[ Jorgovan88 @ 05.03.2019. 14:51 ] @
Trenutno radim kao freight dispatcher - radim od kuce od 2 do 10 popodne. Interesuje me koji jos remote poslovi postoje koji se mogu raditi za firme iz USA???
Naravno tu ne mislim na SFI, Herbalife i takve gluposti nego na bas prave poslove.Takodje necu da mi preporucujete predavanje kinezima engleski ili da se bavimo striptizom na LiveJasmin :)

Ja mislim da sam cuo da postoji gledanje video nadzora od kuce gde je objekat u americi. Znaci radi se ujutru iz Srbije (to je kod njih noc) i imas telefon i gledas. Ako primetis nesto sumnjivo zoves 911

Drugar me je pitao da li postoje neke firme u USA za koje bismo mogli da radimo telefonsku promociju. Znaci imamo neki proizvod otvorimo imenik i zovemo ljude i nudimo im da naruce ili npr zovemo ih da zakazemo prezentaciju i mi dobijemo $$ na osnovu ucinka - kao PPL pay per lead. Ovo znam da se radi veoma dugo jer mene na moj americki telefon stalno zovu i nude mi solarne panele, osiguranje, travel agencije...

Supruga mi je na porodiljskom i eto mogla bi nesto da radi posle toga a da opet ima i vremena da se kolko-tolko posveti deci.

Kakvih jos poslova ima?

[ nanananananana. @ 13.05.2019. 18:50 ] @
Koliko dobro moraš da pričaš/pišeš engleski da bi radio kao dispečer?
Viđao sam dobre ponude, ali nisam se usudio da se prijavim, a i imao sam uvek neke druge obeveze koje su me sprečavale.
Što se tvog pitanja tiče jedino preko UpWorka neka proba da nađe supruga nešto da radi, tamo imaš milion oglasa, pa možda uspe da se snađe s nekim poslom. :)
[ Jorgovan88 @ 07.11.2019. 09:22 ] @
Na pocetku sam mislio da je engleski veoma bitan. Medjutim posle sam naisao na neke brokere i freight agente koji jedva pricaju engleski tako da ima raznih slucajeva. Ako ti hoces da uzmes njihovu turu njima nije problem kakav ti je engleski.

Najbitnije je da se nauci posao. Kada se nauci onda se svaki dan vrti oko 60 recenica (vozac je stigao. vozac je otisao. utovaren. istovaren. koliko kosta ovaj load. kad je utovar. kad je istovar... itd standardne recenice)
[ pctel @ 07.11.2019. 11:17 ] @
Da li si zavrsio neku obuku zanto zanimanje, ili imas li da preporucis literaturu? Znam neke osobe koje su zainteresovane da se time bave, ne online nego obican radni odnos, ali fali im znanje.
[ Jorgovan88 @ 07.11.2019. 18:21 ] @
Pa mozete mi pustiti u poruku email pa cu vam poslati neke youtube klipove i skripte (besplatno naravno)
U mom slucaju ja sam imao obuku preko skype. Dvojica momaka iz Sabca (Sapca) su mi drzali 3 puta nedeljno cas... Posle sam ja obucavao prijatelje poznanika (besplatno naravno)

Zao mi je kad vidim da ljudi idu pa rade u fabriku u 3 smene za 40.000 a znaju engleski i koriste racunare za gluposti. Ovde moze da se zaradi (ko je dobar) i po 1500$$