[ bananaphone @ 03.04.2019. 05:43 ] @
Na temi o kreditima u CHF se postavlja pitanje zasto je ECB krenula sa stampanjem eura i tako izazvala inflaciju.

Evo deo onog sto sam ja nasao na tu temu: https://en.wikipedia.org/wiki/Quantitative_easing
Ovo je prof Richard Werner koji je napisao Princes of the Yen knjigu o monetarnim polisama japanske centralne banke, po kojoj je napravljen, po meni dobar dokumentarac koji objasnjava kako je centralna banka vodila transformaciju ekonomije i drustva u Japanu. Mislim da lako moze da se prevede i na UK za vreme Margaret Thatcher ili USA u raznim fazama.


[ Java Beograd @ 03.04.2019. 08:57 ] @
Citat:
looker-on: Ne znam koliko će ova tema živeti na ovom forumu jer čim zadre u prozivku zapadnih vrednosti, ili se briše ili pod ključ.

Evo interesantnog članka: MMF i Svetska Banka: Dva orudja razbijaca nacionalnog suvereniteta


Već na samom početku - krajnje tendenciozno i potpuno pogrešno.

Cosudovski: Kada misija MMF-a dodje u neku zemlju i zahteva ukidanje drustvenih i ekonomskih institucija kao preduslov za dodeljivanje zajmova, ovo je veoma slicno fizickom razaranju koje je prouzrokovalo NATO bombardovanje.

Činjenice
1. Misija MMF dolazi u neku zemlju isključivo po pozivu.
2. Misija MMF zahteva nešto samo i jedino ako država traži kredite od MMF

Dakle, ne zovi MMF i ne traži zajmove od MMF. Tako MMF neće doći i neće ništa zahtevati. Zajmovi i krediti mogu da se dobiju od mnogih drugih finansijskih organizacija i banaka.

Finansijska nezavisnost je osnova svake druge nezavisnosti. Onog momenta kad ostaneš bez para - kako očekuješ suverenitet?
[ bananaphone @ 03.04.2019. 09:02 ] @
@looker-on - ova tema se bavi ekonomijom.

Profa kojeg sam citirao gore, je Nemac, koji je zavrsio skolovanje u UK-u (na LSE koje je poznat kao Rokfelerova beba https://blogs.lse.ac.uk/condolences/2017/04/03/david-rockefeller/), i sad je profesor u UK-u. Dakle covek koji je sigurno neko ko je odrastao, skolovao se i zivi pod "zapadnim vrednostima".

Pokusava da razbije iluzije koju vecina ljudi ima u vezi banaka, i to pre svega centralnih banaka i nacina kako one funkcionisu. Normalno to je samo jedna perspektiva na ovaj problem, ali po meni veoma znacajna.

Tako da bi zamolio i tebe i druge ucesnike da probaju da se bave sa onim sto jeste tema i da ne divergiraju ovde mnogo u politiku i kulturu

Pre svega ti savetujem da odvojis 1.5h i pogledas Princes of the Yen
[ Ajeje Bradzorf @ 14.10.2019. 22:54 ] @
Java

Sve bi to bilo lepo, samo kada bi to bio kompletan set činjenica koje opisuju problem. Ovako je samo šuplja priča koja loše maskira pravo stanje stvari.

Znači, ako lokalna plemena neće dobrovoljno da predaju profitabilna preduzeća, izvore vode, rudna bogatstva, bankarsko tržište i mnogo toga još za stakliće, đinđuve i obećanja o svetloj budućnosti u demokratiji, onda ćemo da ih ubedimo kako je to veoma isplativo i dobro za njih. Ništa posebno, prijateljsko ubeđivanje, malo reklame i tako to. Ako ni tada neće, onda ćemo da ih zavadimo da se malo pokolju. Ako su i sami nezreli i glupi prihvatiće igru. Plemena koja ni tada ne budu želela da prihvate ovu igru dobiće poseban tretman, u vidu bombardovanja i razaranja infrastrukture.

To je klasična igra, gud gaj i bed gaj. Ono što sam opisao u prethodnom postu je samo prvo poluvreme. U drugom poluvremenu, vreme je da gud gaj stupi na scenu. Jadnim, osiromašenim i obogaljenim plemenima nudi svoju robu po veoma povoljnim uslovima, takorekuć besplatno.

Naravno, to se zove strani faktor, ali nikako ne bi trebalo izgubiti iz vida ni domaći. U domaćem postoje dve celine. Jedna su zavedeni i obespravljeni koji se nadaju dobrom parčetu kolača, ali dobijaju samo mrvice, a druga su saradnici u udruženom zločinačkom poduhvatu, tzv. elita.

Eto, još malo činjenica.
[ Java Beograd @ 15.10.2019. 07:32 ] @
Zaboravio si masone, luminate, Bildeberg grupu, Vatikan, i naravno jevrejski lobi.
[ bojan_bozovic @ 15.10.2019. 07:37 ] @
I Ciu. :)
[ bananaphone @ 15.10.2019. 07:44 ] @
I vanzemljake!

Na stranu sala, ovo sto Bradzorf iznosi, se manje-vise i desava

Ali je interesantnija ova prica o ulozi centralne banke u transformaciji ekonomije, odnosno sam mehanizam transformacije, koji se desio ili se desava u celom svetu...
[ Java Beograd @ 15.10.2019. 08:04 ] @
Citat:
bojan_bozovic:
I Ciu. :)

CIA, snajka, CIA!

A znao sam da sam nešto zaboravio, i premišljao sam se i prebrajao tri puta, pre nego što sam postovao. I osećam, fali mi nešto ...

Hvala za dopunu.
[ Shadowed @ 15.10.2019. 08:22 ] @
To ti je zbog HAARP-a!
[ MajorFatal @ 15.10.2019. 17:26 ] @
Farmakomafija smanjuje potenciju svojim smrtonosnim vakcinama izazivaju deci autizam i cerebralnu paralizu!
[ Ajeje Bradzorf @ 15.10.2019. 22:13 ] @
Zar to nije profitabilno?
[ MajorFatal @ 16.10.2019. 05:07 ] @
Jeste, pogledaj samo koliko love imaju masoni, vatikan i farmakomafija. Dobro je da si ih pročitao i raskrinkao njihov sistem rada pljačke lokalnih plemena, da lokalna plemena samo malo evoluiraju, postanu komunisti i ujedine se pod nekim drugom odma bi zbacili lance i povratili svoje resurse i njima raspolagali kako dolikuje.