[ Java Beograd @ 20.03.2019. 11:35 ] @
Pratim vesti i smeškam se

Zanimljivo će biti pratiti dojučerašnje "najbolje ortake i prijatelje", kad dođe do "podele dedovine". Dobro, ne bukvalno "podela dedovine", ali velika kinta je u igri.

Kako idu vesti, jasno je da se Britanci, kroz svoj parlament ponašaju prilično autistično!

Pazi: ne žele da izglasaju sporazum. EU mesecima pregovara sa Britanskom predstavnicom (premijerkom), i na kraju, parlament se ne slaže! I šta očekuju? Da EU, opet mesecima pregovara, pa na kraju pregovora da opet Britanski parlament kaže "oće kaki - neće kaki"

Evo još devet dana. Inače, kažu -> "bregzit bez dogovora". Tu si kao svi u gubitku. Irska postavlja granice i carine prema Severnoj Irskoj, i tako, neznamnija šta još ko kome.

Pratim vesti i smeškam se
[ Doktor Hlad @ 20.03.2019. 11:55 ] @
Citat:
Java Beograd: Pratim vesti i smeškam se :) :) :)
...
Irska postavlja granice i carine prema Severnoj Irskoj


Ovaj deo je ultra-opasan i ni najmanje nije za smeskanje za bilo koga osim ako nisi u fazonu da komsiji crkne krava. Da se razumemo i ja sam za to da britance treba isterati bez ikakvog dogovora i da onda osete ekonomski koliko su se zajebali (jer su takvi kakvi su) ali nisam bas za varijantu gradjanskog rata bilo kome.

Deo mirovnog sporazuma sa ludacima je bio izmedju ostalog i ta granica odnosno da sve ostane otvoreno. Ako se uspostavi granica ponovo to onda znaci da mirovnog sporazuma vise nema i sve ode u pm...
[ Shadowed @ 20.03.2019. 12:15 ] @
Koliko sam shvatio, redosled je ovakav:
Napravila je sporazum sa EU koji je trebalo da se izglasa.
Nije izglasano.
Zatim je glasanje o tome da li da brexit-uju bez dogovora.
Nije izglasano.
Sad sledi glasanje da li da traze od EU da se odlozi brexit za max. tri meseca.
Verovatno ce biti izglasano.
Za to vreme mogu da pokusaju neki drugi deal ali to tesko da ce proci.
Posle toga sledi brexit.
[ Java Beograd @ 20.03.2019. 12:47 ] @
Citat:
Shadowed: Koliko sam shvatio, redosled je ovakav:
Napravila je sporazum sa EU koji je trebalo da se izglasa.
Nije izglasano.
Zatim je glasanje o tome da li da brexit-uju bez dogovora.
Nije izglasano.
Sad sledi glasanje da li da traze od EU da se odlozi brexit za max. tri meseca. Verovatno ce biti izglasano.
Za to vreme mogu da pokusaju neki drugi deal ali to tesko da ce proci.
Posle toga sledi brexit.

Da, ali to upravo govori o njihovom autističnom ponašanju. Jer, koliko vidim današnje izjave Makrona, EU neće da odlaže Bregzit. I šta sad?
Zađaba si ti Britanac glasao u svom parlamentu, ovo ili ono. To je sve račun bez krčmara.
[ mjanjic @ 20.03.2019. 12:51 ] @
Neke stvari su u startu bile pogrešno postavljene i još uvek su.

Na primer, pojedini opozicioni političari u EU parlamentu su kritikovali davanje ogromnih suma para za metro u Varšavi. Kaže neko od njih lepo "Šta mene briga za metro u Varšavi, zašto bih ja, koji živim u Parizu, finansirao metro u Varšavi?"

U SAD, po ugledu na koje je i stvorena EU, neće Teksas da izdvaja novac da se finansiraju neki suludi projekti u Severnoj Karolini ili Severnoj Dakoti. Naravno, ima tu iskakanja od strane savezne države, recimo kod nekih propalih vojnih projekata se tačno zna od kojih država je uzet novac, pa se npr. Teksas bunio zašto je novac njihovih poreskih obveznika potrošen na vojni projekat koji na nakon nekoliko potrošenih milijardi otkazan.

U EU se ne zna ni ko pije ni ko plaća, novac se gura u zajedničku kasu otprilike kao u komunističkim zemljama, a onda daju za poljoprivredu toliko, za ovo onoliko, za to toliko... ali se ne vidi gde je završio novac Francuske, Italije, UK ili bilo koje druge države, pa da onda može ta država da pita zašto je npr. njihovim novcem finansirano nešto u Srbiji gde je pola tog novca pokradeno kroz korupciju i nameštene poslove.
[ Java Beograd @ 20.03.2019. 12:59 ] @
Citat:
Doktor Hlad:... osim ako nisi u fazonu da komsiji crkne krava. Da se razumemo i ja sam za to da britance treba isterati bez ikakvog dogovora i da onda osete ekonomski koliko su se zajebali (jer su takvi kakvi su) ali nisam bas za varijantu gradjanskog rata bilo kome.
Mislim, nisam za rat, ali da komšiji, koji je pobio moje krave, crknu njegove, e baš bih se obradovao.

Poenta je da će, po svemu sudeći, da se žešće politički sukobe dve-tri blazirane, "prepametne", "beskrajno demokratske", "vodeće ekonomske" sile sveta. Koje su, meni lično, svojom politikom donele mnogo zla. Naravno da se smeškam.

Edit:
A posebno ću slatko da se smeškam ako Britancima, starim podlacima, krene naopako posle Bregzita.

[Ovu poruku je menjao Java Beograd dana 20.03.2019. u 14:09 GMT+1]
[ Shadowed @ 20.03.2019. 13:07 ] @
Citat:
Da, ali to upravo govori o njihovom autističnom ponašanju. Jer, koliko vidim današnje izjave Makrona, EU neće da odlaže Bregzit. I šta sad?
Zađaba si ti Britanac glasao u svom parlamentu, ovo ili ono. To je sve račun bez krčmara.


Upravo. Doduse, i da im daju tih tri meseca, nece biti neke razlike. Al' jos bolje ako im ne daju. Srednji prs' Britancima bi bio osvezenje :)
[ dejanet @ 20.03.2019. 13:47 ] @
Koliko razumem, vlasnicima krupnog kapitala nije do selidbe iz Londona, deca se snasla u privatnim skolama, nekretnine placene papreno, servisi funkcionalni, plus lep i relativno siguran grad jbg.

Mislim da nece biti Bregzita.
[ SlobaBgd @ 20.03.2019. 13:47 ] @
Britanci su u debeloj panici "šta posle bregzita". Gomilaju lekove, štekaju dugotrajnu hranu, kupuju baterije, mnogi podižu pare iz banaka i drže keš u slamarici (ili britanskom ekvivalentu slamarice). Spremaju se za ekonomski krah! E, što im se ne ostvare slutnje...
[ dule_ns @ 20.03.2019. 15:05 ] @
Citat:
dejanet:
Koliko razumem, vlasnicima krupnog kapitala nije do selidbe iz Londona, deca se snasla u privatnim skolama, nekretnine placene papreno, servisi funkcionalni, plus lep i relativno siguran grad jbg.

Mislim da nece biti Bregzita.

Koliko sam ja shvatio krupnom kapitalu (ili barem većem delu) nikad i nije bilo do brexita.
[ ademare @ 20.03.2019. 15:11 ] @
Sve je ovo Fingirano !!

Samo sto to Pucanstvo ne moze da shvati , posebno ovo nase ovde u Srbistanu .

UK parlament glasa onako kako su se dogovorili . Nisi oni Protiv Mejove , nego glasaju kako su se sa njom dogovorili , samo ona glumi nesporazume !!

Jel to gledamo svaki dan oko ovih Taksi , gde tamo neka nepriznata teritorija " Prkosi " Americi , Nemackoj itd. Haha pa zar stvarno je narod toliko naivan ?

Isto je i ovde nema nesporuzama.

Kome se Stalno pricinjavaju i kakvi ratovi ????? Sve je pod kontrolom i dogovoreno !
[ Ivan Dimkovic @ 20.03.2019. 16:19 ] @
Englezi se samo prave Englezi, od starta je bilo jasno da parlamentu uopste i ne odgovara exit nego cela stvar mora da se glumata zbog Kameronovog gafa sa referendumom.

Ovako ispada jbg eto mi smo hteli ali su nam uslovi losi a i no deal nam se ne svidja, sta da se radi - ne slazemo se.

Sad naravno ide trgovina koliko HM Goverment mora da se iskesira raznim MP interesima da glasaju za njen dil koji je prakticno dugorocna carinska unija sa EU iliti obaveze a malo prava.
[ SASA M. @ 20.03.2019. 21:15 ] @
ajd bregzit, nego nas ceka referendum skota oko 2020. inace, ne prave se emglezi bas toliko ludi, hteli bi oni da odu a da sve ostane isto. to se ne svidja ni fra. ni germ. sve je isto, samo njega nema. ;0
[ mjanjic @ 20.03.2019. 21:57 ] @
UK će da izađe iz EU, ali će "City of London" da odluči da ostane deo EU, a onda će sa ostatkom Londona i UK da ugovori "specijalne odnose", a u korist rezidenata "City of London" :)


Šalu na stranu, evo nekih interesantnih podataka: https://atlas.media.mit.edu/en/profile/country/gbr/

U 2017. godini UK ima izvoz robe u vrednosti 395 milijardi dolara, a uvoz 617 milijardi, dakle imaju spoljnotrgovinski deficit u vrednosti 222 milijarde dolara.
U 2017. godini BDP je bio 2620 milijardi dolara, 43300 po glavi stanovnika.


Izvoz najviše čine:
- automobili (45 milijardi)
- lekovi (18,4 milijarde)
- sirova nafta (17,8 milijardi)
- zlato (16,1 milijarda)
- gasne turbine (19,1 milijarda)
a najviše uvoze:
- automobile (45,5 milijardi)
- zlato (34,3 milijarde)
- sirova nafta (19,1 milijarda)
- prerađena nafta (18,3 milijarde)
- lekovi (17,6 milijardi)

Odavde se vidi da jedino Rols-Rojs motori za avione nemaju konkurenciju u UK, sve ostalo što izvoze, uvoze u sličnom ili većem obimu.


