[ BLONDA. @ 04.03.2019. 20:16 ] @
Imam 18 godina i pohadjam sredju skolu, (Masinski Tehnicar) zelja mi je da predam na dolazecem konkursu za policiju ali postoje neke stvari koje bas i ne razumem . Naime na proslogodinjem i pre njega konkursu pise da kandidat ima najmanje 18 godina i da ima zavrsen 4 stepen . Da li postoji mogucnost da se prijavim na konkurs sa nekom potvrdom ili necim da pohadjam skolu i dalje posto konkurs ce treajati do kraja marta a ja diplomu i sve mogu imati sredinom maja. Ako je iko upucen da mi pomogne puno bi mi znacilo.
[ Predrag Supurovic @ 04.03.2019. 20:20 ] @
To treba da pitaš onoga ko je objavio konkurs jer to samo on može da ti kaže a da možeš da se pouzdaš da je tačno.
[ BLONDA. @ 04.03.2019. 20:36 ] @
Hvala. Znam par momaka da su to uradili alii da li sad moze to samo znaju u centru za obuku. Kad bi znao od tih ljudi sto su tako predali koje su papire vadili i to . Ali hvala za odgovor
[ mjanjic @ 04.03.2019. 20:49 ] @
Ako piše ZAVRŠEN 4. stepen, to znači da si završio srednju školu, a ne da tek završavaš.

Naravno, ako ti je tata general, neće biti nikakav problem što predaješ papire u martu, a diplomu dobijaš tek u maju. Ali, ako ti tata nije general ili neko drugo **** u policiji, vojsci ili politici ili ne poznaje nekoga ko to jeste, onda mogu da te eliminišu zbog neispunjavanja uslova i prednost daju drugom kandidatu koji je prethodne godine ili ranije završio srednju školu, i ti ni sa najboljim advokatom nemaš nikakve šanse sa eventualnom žalbom na tu odluku.

To bi ti bilo isto kao da se javiš na konkurs za docenta na nekom fakultetu, a treba da braniš doktorat tek za mesec dana, pa doneseš potvrdu da ti je zakazana odbrana doktorata. Komisija te ne bi uzela u obzir, jer ne ispunjavaš uslove konkursa, tj. nisi odbranio doktorsku disertaciju, a to što je odbrana za mesec dana praktično gotova stvar je samo tvoje gledište, sa pravne strane ne ispunjavaš uslove konkursa.
Isto važi i za ovo u policiji, čak i da se ne javi dovoljno kandidata pa da eventualno uzmu i tebe u obzir, može bilo ko da se žali da su primili kandidata koji ne ispunjava uslove konkursa, tako da nisam siguran da su spremni sa tim da se igraju. Naravno, ishod te žalbe nije isti za onoga ko ima nekog na položaju i onoga ko nema nikoga.


Po meni je i čist debilizam praviti konkurs par meseci pred kraj školske godine, čime se praktično eliminiše sa konkursa cela jedna generacija.
Sa druge strane, oni možda tako i namerno žele, tj. da konkurišu oni koji od prošlogodišnje mature ili nisu našli nikakav posao, pa će biti srećni da trpe svakakvo ponašanje nadređenih u policiji, ili su našli neki slabije plaćen posao gde se radi od jutra do sutra za manju platu, pa će i oni biti srećni da rade u policiji, jer ne prenose džakove, mešaju beton, i sl.
[ Bradzorf012 @ 04.03.2019. 23:26 ] @
Za postavljača topika. Lepo sačekaš konkurs, odeš na internet stranu i pažljivo ga pročitaš nekoliko puta, a ako imaš nedoumice javiš se elektronskom poštom ili još bolje odeš lično i pitaš.

Hm, najpre sam pomislio da se radi o konkursu za školu unutrašnjih poslova ili nešto slično, a onda shvatim da se radi o konkursu za posao. Jesam li u pravu? Oh maj god. Rekao bih da nema ni najmanje potrebe da bilo gde žuriš, a ako dobro razumem neke stvari, ti možeš biti policajac sa bilo kojom srednjom školom, ali svakako moraš proći neku vrstu dodatne obuke. U tom slučaju, konkurs za posao bi podrazumevao nešto slično kao i konkurs za školu, jer ćeš verovatno odmah po prijemu ići na neku vrstu obuke. U tom slučaju može da važi ono što sam najpre napisao(misleći da upisuješ školu):

Konkursi za ovu vrstu škole se objavljuju ranije sa dobrim razlogom(razlozima):

- neophodno je izvršiti proveru psiofizičke sposobnosti kandidata, a to nije moguće obaviti u kratkom roku, naročito ako imaš veliki broj kandidata
- neophodno je izvršiti bezbednosne provere i podobnost kandidata
- itdisl

Zbog prethodno navedenog se uzimaju u obzir ocene sa polugodišta, čisto da se napravi sito kroz koje će da otpadnu oni, da to tako kažem najmanje dobri kandidati. Posle ovoga kreću navedene provere, pa se u junu može imati čista situacija. Oni koji i ovo prođu posle toga mogu polagati prijemni ispit ili tako nešto, da bi se izabrali najbolji. U trenutku kada upisuješ školu(višu ili fakultet) ti si već završio srednju.

P.S. Ako baš želiš da budeš policajac, ne bi bilo loše da poradiš malo na svojim analitičkim sposobnostima. Policajac(budući) bi trebalo da i iz oskudnih podataka i informacija izvuče maksimum, tj. donese korektan zaključak. Kako ćeš sutra da napraviš zapisnik na mestu gde se dogodio prestup ili zločin? Upadneš u kafić i pitaš prvog gosta na kog naiđeš, jeste li možda vi malopre opljačkali ovu zlataru preko puta? Niste, a ništa onda izvinite.
[ član @ 05.03.2019. 05:38 ] @
Citat:
mjanjic:Naravno, ako ti je tata general, neće biti nikakav problem što predaješ papire u martu, a diplomu dobijaš tek u maju. Ali, ako ti tata nije general ili neko drugo **** u policiji, vojsci ili politici ili ne poznaje nekoga ko to jeste, onda mogu da te eliminišu zbog neispunjavanja uslova i prednost daju drugom kandidatu koji je prethodne godine ili ranije završio srednju školu, i ti ni sa najboljim advokatom nemaš nikakve šanse sa eventualnom žalbom na tu odluku.

da mu je tata neki .l. u vojsci/policiji/politici, ne bi on upisivao srednju skolu za kera!