[ bax76 @ 01.03.2019. 13:19 ] @
Pozdrav svima, imam problem sa ovim Vintage risiverom.
To je stara oprema 25-30 godna, uzet je preko oglasa pre mesec dana.

Svirao je ok par nedelja, onda sam primetio, da ima tendenciju da ugusi desni kanal, i da bas pocne da prducka, pa ja to malo pojacam i stisam, pa onda kao radi OK neko vreme.

Nekrcka nista dok pipam potencijometre, samo u sred pesme krene da popusta taj kanal, rotirao sam ulaze, manjao zvucnike, to je isto.

Nisam siguran da li me zeza dok svira radio, to nisam potvrdio (radio ima jaci signal od smart telefona, pa svkakao probije prilikom prebacivanja), ali imam neku laganu muziku preko Youtube, gde to lako uocim.

Poprskao sam potenciometre za volume, blanse bass i treble, sa kontakt sprejom, ne pomaze.

Onda sam pogledao malo elektrolite, dva najveca od 6700uf 64v, jedan je bio malo nabubreo na vrhu, zamenio sam im mesta, opet isti kanal pravi problem.


Ako pojacam zvuk taj problem se izgubi, neko vreme svira ok i opet krece da se gusi, cinim mi se da najvise se gusi u slucajevima kad nije radio ceo dan, pa prvo paljenje ujutro.


Neke ideje sta dalje da probam , da ne lutam previse.

Imam instrument multimetar, znam da lemim, ali sam amater oko elektronike da bu suzo zonu problema..

Msili osam da mu zamenim mesta svim elektorlitima po kanalu ,ali to mi je onako vremsnk izahtevno, mozda mirise na nesto drugo.

I jos nesto generalno zvuk na tom pojacalu je los cak i kad kao radi dobro, zamuceno je to sve, kao da imam razmrljane tonove, imam jos jedno Kenwood pojacalo, slicne snage i godista, ogromna je razlika sa dobrim zvucnicima, mozda ce i ovo dati neku ideju...

Hvala.
[ vladd @ 01.03.2019. 19:18 ] @
Opsitniji odgovot sam ti napisao na "diyaudio.rs".
Mogu samo da dodam da ta naduvenost konda potice od plasticnog poklopca, takvo je pakovanje kondova, inace su podjednako ostarili, odnosno potrosili svoje radne sate.
[ gmhans @ 04.03.2019. 23:02 ] @
Nađi rele zaštite zvučnika, pa ako možeš i umeš otvori i očisti kontakte, ako ne, zameni ga...
[ bax76 @ 29.03.2019. 15:06 ] @
Hvala, to je i bio primarni problem.