Najviše izvoze u:
- SAD (45,2 milijarde)
- Nemačku (38,6 milijardi)
- Holandiju (24,9 milijardi)
- Francusku (24,8 milijardi)
- Kinu (21,9 milijardi)

Najviše uvoze iz:
- Nemačke (90,3 milijarde)
- Holandije (47 milijardi)
- SAD (46,6 milijardi)
- Francusku (36 milijardi)


Dakle, samo sa Nemačkom imaju trgovinski deficit od preko 50 milijardi dolara, naravno da im nije odgovarala takva pozicija u EU.Drugi tekst, sa još korisnijim podacima, o trgovini sa ostatkom EU: https://researchbriefings.parl...earchBriefing/Summary/CBP-7851

U 2017. godini, UK izvoz u EU je 274 milijarde funti (44% UK izvoza), a uvoz iz EU je 341 milijardu funti (53% UK izvoza).
UK izvoz u EU je sa 55% ukupnog izvoza UK u 2006. godini pao na 43% u 2016. godini, a tek neznatno se povećao na 44% u 2017.
UK uvoz iz EU je pao sa 58% ukupnog uvoza u 2002. godini na 51% u 2011., i potom porastao na 53% u 2017.

Ukupan deficit UK sa EU u 2017. godini je 67 milijardi funti, pri čemu je suficit od 28 milijardi ostvaren u sektoru slugama, a deficit od 95 milijardi u trgovini robom.

Sa zemljama koje nisu članice EU, UK ima suficit od 41 milijardu funti, 83 milijarde suficit u sektoru usluga, a deficit od 42 milijarde u trgovini robom.

Generalno, 40% UK izvoza u EU u 2017. godini čine usluge (računovodstvo, pravne usluge, reklamiranje, istraživanje i razvoj, arhitektura, inženjering, itd.).Ukratko, britanci dobrim delom žive od sektora usluga, pa ih zabole za eventualno uvođenje carina na trgovinu robom, jer tu ionako imaju deficit, posebno sa Nemačkom koja i nije neki korisnik britanskog sektora usluga.
[ ademare @ 20.03.2019. 23:09 ] @
Potpuno Pogresno tumacenje , podataka i cifara !!

Bilo je tu truda , da se podaci nadju i prezentuju , ali su Zakljucci totalni Promasaj ! Nema ova prica veze , sa uvozom , izvozom i sa necijim snovima o carinama za robu ??

Upravo se UK bori da zadrzi stari bezcarinski sitem , naravno uz izlazak iz carinske unije . To su dva razlicita pojma !

Mi imamo sa EU potpuni Bezcarinski sistem , ali nemamo carinsku Uniju sa EU !

Uk ne moze ni da sanja uvodjenje bilo kakvih carina !

Sta mislis da UK moze da se igra i da Ucenjuje EU ??? Tipa uvodimo carine da stitimo domacu UK proizvodnju , a nase banke mogu slobodno da deluju bez ogranicenja ? I ostale usluge naravno ?

Mozda ali u Crtanom filmu !

Evo pogledaj Svajcarsku , koja Nikada nije bila clanica EU ! Zasto su oni naivni da drze bezcarinski sistem sa EU , kada sigurno imaju Deficit ?

Zato sto sve ide u jednom paketu ! I roba i Finansijske i druge usluge ! Nema biranja , ovo hocu , ovo necu . Nisu to decje igre !
[ Java Beograd @ 21.03.2019. 07:56 ] @
Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je da duboko žali zbog svoje odluke da traži odlaganje Bregzita od EU. izvor B92


Drugim rečima: "Svi smo zajedno prolupali, i baš mi žao što sam jela vnago"
[ component @ 21.03.2019. 11:57 ] @
CGP Grey interesantno objašnjenje Brexit-a:
[ tdusko @ 21.03.2019. 15:07 ] @
Reakcije iz EU na produzetak roka su takve da moze, ali ako prvo izglasaju ponudjeni Deal Opcija odustajanja od napustanja EU nije na stolu jer demokratija. No deal isto nije opcija jer nisu toliko bas ludi. Ostaje samo da se prebroje ponovo i da se ispozdravljaju ko' ljudi. Brexit vec sada spada u antologijski fail koji mislim da ni Tramp ne bi mogao da nadmasi u 2 mandata
[ alimamnekolikokuća @ 21.03.2019. 15:10 ] @
Citat:
Java Beograd

Pratim vesti i smeškam se

Mislim da je to stav prosečnog Srbijicijanca.
I dok se smeškaju na bregzit/noexit
meawhile žive pod okupacijom već 20 godina.

Ali ako je to kompenzacija zbog okupacije onda je "uredu".

Živeo kompenzacionizam!
[ Java Beograd @ 21.03.2019. 20:24 ] @
Jok nego ću da budem zabrinut !
Ti se vidim nasekirao !
[ bachi @ 21.03.2019. 20:36 ] @
Samo nek odu više...
[ alimamnekolikokuća @ 21.03.2019. 22:07 ] @
Citat:
Java Beograd

Jok nego ću da budem zabrinut !
Ti se vidim nasekirao !

To je otprilike odgovor koji sam i očekivao.
Nemoj me pogrešno razumeni, nije mi namera da osporim tvoje pravo na likovanje.
Ali evo o čemu se radi:

Ispravi me ako grešim, prema tvojim (ranijim) pisanjima generalno bi se reklo da si za ulazak Srbijice u EU, zar ne?
Ako je tvoj odgovor strogo "NJET!" onda nastavak ovog komentara ne moraš da čitaš a kao moderator možeš iskoristiti privilegije i baciti komentar u kantu.

Još od vremena Rastka Nemanjića do danas Srbijica pokušava da "sedi na dve stolice". Jedna je "sveta stolica u Rimu" a druga je pravoslavna.
Ta pravoslavna je bila potrebna Rastku da ostvari sopstvene ambicije, to jest da postane pop nad popovima.
Rastko je to uspeo a Srbijica je platila ceh.
Pomoć od katoličkog sveta je bila praktično nikakva iako je u vreme nadiranja Turaka svaki saveznik dobrodošao.
Na primer, kao papini, Hrvati su dva puta slavili: jednom kad je Hitler došao drugi put kad je Hitler otišao.
No, da se vratimo u bližu istoriju. Slovenci i Hrvati su iskoristili prvu priliku za ulazak u EU jer su to hteli!

Sa druge strane Srbijicijanci, evo gotovo hiljadu godina, vode isti rat koji im je pop ostavio u amanet.
Stvarne namere da se udje u EU zaista nema nego želja da se nametne svoje gledište i svoje popovanje.
Ali to ne prolazi.
U takvoj situaciji jedino što Srbijicijancima ostaje da "smeškaju" što se EU "cepa".

[ Matroz @ 21.03.2019. 23:34 ] @
Jbte, jes ti neki dezurni ekumenista i inkvizitor ovde?

Svaku temu iskoristis za pljuvacinu po Srblju i Pravoslavlju.

Samo da te obavestim,
ucinak ti je nula, tacnije suprotan
svaki put kad vidim nekom u kolima onu glogovu krstacu od pola metra ja se obradujem jer se setim tebe,
znam da ce te oni pre ili kasnije rado sresti iza ugla, ja cu im u tom slucaju na svaki upit svakako pomoci.
Smrdis na 100 kilometara i ne vredis ne pet banki ni ti ni tvoj IP.

A sad,
nažmi na žuti trouglasti gumb, zovi patrone u pomoc.

[ Whitewater @ 22.03.2019. 00:20 ] @
cuo sam mnogo oprecnih misljenja o efektima po Britaniju zbog izlaska iz EU. Normalno svako tera svoju pricu, ali sam ipak skloniji da poverujem da ce EU pretrpeti na kraju vecu stetu.

UK je uvek vise davala u kasu nego uzimala. Dakle tu ce se prvo osetiti. Zatim, Britanija i London su svetski finansijski centri banke berza, osiguranje, forex... i ne zavise samo od Evrope, a sa druge strane EU ima robni suficit prema UK pa tako da i tu moze da izgubi EU pre nego Britanija. Jedan deo poslova ce svakako otici iz UK, ali UK ce posle biti slobodna da sama dredjuje svoju regulativu kao i USA ili Kina, Rusija kako vec pogoduje svetskim trendovima tako da ce Englezi nastaviti da mlate lovu kao i dosada.

I na kraju, odlazak UK je u neku ruku raspad EU. I kad su prvo otisle SLO i HR svi su rekli raspad Jugoslavije, pa krnja Jugoslavija, pa na kraju nista. UK je vrlo znacajan i ugledan clan EU i njen odlazak imace negativan udarac na imidz EU u Evropi, a i sire.
[ Whitewater @ 22.03.2019. 00:55 ] @
Citat:
alimamnekolikokuća:
Citat:
Java Beograd

Jok nego ću da budem zabrinut !
Ti se vidim nasekirao !

To je otprilike odgovor koji sam i očekivao.
Nemoj me pogrešno razumeni, nije mi namera da osporim tvoje pravo na likovanje.
Ali evo o čemu se radi:

Ispravi me ako grešim, prema tvojim (ranijim) pisanjima generalno bi se reklo da si za ulazak Srbijice u EU, zar ne?
Ako je tvoj odgovor strogo "NJET!" onda nastavak ovog komentara ne moraš da čitaš a kao moderator možeš iskoristiti privilegije i baciti komentar u kantu.

Još od vremena Rastka Nemanjića do danas Srbijica pokušava da "sedi na dve stolice". Jedna je "sveta stolica u Rimu" a druga je pravoslavna.
Ta pravoslavna je bila potrebna Rastku da ostvari sopstvene ambicije, to jest da postane pop nad popovima.
Rastko je to uspeo a Srbijica je platila ceh.
Pomoć od katoličkog sveta je bila praktično nikakva iako je u vreme nadiranja Turaka svaki saveznik dobrodošao.
Na primer, kao papini, Hrvati su dva puta slavili: jednom kad je Hitler došao drugi put kad je Hitler otišao.
No, da se vratimo u bližu istoriju. Slovenci i Hrvati su iskoristili prvu priliku za ulazak u EU jer su to hteli!

Sa druge strane Srbijicijanci, evo gotovo hiljadu godina, vode isti rat koji im je pop ostavio u amanet.
Stvarne namere da se udje u EU zaista nema nego želja da se nametne svoje gledište i svoje popovanje.
Ali to ne prolazi.
U takvoj situaciji jedino što Srbijicijancima ostaje da "smeškaju" što se EU "cepa".o ovome bi se mogla napisati citava studija i mislim da bi vredelo.

