[ Aleksandar - @ 12.03.2019. 14:27 ] @
Jel ima neko iskustva s 3D snimanjem zuba, jel može kao nezaposlen nekako da se uzme neki specialni uput ili već šta pa da se ne plaća 3D snimanje ? Ili bar gde je najjeftinije u Beogradu ?
Hvala.

[Ovu poruku je menjao Aleksandar - dana 12.03.2019. u 15:40 GMT+1]
[ Grada22 @ 12.03.2019. 16:55 ] @
Sve stomatoloske usluge se placaju iz sopstvenog dzepa, nista ne ide na teret RFZO.
I najobicnija popravka zuba a kamoli to 3D snimanje koje ti treba.
A cene mozes ovde da uporedis:
https://www.navidiku.rs/firme/snimanje-zuba/beograd
[ ademare @ 12.03.2019. 17:42 ] @
Moze . Naravno ne ovakva egzotika kao sto je 3D snimanje , ali cuo sam kada su u domu zdravlja pitali devojku ispred mene , da li je oslobodjena placanja participacije i ostalih cena . Snimao sam jedan zub , klasicno .

Mene nisu pitali , ali sam se raspitao .

Znaci kriterijum za oslobodjenje , od participacije je da korisnik usluga spada u kategoriju socijalno ugrozenih . Nije vazno da li je neko zaposlen ili ne , vec se gleda prihod celog domacinstva . Pa ko je ispod limita , on dobije potvrdu od zdravstvenog fonda i ne plati uslugu , ko je preko limita plati normalno .

To je naravno za sistem drzavne stomatologije . Ne verujem da su privatnici ukljuceni u sistem .
[ Aleksandar - @ 12.03.2019. 19:28 ] @
Citat:
..., vec se gleda prihod celog domacinstva . Pa ko je ispod limita , on dobije potvrdu od zdravstvenog fonda i ne plati uslugu , ko je preko limita plati normalno .

To je naravno za sistem drzavne stomatologije . Ne verujem da su privatnici ukljuceni u sistem .


Radio sam to i ja i procenili su da jeste ispod tog limita . Ali da li može ikako baš za to neki specijalni uput ? Kod posebnog doktora ?

Da li postoji neki trik tu ?


Ne, u svakom slučaju kada se upoređuju cene, malo ko hoće da napiše javno na sajtu cenu, sve moraš da tražiš kontakte maila ili poziv pa da ih pitaš za cenu :( .[Ovu poruku je menjao Aleksandar - dana 12.03.2019. u 20:48 GMT+1]
[ ademare @ 12.03.2019. 23:08 ] @
Evo link cenovnika jedne od tih privatnih ordinacija za snimanje .

http://www.snimanjezuba3d.rs/usluge/

Kako nisam nikada snimao 3D jer se to radi za vece intervencije tipa inplanti , cene koje su okacili za klasicni Rt i ortopan su iste kao i u drugim ordinacijama !

Verovatno se dogovaraju za cene pa nema vecih odstupanja .

Jedino da se raspitas da li neka drzavna institucija ima takav aparat . VMA mozda , Maksilofacijalna klinika sumnjam . Pa ako neko slucajno ima onda je procedura da trazis uput u DZ od stomatologa ili stomatoloskog hirurga , zavisi sta vec ima koji DZ, pa onda potvrdu od fonda za konkretnu uslugu itd .

[ Aleksandar - @ 13.03.2019. 15:45 ] @
Dobra ideja.

Pitanje je tu sada koji doktor ima kakva prava u vezi uputa, nema ista prava npr. običan stomatolog ( zubar) i hirurg ( trebalo bih da ima veća ).

Npr. i na fakultetu kod zubara u Rankeovoj 4, ne važe nikakve socijalne potvrde, ne primaju ih uopšte, ali ipak rade besplatno kada dođem sa uputom .
Moguće je onda i to . Jel ima neko više iskustva s tim ? Uput, osiguranje, i potvrda o niskim primanjima, nisu iste "pravne snage" . Negde kažu neki rade kada traže i uput i potvrdu zajedno i onda rade bespšlatno kažu, za neke druge stvari.

Vrlo je moguće da može nekako to da se sredi, nekako se treba samo dogovoriti sa odgovarajućim lekarima ili kako, a pogotovo ako VMA možda ima to ?
[ ademare @ 20.03.2019. 17:46 ] @
Evo Stomatoloski fakultet , nabavio najsavremeniji Skener , 64 slajsni .

Nije bas ono sto tebi treba , ali mozda mozes i to da snimis . Ide na uput .

http://www.novosti.rs/vesti/li...no-vidi-bolest-u-samom-zacetku