ovi iz MS ispod haube što je očigledno mnoge anti viruse doveo u problem. Pokraj Eseta, na drugom forumu se čovek žali na AVG Internet Security i ovde na McAfee.
[ Sadun @ 20.02.2019. 13:59 ] @
Nešto sigurno jeste, jer mi je pre toga pukao i Office365 kao što ste navelil. outlook poblesavio, Skype pola konverzacija nema, kada sam pobrisao keširane podatke za Skype ručno sve se vratilo u normalu. Bez toga nije hteo da odradi sinhronozaciju
[ Aleksandar Maletic @ 22.02.2019. 14:32 ] @
Meni je napravio veliki problem sa Outlook-om na nivou organizacione jedinice. Neki čudan offline bug, uporno sam tražio problem u mrežnim segmentima da bi na kraju rollback vratio sve u prvobitno, ispravno stanje. Ponekad se zapitam da li Microsoft pušta definicije na test u izolovanom okruženju pre nego što postanu aktuelne...
[ bachi @ 22.02.2019. 17:00 ] @
Ne pušta. Mi korisnici smo izolovano okruženje. U jednoj firmi gde koriste Outlook krv sam propišao u septembru kada su izbacili update za Office 2016 u kome su osakatili pretragu u Outlooku i nešto što je trajalo par sekundi da nađe mail, odjednom je trajalo satima.

A ono komercijalisti, a firma se bavi proizvodnjom...
[ Aleksandar Maletic @ 26.02.2019. 16:57 ] @
Citat:
bachi: Ne pušta. Mi korisnici smo izolovano okruženje. U jednoj firmi gde koriste Outlook krv sam propišao u septembru kada su izbacili update za Office 2016 u kome su osakatili pretragu u Outlooku i nešto što je trajalo par sekundi da nađe mail, odjednom je trajalo satima.

A ono komercijalisti, a firma se bavi proizvodnjom...


Kako god okreneš, čak i u ovim slučajevima kada možeš da predvidiš potencijalni problem, ne možeš da deluješ preventivno jer update mora i treba da se forsira u poslovnom okruženju. Koliko je dobro, toliko je i loše, kolateralna šteta smo upravo mi, jer treba da ispeglaš situaciju, oporaviš nedostupne delove sistema, a niko te ne pita da li je problem nastao opravdano ili neopravdano. Proizvodnja i komercijala stoje, gubici su veliki...