U Srbiji kao i u Sev. Koreji postoji vec decenijska anti-zapadna propaganda i ja bih se cudio kad bi neko u Srbiji bio za EU, za NATO, za SAD, a protiv Rusije, Venezuele, Koreje ili Irana. Sada evo vec i Turske, a o Kubi, Libiji da ne govorim, Irak Sirija to su vec idealne zemlje.

Tako da treba imati razumevanja za vecinsko misljenje mase. To je puno lakse, nego plivati uzvodno kao ti sto cinis to je jako tezak i uzaludan posao. Najbolje da emigriras i gledas spektakl sa strane.


[ alimamnekolikokuća @ 22.03.2019. 06:36 ] @
Citat:
Whitewater

U Srbiji kao i u Sev. Koreji postoji vec decenijska anti-zapadna propaganda

Ma šta je to decenija? Kad govorimo o antipropagandi u Srbijici onda idemo na milenijume.

Srbijicijanci su često u svojoj istoriji ginuli zarad crkvenih mitova.
Stefan Nemanja je želeo carstvo i zato je tražio eskivaže da obezbedi nezavisnost od Pape.
Da bi postao car trebala mu je autokefalnost crkve.
Takvi njegovi motivi su doveli do raskola medju njegovim sinovima Vukanom sa jedne strane a Rastkom i Prvovenčanim sa druge strane.
Posledica je da su braća godinama vodila bratoubilačke (eh?) ratove sa crkvenim lajtmotivima. Srbija je gorela u gradjanskim ratovima u to vreme (početak 1200-tih).
Vukan je bio uz Papu a Rastko i Prvovenčani su zalegli uz pravoslavlje.
Svaki sa svojim sebičnim ciljevima.
Vukan je nestao, Rastko je uspeo u svojim namerama i SPC je dobila autokefalnost.
Ali kao što sam već napisao Srbijicijanci će platiti ceh "nezavisnosti" (ne samo ginući u ratovima izmedju braće nego i kasnije).
Isti gen inaćenja Zapadnoj Evropi zarad crkvenih mitova drma Srbijicu do dan danas.
Milošević je samo jedan od protagonista tog mita a sa ciljem očuvanja vlasti.
I dok su Slovenci i Hrvati iskreno hteli "Europa zdaj" takve ideje je u Srbijici potkopavala SPC raspirujući crkvene mitove.
Zato danas umesto Srbije u Evropi imamo verske ikone u školama po Srbijici.
Dan tzv "Svetog save" je proglašen prosvetnom slavom iako Rastko Nemanjić nema blage veze sa obrazovanjem Srbijanaca.
Rastko Nemanjić je sa 17 godina pobegao iz Srbije i od tada je retko dolazio u Srbiju pa nije mogao ni obrazovati Srbe.
Putujući po Grčkoj, Egiptu, Palestini, Vizantiji, Carigrad i šta zna kuda sve bio je turistički plejboj a ne prosvetni radnik.
Na kraju je i umro van Srbije u Bugarskoj.

Dakle - mit je da je Rastko prosvećivao Srbe, pre će biti da ih je zaglupljivao time što je terao inat Papi.

A taj isti inat je okosnica politike koja se vodi u i iz Srbije do dan danas. Stim što je antievropski stav poslednjih godina dobio na snazi najviše usled slizavanja naprdnjaka i crkve.

U Srbijici iskrene namere da se udje u EU nema. Postoji neartikulisana želja da se EU uredi prema zamisli Srbijicijanskih popova i politikanata i pod takvim uslovima "moglo bi da se pregovara".
Otuda i zlurad jer se EU i Britanija razvode. I to zlurad kod ljudi koji su nominalno za ulazak Srbijice u EU. Kakvi su tek oni koji su protiv?


[ Shadowed @ 22.03.2019. 06:43 ] @
Citat:
Whitewater:I na kraju, odlazak UK je u neku ruku raspad EU. I kad su prvo otisle SLO i HR svi su rekli raspad Jugoslavije, pa krnja Jugoslavija, pa na kraju nista. UK je vrlo znacajan i ugledan clan EU i njen odlazak imace negativan udarac na imidz EU u Evropi, a i sire.


[ Whitewater @ 22.03.2019. 07:41 ] @
)))) smesno je.

realnost je malkoozbiljnija. Sta ako sledeci izlazak bude Francuske npr ? Nije nemoguce jer protiv Makrona besne protesti na koje se on pravi Englez, ali u maju su izbori za EU parlament i ako ga Le Penova pobedi to ce im dati velika krila a ona hoce Frexit !

EU bez FR i UK je kao i SFRJ bez HR SL i ostala bi Nemacka koja bi prosla kao Srbija jer bi svi skocili da je guze. I to ti je to.
[ Matroz @ 22.03.2019. 07:56 ] @
Citat:
alimamnekolikokuća:
Postoji neartikulisana želja da se EU uredi prema zamisli Srbijicijanskih popova i politikanata i pod takvim uslovima "moglo bi da se pregovara".
Otuda i zlurad jer se EU i Britanija razvode. I to zlurad kod ljudi koji su nominalno za ulazak Srbijice u EU. Kakvi su tek oni koji su protiv?


Lazes kurvo, nema to veze sa popovima i politikosima,
tvoji europljani na celu sa engleskom su tri puta do sad pokusavali da uniste Srbijicu i pobiju Srbe.

Nisu uspeli i mi se radujemo.

Sad u nedostaku zrtvi pegave smradine englezi i pederasti europljani se hebu izmedju sebe.
I mi se radujemo.

Tvoj i tvog pape problem je sto vi ne umete da se radujete.
Inkvizicija vam je hebala mater, iscupala i dusu i srce i spalila sve lepe zene.
Tumarate ko zombiji okolo i hocete da vas drugi slede, tesko, posle svega sto ste drugima radili vi ste samo za odstrel.


A sad,
nažmite zajedno sa oba nick-a na žutu trouglastu knopku, zovite patrone u pomoc.
[ Whitewater @ 22.03.2019. 07:58 ] @
Citat:
alimamnekolikokuća:
Citat:
Whitewater

U Srbiji kao i u Sev. Koreji postoji vec decenijska anti-zapadna propaganda

Ma šta je to decenija? Kad govorimo o antipropagandi u Srbijici onda idemo na milenijume.

Srbijicijanci su često u svojoj istoriji ginuli zarad crkvenih mitova.
Stefan Nemanja je želeo carstvo i zato je tražio eskivaže da obezbedi nezavisnost od Pape.
Da bi postao car trebala mu je autokefalnost crkve.
Takvi njegovi motivi su doveli do raskola medju njegovim sinovima Vukanom sa jedne strane a Rastkom i Prvovenčanim sa druge strane.
Posledica je da su braća godinama vodila bratoubilačke (eh?) ratove sa crkvenim lajtmotivima. Srbija je gorela u gradjanskim ratovima u to vreme (početak 1200-tih).
Vukan je bio uz Papu a Rastko i Prvovenčani su zalegli uz pravoslavlje.
Svaki sa svojim sebičnim ciljevima.
Vukan je nestao, Rastko je uspeo u svojim namerama i SPC je dobila autokefalnost.
Ali kao što sam već napisao Srbijicijanci će platiti ceh "nezavisnosti" (ne samo ginući u ratovima izmedju braće nego i kasnije).
Isti gen inaćenja Zapadnoj Evropi zarad crkvenih mitova drma Srbijicu do dan danas.
Milošević je samo jedan od protagonista tog mita a sa ciljem očuvanja vlasti.
I dok su Slovenci i Hrvati iskreno hteli "Europa zdaj" takve ideje je u Srbijici potkopavala SPC raspirujući crkvene mitove.
Zato danas umesto Srbije u Evropi imamo verske ikone u školama po Srbijici.
Dan tzv "Svetog save" je proglašen prosvetnom slavom iako Rastko Nemanjić nema blage veze sa obrazovanjem Srbijanaca.
Rastko Nemanjić je sa 17 godina pobegao iz Srbije i od tada je retko dolazio u Srbiju pa nije mogao ni obrazovati Srbe.
Putujući po Grčkoj, Egiptu, Palestini, Vizantiji, Carigrad i šta zna kuda sve bio je turistički plejboj a ne prosvetni radnik.
Na kraju je i umro van Srbije u Bugarskoj.

Dakle - mit je da je Rastko prosvećivao Srbe, pre će biti da ih je zaglupljivao time što je terao inat Papi.

A taj isti inat je okosnica politike koja se vodi u i iz Srbije do dan danas. Stim što je antievropski stav poslednjih godina dobio na snazi najviše usled slizavanja naprdnjaka i crkve.

U Srbijici iskrene namere da se udje u EU nema. Postoji neartikulisana želja da se EU uredi prema zamisli Srbijicijanskih popova i politikanata i pod takvim uslovima "moglo bi da se pregovara".
Otuda i zlurad jer se EU i Britanija razvode. I to zlurad kod ljudi koji su nominalno za ulazak Srbijice u EU. Kakvi su tek oni koji su protiv?
Ne bih rekao da je sveti Sava kriv za nasu ne bas mnogo lepu istoriju. Ja ga razumem zasto je prihvatio pravoslavlje jer je Vizantija geografski bliza. OK mozda su bile neke zemlje kao Hercegovina koja je bliza Rimu ali to je vazdusnom linijom. U to vreme Vizantija je bila daleko jaca i naprednija od Rima pa je i to verovatno uticalo na izbor, kao i rad Cirila i Metodija koji su bili Grci a ne Latini.

Da smo odabrali da budemo katolici sto je bilo vrlo moguce, Turci bi nas svakako napali i osvojili kao sto su osvojili i KATOLICKU Madjarsku. Nije im bilo spasa od Turaka. Opet bi imali Kosovsku Bitku kao sto su Madjari imali Bitku kod Mohaca. Kao 1:1 a Turci nas osvojili.

Na kraju krajeva dosta Srba se i pokatolicilo i nesto ne vidim da su oni nama mnogo pobegli. To su neke minimalne razlike.

Mislim da je momenat kad je Srbija definitivno potpala pod ruski uticaj ubistvo Obrenovica i od tada se zapravo razvija antizapadni sentiment kod Srba jelr Rusima odgovara da budemo njihova kolonija preko koje ce da troluju zapad. I mi smo zato stalno neki remetilacki faktor i svi nas mrze. Mi smo valda jedini narod koga bi svi susedi najradije poubijali! Ta ista prica vrti se i danas. Kao svi su za Rusiju, a svi idu da zive u EU, kao i nekad sto su isli u Bec ili Nemacku da trguju, studiraju, rade...
[ Whitewater @ 22.03.2019. 08:02 ] @
Citat:
Matroz:
Citat:
alimamnekolikokuća:
Postoji neartikulisana želja da se EU uredi prema zamisli Srbijicijanskih popova i politikanata i pod takvim uslovima "moglo bi da se pregovara".
Otuda i zlurad jer se EU i Britanija razvode. I to zlurad kod ljudi koji su nominalno za ulazak Srbijice u EU. Kakvi su tek oni koji su protiv?


Lazes kurvo, nema to veze sa popovima i politikosima,
tvoji europljani na celu sa engleskom su tri puta do sad pokusavali da uniste Srbijicu i pobiju Srbe.

Nisu uspeli i mi se radujemo.
eto. Sta pricam. Zamislite koja budala moras biti pa da verujes u ovo. Engleska htela da nas unisti, a u oba rata smo bili saveznici. I posle rata su nas pomagali, a na Solunu su imali preko 100,000 vojnika.

obicna jeftina ruska propaganda, jer Rusi ne mogu da podnesu da Srbija bude okrenuta zapadu.
[ Matroz @ 22.03.2019. 08:18 ] @
Samp pre par meseci engleski smradovi su hteli da nas caste titulom u UN i proglase da smo genocidan narod,
i prvi i drugi rat su u reziji englescica i njihovig gazda iz sitija.

Derpe Blerika je bio glavni zagovarac bombardovanja, i tako dalje.

Dzaba se samo krecite ovde.
[ Java Beograd @ 22.03.2019. 08:18 ] @
alimamnekolikokuća je poznati srbomnrzac na forumu.
Mislim da ne treba trošiti tastaturu na njega i njegove komentare.

Jedino ga treba pod.je.bava.ti kad Nole osvoji neki turnir, jer to ga boli do dna duše.
[ Matroz @ 22.03.2019. 08:23 ] @
Znaci na forumu je dozvoljen uzgoj srbomrzaca jer za sve ostale mrznje dobija se trenutni ban.
Dobro, to cemo u tefter. Trebace.
[ Whitewater @ 22.03.2019. 08:36 ] @
problem je sto mi Srbi imamo permanentni gradjanski rat jos od 1800 i neke.
[ alimamnekolikokuća @ 22.03.2019. 08:53 ] @
Citat:
Whitewater

Ne bih rekao da je sveti Sava kriv za nasu ne bas mnogo lepu istoriju.

Da se ne upuštamo u priče "šta bi bilo da je bilo".
Samo konstatujem činjenice. Gradjanski rat (1200 god.) u koji su braća uvukli Srbe je istorijska činjenica svaki sa sebičnih pozicija i crkvenim motivima.
Jedan za katolike drugi za bradate jarce, šta je bolje nema značaja jer i jedan i drugi su nudili samo mitove. Elementi ratova sa početka 13. veka su prisutni i danas s tim što su u manjini oni okrenuti prema realnosti.


Ono što je činjenica takodje to je prevaga u korist Rastka Nemanjića i mit kojim je danas Srbijica okovana. A to je mit o prosvetitelju. U stvari reč je o popu koji ima zasluge samo za SPC dok nema nikakve zasluge za Srbe, ekonomiju Srbije a pogotovo ne za obrazovanje Srba.

Evropska Unija je pitanje ekonomskog opstanka Srbije. Zato je besmisleno živeti u mraku mitova koje je dizajnirao Rastko Nemanjić a masovno eksploatiše crkva i politikanti tokom cele istorije.
To je suština problema.

Odnosno - ili si za EU "zdaj" i tada nema mitova već iskreno iz sve snage radiš da postaneš deo Evropske Unije
ili "čekaj..." pa živiš u mitu.


[ Matroz @ 22.03.2019. 08:54 ] @
^ whiteworm

Odakle ti ideja i zelja da si ti Srbin?

Ko te to slagao, englezi?
[ Matroz @ 22.03.2019. 08:58 ] @
Citat:
alimamnekolikokuća:
Evropska Unija je pitanje ekonomskog opstanka Srbije.


Jeste,
otkako smo u semi sa pederskom unijom imamo nulu manje na platama i penzijama.
Zvalavi ti to nekom drugom, kome treba takva "ekonomija".[ alimamnekolikokuća @ 22.03.2019. 09:35 ] @
Citat:
Matroz

Jeste,
otkako smo u semi sa pederskom unijom imamo nulu manje na platama i penzijama.

Oh, zar ti to žališ za Titovim vremenima?
Te plate i penzije iz doba Tita ovakva Srbijica opčinjena crkvenim mitovima neće videti.

[ Matroz @ 22.03.2019. 09:46 ] @
Jos jedna tema ode na Jozeka Tita,
in vain
kako vi domobrani volite to da kazete.

Uglavnom,
pirgavi su opet bili smislili neku pakost europljanima i hteli da izadju, na vreme kao oni nemaju veze sa tim.
Pakost nije proradila.
Sad bi da neizadju iz europe, sve ostalo su izgovori i zavlacenje.

[Ovu poruku je menjao Matroz dana 22.03.2019. u 11:10 GMT+1]
[ Java Beograd @ 22.03.2019. 10:09 ] @
Evo i svežih novosti:
Evropski savet jednoglasno je doneo odluku da se povlačenje Velike Britanije iz Evropske unije odloži za 22. maj 2019. godine
Ali, odluku mora da potvrdi i Evropski parlament
[ alimamnekolikokuća @ 22.03.2019. 16:35 ] @
Citat:
Java Beograd

alimamnekolikokuća je poznati srbomnrzac na forumu.

A dokaz je činjenica da ti to tvrdiš. How nice

Citat:
Java Beograd

Mislim da ne treba trošiti tastaturu na njega i njegove komentare.Citat:
Java Beograd

Jedino ga treba pod.je.bava.ti kad Nole osvoji neki turnir, jer to ga boli do dna duše.

Znaš da ja nemam dušu jer sam ateista.
Stoga ostaje samo da me zaboli.... Djokica.


Još da dodam: šta god bilo u vezi bregzita mislim da će to biti na zadovoljstvo i Britanaca i Evropljana. Ko će da se kladi suprotno?

[ Whitewater @ 22.03.2019. 18:02 ] @
Izlaskom Britanije pocinje raspad EU.

To je zemlja koja ima cak 15% GDP i nekih 11% populacije dakle slicno kao i SL u YU. I sad se svi klade i zauzimaju startne pozicije. Npr onaj Tusk je rekao UK-u da ih ceka pakao. To je ustvari poruka Merkel koja hoce da kazni UK za primer drugima sta ce im se desiti ako krenu da ruse njen Rajh !

Ona je povisila ulog. Jer ako UK krene da propada svi ostali ce biti zastraseni i slusace Nemacku, ali ako se desi da UK krene da prosperira i ostali ce krenuti da napustaju EU. Mislim da je ekipa oko Merkel, Juncker i Tusk malo pocela da se presabira pa su popustili i dozvolili produzenje UK roka iako su bili izriciti da to bude 29.mart. Vidim zabrinutost sa njihove strane.

Znaci nesto se desava. Sa druge strane Makron se jako klima i Francuzi traze novi ustav VI republiku. Mozda vise nije opasnost samo Le Pen nego neka mini revolucija u FR. Italija ima na vlasti koaliciju antiEU i euroskeptika i vec je pocela da se odvaja od Brisela. Npr nisu protiv Madura ili oko budzeta ne slusaju brisel...

i sama Nemacka ima jacanje recimo AfD koji je sad na 18%. Merkelova njih pokusava da izoluje, ali to nije proslo bez posledica jer je morala da pravi razne kompromise i jedva je sastvaila vladu. Mislila je samo da pucne prstima i svi ce joj doci na noge. Prvi ju je otkacio onaj Liberar lederman i tako nije mogla da napravi Jamajka koaliciju, pa je morala ONA da moli SDP. I na kraju je dala ostavku, sad se tu kiseli jos neko vreme...

[ ademare @ 22.03.2019. 19:59 ] @
Meni izgleda da je sve dogovoreno .

1. opcija ako usvoje sporazum izlaze 12. aprila .

2. opcija ako ne usvoje izlaze 22. maja , dan pre glasanja za EU parlament

3. NAJverovatnija opcija . UK parlament uporno glasa protiv . Mejova podnosi ostavku i raspisuje nove izbore . Po Lisabonskom " temeljnom aktu " EU , onda UK , moze da zatrazi odlaganje 1. Godinu ?! ili da raspise novi referendum ?!

Posto ce ocigledno biti 3 . opcija sve je dogovoreno da izvrdaju volju gradjana ! Severna Makedonija je primer gde je referendum bio " savetodavni " ? Tako ce biti i ovde samo retroaktivno ce imati savetodavnu ulogu .
[ Ivan Dimkovic @ 22.03.2019. 20:04 ] @
Referendum u UK jeste bio savetodavni zato sto je UK parlament, kao najvise telo, savrseno unutar svojih ovlascenja da baci rezultate referenduma u djubre ako to zele.

Naravno, ne mogu to da urade tek tako, posto bi to imalo politicke implikacije za poslanike na sledecim izborima (ipak je dosta ljudi glasalo za izlaz i ne bi bili srecni da im tek tako kazu da ih ne *bu 2%).

Zato je ovo sto rade najbolja moguca opcija, sabotaza do te mere da postaje moguc scenario da se raspisuju novi izbori sa kompletno novom postavkom i mogucim beskonacnim odlaganjem brexita.

Jasno je da se EU nece pomeriti ni milimetar sto se Severne Irske tice kao sto je jasno da to cini ceo Brexit besmislenim (ako UK ostane u carinskoj uniji sa EU, mogu da zaborave na slobodne FTA sporazume). Terezina mastanja o magicnim "tehnoloskim resenjima" koja ce odjednom carinski prelaz da ucine transparentnim su naivna i jos nigde nisu implementirana na tom nivou koji bi bio neophodan za UK/EU. Cela stvar zvuci vise kao mastarija nego realan plan.
[ Whitewater @ 22.03.2019. 20:04 ] @
May dogovorila da padne sa vlasti ?

HAHAHHAHAHAHA....
[ Ivan Dimkovic @ 22.03.2019. 20:08 ] @
Kad izgubi poverenje partije, nema sta da se dogovara, ako to planiraju dogovorili su to oni vec za nju i samo treba u pravom momentu da se oglase :-) Meni vise lici da je ona samo upala u duboko s*anje koje je napravio njen predhodnik bez puno razmisljanja koliko je nezgodan problem uzela da resava.
[ Darko Nedeljković @ 22.03.2019. 20:58 ] @
Citat:
Whitewater:
Mi smo valda jedini narod koga bi svi susedi najradije poubijali! Ta ista prica vrti se i danas.

Zapravo vecina naroda na planeti zazire od suseda i tripuje se da ce ih uskoro napasti. Narocito ovi druge i trece klase. Ali neretko i ovi iz prve - pricam jednom prilikom sa jednim amerikancem i pomenem da vecina drzava na svetu mrzi srbiju a on me prekide - po tome smo kaze jednaki, vecina drzava na svetu mrzi ameriku

Ja licno mislim da je ta industrija neprijatelja najprofitabilnija industrija na svetu - vrlo jeftino proizvedes neprijatelje van svojih granica, a onda se narod zaludjuje njima i ne vidi da ga pljackas, prodajes i zloupotrebljavas za svoje interese. Kad bih se ja bavio politikom i imao za cilj da punim sopstvene dzepove na stetu naroda, svakako bih izmislio jos neprijatelja srpskog naroda i svega sto je srpsko, tj. proizvoljno izabranog drugog naroda gde bih se bavio politikom.
[ starka @ 22.03.2019. 21:17 ] @
Meni izgleda kao da je ceo svet i društvo u njemu postao lakrdija, pa
što ne bi i ovo.
To čak više nije ni smislena anarhija.
Ima da ugasim TV i računar, da kupim deset kila klikera i da se igram u
ovim godinama.
Tako ću da izbegnem em vesti, em lekove za smirenje.
[ Whitewater @ 22.03.2019. 22:47 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic:
Kad izgubi poverenje partije, nema sta da se dogovara, ako to planiraju dogovorili su to oni vec za nju i samo treba u pravom momentu da se oglase :-) Meni vise lici da je ona samo upala u duboko s*anje koje je napravio njen predhodnik bez puno razmisljanja koliko je nezgodan problem uzela da resava.


May se ponasa korektno. Cameron koji je bio za ostanak ponesen uspehom oko skotskog referenduma zakazao je brzopleto Brexit jer je racunao da ce i to dobiti i tako zauvek ucutkati brexitase. A good plan went wrong...

On se povlaci i mesto ustupa okoreloj Brexitasici May i njenoj ekipi Johnson, Hammond... Tako da reci da je May uletela u neko sxxxe ne stoji ona je bas htela i radila je i postigla deal da svi budu zadovoljni. Izaci mirno i postepeno sa prelaznim periodom. Ona je uradila sve za cistu 10.

Da je May tu kao ucestvovala u nekoj igri, satro ona je za Brexit, ali tako cini da do toga ne dodje, meni je to bezveze teorija. Pa pola UK je za izlazak. A May je sve radila po zakonu i postovala proceduru tako da nema sta da odgovara. Moze mirno da ode ako hoce, ne mora niko ni da je smenjuje. Zapravo, niko se ni ne usudjuje da je smeni jer bi imao isti problem i brzo bi zavrsio karijeru, zato sto je dil koji je postigla May za Brisel svrsena stvar dakle take it or leave it.

Ima tu jos jedna stvar. Juncker i Tusk su na polozaju do 22. maja a onda idu izbori. To su sve Merkelini pioni, ali da li ce Merkelova imati vecinu da formira novu evropsku komisiju ili ce doci neka nova komisija koja ce biti voljna da prepravi Brexit deal ?
[ Darko Nedeljković @ 24.03.2019. 03:25 ] @
Moze neko da mi objasni par stvari, ako dobro kapiram:
- UK moze slobodno da izadje ili da ne izadje iz EU, kako im se cefne, EU se tu nista ne pita?
- UK moze da izadje do nekog datuma, a ako ne izadje do tog datuma onda prakticno moze i bilo kog datuma posle toga ili nikad?
[ ademare @ 24.03.2019. 11:48 ] @
Pa da , tako nekako .

Taj Lisabonski , oni izbegavaju da ga nazovu " Ustav " vec ga zovu " temeljni zakon " omogucava sve sto pozele .

Sve je farsa i predstava .

Evo juce su bile navodno masovne demonstracije pristalica novog referenduma . Navodno vise stotina hiljada ?

Tako da sve ide ka tome da bude novog referenduma . Na taj nacin bi se svi oprali i sve O.K.
[ Java Beograd @ 24.03.2019. 17:46 ] @
Citat:
Darko Nedeljković:
Moze neko da mi objasni par stvari, ako dobro kapiram:
1. UK moze slobodno da izadje ili da ne izadje iz EU, kako im se cefne, EU se tu nista ne pita?
2. UK moze da izadje do nekog datuma, a ako ne izadje do tog datuma onda prakticno moze i bilo kog datuma posle toga ili nikad?


1. Može da izađe. Niko ne može da joj zabrani. Nisam siguran da sada može i da ostane, bez daljnjeg dogovora sa EU.
2. Poenta je da li će da izniđe iz EU uz neki dogovor, "tebi tvoje - meni moje" i uz dogovor "kako ćemo da se slažemo ubuduće".

Na onih par YT klipova koji su okačeni na prvoj strani, vidi se glavna problematika. Poenta objave 12. april - 22 maj je "sa i bez dogovora".
EU je u ovim pregovorima veća i jača i može joj se da postavlja uslove. Unija će trebati Britancima mnogo više nego Britanci uniji.
[ mjanjic @ 25.03.2019. 00:43 ] @
EU je postala monstrum po pitanju obima i složenosti administracije, tako da je danas više teret nego što pruža pogodnosti.
Sutra da se ukine EU parlament i sva ona birokratija u Briselu, samo da između članica ostane bescarinska unija i između zemalja unutar šengenskog sporazuma da nema granica, ništa se ne bi promenilo.

Jer svaka članica i dalje ima svoju policiju, svoju vojsku, svoje vlade i ministre, svoje predsednike i kancelare, svoju spoljnu politiku...
Na jednoj strani se kao forsira zajednička spoljna politika, a Nemačka sa Rusijom bilateralno dogovara i gradi Severni tok 2. Ali, zato Poljska mora da poštuje odluku EU o održavanju sankcija prema Rusiji, pa ne može da im prodaje svoje jabuke.


Aj' što je EU zbog takvih stvari štetočina za većinu članica EU, nego što troši novac bez ikakvih rezultata.
Recimo, osim što troši novac, šta korisno radi Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost?
Da radi nešto korisno i da iza nje stvarno stoje jedinstveno sve članice EU, ovi na Kosovu bi drhtali kad se pojavi, jer bi im cela EU uvela određene recipročne mere, stopirala sredstva iz fondova i sl.
Ovako, ta gospođa troši novac građana EU ne ostvarujući nikakve rezultate. Ona i još nekoliko desetina hiljada birokrata u Briselu.
[ ademare @ 25.03.2019. 12:07 ] @
Nasa vlast , stvara Predstavu , svojom Propagandom , da je Nemcaka neki gospodar EU , nenadmasna sila itd ?

Mozda je to u ocima , Albanije , Moldavije i slicnih drzavica .

Realno , je apsolotno Nemoguce , biti i Sila i Sluga !!

Ili si jedno ili si drugo !!

Nemacka samo glumi Silu , a u stvari je pod okupacijom od 1945 . godine i poslusni mali Ponizni sluga , koga gazda iskoriscava svo ovo vreme !
[ Java Beograd @ 25.03.2019. 12:09 ] @
Citat:
mjanjic:EU je postala monstrum po pitanju obima i složenosti administracije, tako da je danas više teret nego što pruža pogodnosti.

Naravno. To su pragmatični Britanci uvideli, i rekli, mi palimo, a vi kako 'oćete.
[ alimamnekolikokuća @ 25.03.2019. 15:09 ] @
Administracijski krpeljizam i parazitizam je globalni rastući problem.
U stvari jedan od razloga ovakve organizacije EU je upravo mogućnost parazitiranja.
Tj. administrativni paraziti i uopšte zastupnici EU su dizajnirali proizvod i stvorili potrebu na kojoj sada parazitiraju.
Kao kad se bakterije šire organizmom i oboleli mora da hrani i zdravo i bolesno a bolesno tkivo sve više narasta.

U tom smislu raspad, tačnije reorganizacija EU sa smanjenjem administracije uopšte nije loša ideja.

Ali parazit ne bi bio parazit ako ne bi mutirao...

Gledano iz ugla Srbijice eventualni ulazak u EU bi pre svega značio kreiranje novih parazita jer bi deo sadašnje ("zaslužne") administracije prešao u EU parlament i parlamentarne komisije. Koliko bi to bilo dobro za gradjane je posebno pitanje koje za administrativne parazite nije od primarnog značaja.

Dakle, EU bi dobila na smislu ako se za parlamentarna tela ne bi regrutovala nova administracija zemalja članica već da sve poslove obavlja već postojeća administracija.
Ali za tako nešto bi morao da se promeni koncept na kome počiva državna uprava zemalja članica i naravno sam koncept EU.
[ Darko Nedeljković @ 26.03.2019. 06:44 ] @
https://www.blic.rs/vesti/svet...kontrolu-nad-bregzitom/ed2qlnd

Ovde vec otvorenije kazu da je odustajanje od Bregzita jedna od opcija, a izmedju redova se moze procitati da ne nameravaju da izadju do ranije pominjanih rokova. Po svemu sudeci EU nema nacina da kaze - od sutra niste vise u zajednici, au viedersehen, nego mora da ceka da se UK neograniceno dugo premislja, pa ako sami rese da izadju super, ako rese da ne izadju isto super. Ocigledno je da UK ima neke koristi od drzanja EU u neizvesnosti.
[ looker-on @ 26.03.2019. 07:19 ] @
Citat:
ademare: Nemacka samo glumi Silu , a u stvari je pod okupacijom od 1945 . godine i poslusni mali Ponizni sluga , koga gazda iskoriscava svo ovo vreme !

Upravo to. Akt o pokornosti Americi koji su posle drugog svetskog rata potpisali svi kancelari savremene Nemačke, i dalje je na snazi.
Prema istraživanju i pisanju Uda Ulfkotea, nemačkog pisca, novinara i nezavisnog istraživača, u "Aktu o pokornosti", SAD kao jedna od četiri sila pobednica u drugom svetskom ratu, tražile su od svakog nemačkog kancelara NE samo bezuslovnu poslušnost, već i to da on NE radi za dobrobit nemačkog naroda, već isključivo u interesu Sjedinjenih Država!
S obzirom na to, kako su u EU primljene bivše republike SSSR i bivše članice Varšavskog ugovora (posebno Rumunija i Bugarska), ne treba biti previše mudar pa shvatiti koliko je EU nezavisna u donošenju odluka.
Evo i sada, SAD zahteva da EU kupuje njihov LNG umesto jeftinijeg ruskog gasa. Isto tako, zahteva da EU ne kupuje 5G opremu od Huaweia nego da sutra, kada oni razviju svoju, skuplju i ne po sistemu ključ u ruke, kupe američku.
Tako i ova priča o brexitu, oteže se dok pravi gazda EU ne kaže šta dalje.
Tek je posebna priča o razmeštanju oružja na tlu EU bez ikakvog razloga i na taj način dovođenja ne samo EU nego i svet na ivicu koja može prerasti u kataklizmu.
Evropsko kopile se otelo kontroli!

[ Java Beograd @ 26.03.2019. 07:26 ] @
Nema šta Nemačka da glumi.
Nemačka jeste ekonomska sila. Nije vojna. A nije baš jednostavno glumiti ekonomsku silu, složićete se.

I ne mora da glumi ništa. Može samo da kaže "mi mislimo 'vako i 'vako i uradićemo tako i tako". A ovi ostali, neka misle šta će.

Kakva god da je Evropa, EU -> nemački BMW, Mercedes, Bosch, Sienems, Krupp, Nivea ...(spisak je jakooooo dugačak) uvek će se prodavati i Nemačka će sa takvom industrijom uvek biti ekonomska sila.

[ alimamnekolikokuća @ 26.03.2019. 08:35 ] @
Citat:
looker-on

u "Aktu o pokornosti", SAD kao jedna od četiri sila pobednica u drugom svetskom ratu, tražile su od svakog nemačkog kancelara NE samo bezuslovnu poslušnost, već i to da on NE radi za dobrobit nemačkog naroda, već isključivo u interesu Sjedinjenih Država!

O kom se "Aktu" tačno radi?
Da li postoji neki izvor da se može pročitati?

[ looker-on @ 26.03.2019. 09:09 ] @
Citat:
alimamnekolikokuća: O kom se "Aktu" tačno radi?
Da li postoji neki izvor da se može pročitati?

Naveo sam ime Uda Ulkoftea i svako, ko želi, može da se baci na kopanje po netu.
Kada mi je to bilo novost, pročitao sam dosta dostupnih izvora. Jedan je i ovaj:Bolja kopija:Kome treba više, gugl je tu, uvek spreman.

Translation of the document:

Secret document
Strictly confidential
Federal Information Service
Department of Control II / QP
For Minister only
Title: Secret State Treaty of May 21, 1949
Subject: The fact of loss Copies number 4

Dear Mr. Minister,
Copy number 4 of the secret state treaty between the military allies and the transitional government of West Germany dated 05.21.1949. finally disappeared.
This secret state contract stipulated the following:
- possession by the allies of German newspapers, radio and television until 2099.
- the so-called Chancelaract, i.e. a written document that every Federal Chancellor, at the request of the Allies, signs before taking the Oath.
- Allies possession of the gold reserves of the Federal Republic.
In the event that a lost copy of a secret state contract falls into the wrong hands, I advise you to immediately renounce its authenticity.

With deep respect,
State Minister
Dr. Rickermann
[ Java Beograd @ 26.03.2019. 10:03 ] @
Nesumnjva potvrda svih aktivnosti! Uključujući i luminate i masone. Odričem se, odričem se, odričem se!

Alo bre ljudi !
Nemačka ima 3.386 milijardi evra BDP.
48.500,00 € po glavi stanovnika.

Šta tu nije jasno?
[ mjanjic @ 26.03.2019. 10:37 ] @
Ne znam da li je ovo i koliko autentično, naročito danas kad se namerno puštaju raznorazne teorije zavere da traženje istine bude ništa lakše od traženja igle u plastu sena.

Ali jedno jeste očigledno, lakše je biti poslušan rob u bogatoj državi, sa dobrom platom i visokim standardom, nego rob ili čak slobodan u siromašnoj državi sa nikakvom platom i niskim standardom.
Mada, sreća je relativna stvar...
[ Branimir Maksimovic @ 26.03.2019. 10:42 ] @
Slobodan u siromasnoj drzavi ne mozes biti, zato sto po pravilu sloboda iziskuje bogatu drzavu...
[ looker-on @ 26.03.2019. 10:53 ] @
Citat:
mjanjic: Ne znam da li je ovo i koliko autentično, naročito danas kad se namerno puštaju raznorazne teorije zavere da traženje istine bude ništa lakše od traženja igle u plastu sena.

Već sam u prethodnom postu naveo da treba guglati i onda sakupljati informacije.
Evo predloga, šta bi trebalo da se pogleda, između ostalog:
Dr. Claus Nordbruch. "Die Weltrepublik"
Gerd-Helmut Comossa: German Card. Secret Game of the Secret Services
Egon Bar’s interview, (Minister for Special Assignments to the Government of Willy Brandt from 1972 to 1974) to the weekly magazine Die Zeit on 05/14/2009.
United States Diplomatic Papers: The Conference at Cairo and Tehran 1943". On page 553 of this document it says: "It is necessary to physically destroy at least 50 thousand (maybe even 100 thousand) members of the German command staff."
L. P. Lochner, "What about Germany?"
Emil Ludwig, "How to treat the Germans"
G. H. Seger, S. V. Marck, "Germany: To be or not to be?"
Na yt i netu potražit sve na temu Kanzlerakte i onda izvući zaključak.

https://www.youtube.com/result...rakte+die+wahrheit&sp=mAEB
[ ademare @ 26.03.2019. 13:29 ] @
Citat:
Java Beograd
Nema šta Nemačka da glumi.
Nemačka jeste ekonomska sila.


Ne Nemacka nije Ekonomska sila !!

Nemacka je samo jako Bogata drzava !

Da bi bila Sila u bilo kom smislu , morala mi da ima moc da Samostalno i Suvereno donosi sve odluke od njenog intreresa , a ne da Bude verni Americki sluga !

Nema oruzje sa tim veze , jer Nemacka ima vise oruzja od Francuske ili Ujedinjenog Kraljevstva .

Stvar je u tome da Amerika moze da bira . Ima ona dosta Slugu i vecinom su to bedne drzavice . E sada stavi se na mesto Upravljaca USA ! Sta je bolje ? Imati Bogatog slugu ili Siromasnog slugu ?

Naravno da je uvek bolje imati Bogatog poniznog slugu , koga ces da muzes !

Nemacka , Japan koji je takodje pod okupacijom , platili su Sve ratove , Americke od 1945 . naovamo ! Od naftnog buma , tu je i Saudijska Arabija , da pokriva ratne Americke troskove !

Jedna Bugarska sigurno ne moze da placa takve troskove , ali ovakve Bogate sluge mogu i placaju !
[ mjanjic @ 26.03.2019. 18:36 ] @
Jašta, zato će ameri i da zažmure na Severni tok 2, a Bugarskoj nisu dali Južni tok i ovi morali da odustanu, a da EU nije ni stigla da reaguje :)
[ Whitewater @ 26.03.2019. 19:20 ] @
poodavno se prica da je Nemacka pod nekom vrstom okupacije od strane Amerike. A kad je Trump rekao raspusticemo NATO u Nemackoj se niko nije radovao. Ove godine dolazio je Biden na konferenciju u Minhen i rekao je otprilike "ma to Trump lupa, naravno da NATO ostaje i naravo da ostajemo u nemackoj" i svi su mu tapsali i divili se.

Jasno je da Nemackoj odgovara americko prisustvo. Verovatno znaju i zasto. Uosalom, Nemacka kao suverena drzava uvek moze da otkaze gostoprimistvo Amerikancima i ovi ce otici. pa nece valda ratovati Nemacka i Amerika ?!
[ Branimir Maksimovic @ 26.03.2019. 19:26 ] @
Amerikanci su podigli zapadnu Nemacku na noge za kratko vreme. To ovi ne zaboravljaju...
[ Whitewater @ 26.03.2019. 20:08 ] @
Citat:
Branimir Maksimovic: Amerikanci su podigli zapadnu Nemacku na noge za kratko vreme. To ovi ne zaboravljaju...


i to moze da bude.

Ali Nemci isto tako ne zaboravljaju i da su Rusi napustili DDR i tako omogucili ujedinjenje dve Nemacke. Zato su razvili partnerski odnos sa Rusijom jer su te dve zemlje zapravo perfektno komplementarne ili srpski nadopunjujuce. I to je sve islo lepo do Ukrajinske krize tako da videcemo kako ce ti odnosi ici ubuduce.
[ Matroz @ 27.03.2019. 04:49 ] @
“Ukrajinska kriza” je tvojim idolima anglosaksoncima i njihovim gazdama kao lakmus papir jasno stavila do znanja da Nemacko - Ruski odnosi nikad nisu bili kvalitetniji i bice jos samo bolji.

Svabe su u startu odbile da idu u rat a pre par nedelja odbili zajedno sa Francuzima da idu u manevre zbog Ukrajine.

Svabama je jasno ko je i zasto uzmutio vodu i da sad u Ukrajini plivaju gomna po povrsini, isto kao i ovde.
Ni Svabe ni ameri sad nemaju pojma sta da rade sa Ukraijonom.
Ostalo im je samo da vode jeftinu, da ih sto manje kosta po dzepu politiku, isto kao i ovde.

Donbas se otcepio Ukrainci su u svakom napadu dobijali po pičci i vise ne smeju na istok.
Rusi su kaubojima ispred nosa uzeli strateski vazan Krim, nazad.
Tupavi,
alavi kauboji su vec unapred oznacili nekoliko osnovnih skola i neke drzavne zgrade na Krimu za za kasarne za svoju vojsku.
Sad mogu samo da plove oko Krima na pristojnoj udaljenosti i sa ogranicenjima
u protivnom u roku od pet minuta Rusi ce im preprave bilo koji battleship u plovecu kantu.

[ ademare @ 27.03.2019. 13:47 ] @
Upravo su desavanja u Ukrajini Dokazala da Nemacka nije samostalna drzava ni u jednom Pogledu !!

Zar stvarno neko misli da bilo koga u Nemackoj , od cistaca ulica do same Merkeleve , zanima , da li je Krim u Ukrajini ili je u Rusiji ??

Ili da li su neke dve zardjale Ukrajinske kantice , i neka olupina tegljac okicen starim Automobilskim gumama , da ne potone, pokusali da prodju kroz Kercki moreuz , pa zavrsile u starom gvozdju , izvadjene , da ne zagadjuju more ?

Medjutim , Nemacka reaguje , uvodi sankcije , Proteruje diplomate zbog Laznog trovanja , tamo nekog Bivseg spijuna itd . Sve sledi i izvrsava Tudja Naredjenja , na svoju stetu ?

Pa sad neka neko kaze da li se tako ponasa Sila ili Sluga ?
[ Bradzorf012 @ 27.03.2019. 20:44 ] @
Java

Očigledno da tebi nije jasno. Nemačka i Japan naročito su najočigledniji primeri kako izgleda kada si uštrojen. Ekonomski džin, vojni i politički patuljak, više montenegrini utiču na svetsku zbivanja nego Japan. Mogao si zato da staviš i 48.500.000,00 €, to suštinski ne menja stvar.

O želji da budeš sluga za dobre pare ili izjednačavanju, povlačenju paralele između bogatstva i slobode tek ne vredi trošiti tastaturu. Slobodan čovek se danas još možda može naći u prašumama amazona ili na sličnim mestima. Mi ostali smo robovi, ko manje ko više, a količina novca na računu sa tim nema neke veze. Ako ima, veliko je pitanje da li je proporcija obrnuta ili direktna. No dobro, ima nas raznih.
[ Whitewater @ 27.03.2019. 21:07 ] @
"Rusi uzeli Amerima Krim ispred nosa" Sta sve necu procitati pogledaj malo gde je Rusija gde krim, a gde Amerika !!! I otkud je Krim bio ikad Americki da bi ga Rusi uzimali. Krim je bio ruski, ali po toj logici i Warszava je bila ruska. Kaliningrad je nekad bio nemacki, Prilep srpski...

A Amerikanci su u Kijevu. Ajde da vidim Ruse u Torontu ili makar Mexico City ?! Javi se kad to bude pa da nastavimo.
[ SlobaBgd @ 27.03.2019. 21:10 ] @
Eno ih u VeneZueli. Dovoljno blizu? Može Kuba?
Citat:
Whitewater:
A Amerikanci su u Kijevu.

I Rusi su u Ukrajini, blizu Kijeva.
[ Whitewater @ 27.03.2019. 21:12 ] @
Citat:
Bradzorf012:
Java

Očigledno da tebi nije jasno. Nemačka i Japan naročito su najočigledniji primeri kako izgleda kada si uštrojen. Ekonomski džin, vojni i politički patuljak, više montenegrini utiču na svetsku zbivanja nego Japan. Mogao si zato da staviš i 48.500.000,00 €, to suštinski ne menja stvar.

O želji da budeš sluga za dobre pare ili izjednačavanju, povlačenju paralele između bogatstva i slobode tek ne vredi trošiti tastaturu. Slobodan čovek se danas još možda može naći u prašumama amazona ili na sličnim mestima. Mi ostali smo robovi, ko manje ko više, a količina novca na računu sa tim nema neke veze. Ako ima, veliko je pitanje da li je proporcija obrnuta ili direktna. No dobro, ima nas raznih.


kako mali Srba zamislja svetsku politiku. A vidis Nemce i Japance bas zabole sto ne odlucuju o svetskoj politici i ne mesaju se kao Amerikanci ili Crna Gora hohohoho... Njima je vazno da su deo jednog velikog bezbednosnog sistema u kome mogu a se bogate i stvaraju, proizvode izvoze i lepo zive...
[ mjanjic @ 27.03.2019. 21:42 ] @
Pa mora da glumi da je sluga.

A što ne glumi kad je u pitanju Severni tok 2, što lepo kao sluga ne kupuju gas od SAD koji će im stizati direktno u Hamburg brodovima?


Neko će reći da je transport skup. Ne, uopšte nije skup koliko se čini, jer se gas sabija na 600 puta manju zapreminu, tako da je jedna tura dovoljna za godišnje potrebe povećeg grada. Čak je i Kina počela sa gradnjom brodova za transpord LNG (Liquified Natural Gas), ovo je, ako se dobro sećam, isečak iz nekog dokumentarca o preciznom varenju: https://www.youtube.com/watch?v=DawB29HXJDg

Samo se ne sećam da li su i te kutije za izolaciju kinezi sami počeli da proizvode ili ih ipak kupuju npr. od francuza: https://www.youtube.com/watch?v=hSLVQ1YgteI
[ Whitewater @ 27.03.2019. 21:46 ] @
meni je bas zanimljivo koliko se ljudi u Srbiji lozi na eventualni savez Rusije i nemacke a obe zemlje su nam istorijski neprijatelji. Nemci da ne nabrajam zasto, a Rusi jer su favorizovali Bugarsku na ustrb nasih interesa.

Kad bi Amerikanci otisli iz Evrope Rusi bi odmah uzeli BG , a Nemci HR. A Srbija ?

Mislite o tome, sto rec Thatcher: "pazite sta zelite jer vam se zelje mozda i ostvare !"
[ alimamnekolikokuća @ 27.03.2019. 23:03 ] @
Citat:
Whitewater

meni je bas zanimljivo koliko se ljudi u Srbiji lozi na eventualni savez Rusije i nemacke a obe zemlje su nam istorijski neprijatelji.

Paaa, mora nekako da se "pobedi".
Ako se udruže Rusija i Nemačka onda su "pobedjene" Amerike.
Ako se udruže Engleska i Rusija onda je "pobedjena" Nemačka.
Ako se udruže Nemačka i Amerike onda je "pobedjen" Tito.

Kako god okreneš uvek se može pronaći razlog za proglašenje "pobede".

Pored toga i ova tema je krenula u pravcu "pobede" sa željom da se EU raspadne u prah i pepeo kad već neće da primi kaljave gumenjače pod svoje okrilje.

Nezgodno je samo što takve proglasbe nemaju nikakvu materijalnu vrednost pa odmah posle "pobede" mora da se traga za novim neprijateljima.
[ Matroz @ 28.03.2019. 00:30 ] @
Citat:
Whitewater:
"Rusi uzeli Amerima Krim ispred nosa" Sta sve necu procitati pogledaj malo gde je Rusija gde krim, a gde Amerika !!!


Dakle, kad nekom nije dovoljno par reci ili se pravi lud, treba mu sve crtati ko idiJotu:

Krim kontrolise dva mora i sve sto ide uz ta mora. Prirodna tvrdjava na Crnom Moru.
Ameri su vec videli luke za svoju mornaricu, pogledali, odabrali i obelezili civilne objekte za svoje buduce kasarne
i
ispusili su ga,
bio im je na dohvat ruke i Rusi su uzeli Amerima Krim ispred nosa.

Capisce?

Evo ih sad histerisu zbog stotinak Rusa u Venecueli i sve ce se zavrstiti na histeriji i prdenju u prasinu.
Lako je bilo tamaniti goloruke Vijetnamce, Arape i Talibane probaj malo na nekoga ko zna sta je to rat.

Patriot ne radi u Saudiji, polupase Saudijce iz Jemena sa nekim krsh projektilima iz 60-ih, popizdevsi Turci kupuju S400,
Najnoviji Supernosac aviona u totalnom kvaru,
F35 najveci promasaj u istoriji avijacije ima ozboljne probleme
Rusi za pet minuta prepravili Donald Cook u Donald Duck
Pusenje u Ukrajini, zaglavili se u blatu, nemaju jajca da krenu u napad a Rusi lencuge mogu da ih cekaju kolko oces
Totalno pusenje u Siriji
Boing ne leti
Kinezi ih izludjuju na istoku
Vezbe i manevri nato-a totalni fijasko krunisan potapanjem najmodernijeg razaraca koji nije video ogroman tanker

ima jos...

Capisce?
[ Whitewater @ 28.03.2019. 01:08 ] @
i tako vi sereckuta o vasoj mocnoj Rusiji i svaki njen poraz pretvarate u pobedu.
[ looker-on @ 28.03.2019. 06:54 ] @
Izgleda da Nemačka konačno shvata da svet nije više američko dvorište jer je od velikog protivnika pristupanja zemalja EU kineskom projektu "Jedan pojas, jedan put", nemačka kancelarka Angela Merkel odjednom postala njegov zagovornik pod pritiskom nemačkih kompanija.
Kada im ne možeš ništa, ti im se pridruži. Kina je tokom posete svog predsednika Francuskoj potpisala ugovor sa Airbusom o kupovini 300 aviona. Pošto je u Airbus uključeno nekoliko zemalja EU (Ftancuska, Nemačka, Španija, Italija...), Nemačka kao motor EU počinje da shvata da je slepo slušanje SAD-a put koji ne vodi u budućnost!
Koliko će istrajati u tom "zaokretu", vreme će pokazati.
[ Matroz @ 28.03.2019. 09:25 ] @
Citat:
whitewater: i tako vi sereckuta o vasoj mocnoj Rusiji i svaki njen poraz pretvarate u pobedu.


Gde nestadose ona zapadnjacka kultura i palanacki coolness.[ Whitewater @ 28.03.2019. 09:28 ] @
Kinezi ce uskoro morati da potraze nova trzista, al ne da kupuju to je lako, vec da prodaju.

Mislim da su i Rusi i kinezi poceli prerano da se kurce ide sad budjenje hladnom vodom...
[ looker-on @ 28.03.2019. 09:53 ] @
Citat:
Whitewater: Kinezi ce uskoro morati da potraze nova trzista, al ne da kupuju to je lako, vec da prodaju.

Možeš li ovo da prevedeš na neki razumljiv jezik?
[ looker-on @ 01.04.2019. 11:04 ] @
Citat:
Whitewater:
i tako vi sereckuta o vasoj mocnoj Rusiji i svaki njen poraz pretvarate u pobedu.

Russia confirms its military personnel are in Venezuela
https://edition.cnn.com/2019/0...tary-personnel-intl/index.html
P.S. Sa Sirijom su završili!
[ Java Beograd @ 01.04.2019. 14:31 ] @
Aj da se držimo teme, bar okvirno.
Venecuela može da bude posebna tema. Nova tema se otvara klikom na gornje desno dugme "Postavi temu"
[ Java Beograd @ 02.04.2019. 17:00 ] @
Makron: Ne želim da Evropa bude talac krize oko Bregzita

Ukazao je da će London de fakto sam izabrati izlazak iz Unije bez sporazuma ukoliko do 10. aprila ne predstavi "verodostojan alternativni plan".

"Naš prioritet treba da bude dobro funkcionisanje Evropske unije i jedinstvenog tržišta. EU ne može trajno da bude talac rešenja političke krize u Velikoj Britaniji", rekao je francuski šef države na zajedničkoj konferenciji za novinare sa irskim premijerom Leom Varadkarom koji je u poseti Parizu.


To ti kažem. Što bi Francuzi doveka titrali Britance?
[ Java Beograd @ 11.04.2019. 11:53 ] @
Dakle, nisu mogli da se dogovore od 2016 do danas, pa su evo, odložili do oktobra.
OK, živi bili pa videli.
[ Java Beograd @ 29.07.2019. 13:04 ] @
OK, možda je vreme da ova tema ponovo postane aktuelna. Prošlo je tri meseca od kako su "spustili loptu", i još oko tri imamo do krajnjeg roka.


A povod za ovaj post je novi premijer Boris Džonson i njegov ultimatum!

Džonson formirao 'ratni kabinet' i postavio uslov EU
Premijer Velike Britanije Boris Džonson poručio je liderima EU da će razgovarati o Bregzitu kada pokažu da su spremni da izmene svoju poziciju o sporazumu.
On je dodao da će u suprotnom napustiti evropski blok bez ikakvog sporazuma, saopštila je Džonsonova portparolka.
"Premijer je raspoložen da sedne i razovara kada se pozicija promeni", izjavila je portparolka, prenosi Rojters.


Pratim vesti i smeškam se
[ Java Beograd @ 30.08.2019. 06:29 ] @
Dakle ultimatim "Uzmi ili ostavi" završio se sa "ostavljamo".
Onda je paćenik Boris počeo da trčkara okolo po Evropi sa molbom "uzmi molim te".

Ali jbg. Baka Angela je već prolupala, nema od nje pomoći. A Makron je sa Borisom popio malo više čašica dobrog Konjaka, i u smehu i veselju mu rekao, "ma jok, tebra, nema novih pregovora. Aj' živeli"Ha, ha, ha ! Sve demokratski.

E a sad, došla je na red tisućljetna britanska demokracija. Boris i baka Elizabeta su skapirali da taj parlament i nije nešto. Može on privremeno i da se odstrani!


Sedim, pratim vesti i smeškam se !
[ Ivan Dimkovic @ 30.08.2019. 08:13 ] @
Citat:
Java Beograd
Može on privremeno i da se odstrani!


Ovo moze da ga udari posto parlament moze da izglasa nepoverenje vladi i raspise nove izbore.

Pitanje je samo kalkulacije, koliko MP-ova ima problem sa ovim i kakvi su im prospekti sto se buducnosti tice u "no deal" Brexit varijanti.

Boga pitaj koliko se tu paralelnih kalkulacija desava i ko ce koga na kraju za*ebati.

@Btw, Java, Kraljica se tu nista ne pita, ona de-facto mora da prihvati savet PM-a.
[ dejanet @ 30.08.2019. 09:50 ] @
Ameri i Nemci nedaju pare.
[ Whitewater @ 30.08.2019. 19:06 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic:
Citat:
Java Beograd
Može on privremeno i da se odstrani!


Ovo moze da ga udari posto parlament moze da izglasa nepoverenje vladi i raspise nove izbore.

Pitanje je samo kalkulacije, koliko MP-ova ima problem sa ovim i kakvi su im prospekti sto se buducnosti tice u "no deal" Brexit varijanti.

Boga pitaj koliko se tu paralelnih kalkulacija desava i ko ce koga na kraju za*ebati.

@Btw, Java, Kraljica se tu nista ne pita, ona de-facto mora da prihvati savet PM-a.


strogo pravno gledano nista ne moze postati zakon dok dvor tj Kruna ne izda kraljevsko odobrenje, ali precutan je dogovor da monarh to ne odbija (mada moze) jer u slucaju da odbije to bi izazvalo krizu koja bi mogla dovesti i do ukidanja Monarhije.

Mada ja mislim da se potcenjuje uloga Elizabete II. Imo ona mnogo mnogo veci uticaj ne formalan ali fakticki. Svake nedelje ona se srece sa premijerom i diskutuju o politici, takodje kruna i nadzire rad vlade i ako bi se desilo da premijer krene bas mnogo da brlja kao sad Johnson, duznost Elizabete bila bi da ga smeni ili prisili na povlacenje. Elizabeta je to vec i radila u slucaju Churchilla i Eden-a.
[ Ivan Dimkovic @ 04.09.2019. 22:07 ] @
Poenta je da je u UK parlament najvise telo, sto se upravo i vidi sada. UK je parlamentarna monarhija i parlament moze sasvim komotno da od*ebe PM-a i njegove ideje sto se upravo i desava. Boris je pokusao jeftinim manevrom da zacepi usta parlamentu, ali ni parlament nije bas od juce pa da ne mogu da izglasaju ogranicenja vladi.
[ dejanet @ 05.09.2019. 04:20 ] @
Hmm, UK parlament sprecava sprovodjenje volje referenduma, takodje nece ni na izbore kao logiccnom raspletu ove krize oko glasanja. Korbin nece na izbore jer bi bio pociscen sa njih, ali zato uziva mogucnost kupovine poslanika. Fin neki covek, demokrata.
[ Java Beograd @ 05.09.2019. 07:56 ] @
Sad mi tek nije jasno, šta zapravo zastupa parlametarna većina UK.

WTF!?!

Ponašaju se kao razmažena fufica, koja kao, zna šta neće.
[ Ivan Dimkovic @ 05.09.2019. 10:31 ] @
Ne znam sta nije jasno, vecina MPova (cak ni Torija) nisu nikad ni hteli ceo taj haos, bio je ceo za*eb u Kameronovom raspisivanju referenduma gde niko nije ocekivao rezultat koji se desio a hteli su samo da ispune predizborno obecanje. Od tog momenta do danas je sve goli cirkus posto EU nece ni da trepne (i ne treba).

Parlamentarcima svakako ne odgovara no deal brexit zbog haosa i pada ekonomije koji je neminovan pa zato i ne zele da odobre celu stvar. BoJo mozda i izmanevrise da istekne rok pre nego sto parlament nesto uradi ali on nece snositi nikakvu stetu.
[ ademare @ 05.09.2019. 12:08 ] @
Evo proslo je 5 meseci . A meni ne ostaje nista nego da citiram sam sebe

Citat:
ademare:
Sve je ovo Fingirano !!

Samo sto to Pucanstvo ne moze da shvati , posebno ovo nase ovde u Srbistanu .

UK parlament glasa onako kako su se dogovorili . Nisi oni Protiv Mejove , nego glasaju kako su se sa njom dogovorili , samo ona glumi nesporazume !!

Jel to gledamo svaki dan oko ovih Taksi , gde tamo neka nepriznata teritorija " Prkosi " Americi , Nemackoj itd. Haha pa zar stvarno je narod toliko naivan ?

Isto je i ovde nema nesporuzama.

Kome se Stalno pricinjavaju i kakvi ratovi ??? Sve je pod kontrolom i dogovoreno !


Znaci sve je isto kao i pre 5 meseci , samo umesto Mejove , sada je tu Boris ! Niti gradjani zele izlaz , glasali su kada je bio onaj izbeglicki stampedo , tek su kasnije ukapirali da se izlazak njima ne isplati . Niti UK kapital zeli izlaz , niti EU zeli izlaz !?

I onda svi zajedno fingiraju dogadjaje , ne bilo im prvi put .
[ bachi @ 05.09.2019. 12:28 ] @
Samo neka odu više...
[ Whitewater @ 06.09.2019. 01:24 ] @
referendum nije ni bio obavezujuc za vladu vec savetodavan.

Ali posto je Cameron koji je raspisao referendum bio remainer on je dao ostavku i onda je nastupila brexitovka May koja je umislila da je referendum neprkosnovena volja naroda koja se mora izvrsiti - a to uopste nije tacno. To je samo njeno izvitopereno tumacenje stvarnosti. Johnson se razlikuje od May po tome sto je May bila bar pristojna.

[ ssi @ 09.09.2019. 11:16 ] @
Navikla je britanska aristokratija da im svi podilaze (dok su bili sila), pa su besni sada kada vise to niko ne radi.
Uz to ne bi da placaju poreze ako bas ne mora...
[ Java Beograd @ 24.09.2019. 12:33 ] @
Elem, idemo dalje.

Baka Elizabeta (u 94. godini života), i njen ortak BoDžo su izgleda pravili račun bez krčmara!
A glavni krčmar, danas doneo odluku: Parlament nije smeo biti raspušten, i prema tome, smatra se da parlament postoji u istom sazivu, i ima sva ovlašćenja, prava i obaveze!

Wow!

I šta sad? Ko kome šta uvaljuje?
Pošto znamo šta radi lud zbunjenom, a ovde su izgleda svi ludi, verujem da je običan svet prilično zbunjen!

A 31. oktobar se približava.

[ Java Beograd @ 28.10.2019. 12:35 ] @
Jbt, ovi nikad neće izaći!

Opet odloženo, do 31. januara
[ Shadowed @ 28.10.2019. 13:38 ] @
[ Java Beograd @ 31.01.2020. 09:31 ] @
Dobro, došao je i taj dan!

Dakle, danas iznilaze!

Da li je nekom jasno šta bi sa kopnenom granicom: Irska - Severna Irska (UK)

- Da li će postojati carinska barijare za robu?
- Da li će postojati pasoška kontrola za ljude?

Monetarna unija - nije ni bila.
Schengen prostor - nije ni bio.

Carinska unija ? Šta je sad? Jesu li se učipili kao Norvežani, ili su potpuno out - "svoj na svome" ?
[ test1234 @ 31.01.2020. 16:30 ] @
Prelazni period od 11 meseci, ministri ne uçestvuju u radu EU, porezi se plaćaju joś 11 meseci Itd.