[ Sadun @ 10.05.2019. 15:17 ] @
Pomagajte poludeh...

Radim u open office i bez slusalica sam, pa malo je reci neproduktivan, kao na pijaci da sam.
Najednom mi je zvuk odlepio. Koristim Plantronix 320 USB slusalice i do sada je sve bilo ok, radilo kako treba. Najednom u zadnjih 2 nedelje krenulo da me zeza zvuk i to bez obzira odakle pustam muziku krene da radi ok ide relativno normalan zvuk sa basovima, onda nakon jedno 15,20s (totalno nasumicno) kao da klikne i slusam EI radio iz 1950 (bukvalno tako plehani zvuk) pa nakon 30s zvekne basove, pa onda krene da pucketa ko ploca i opet pleh muzika.....
Ovo nebitno dali pustam VLC ili koristim Win player ili Youtube... Jednostavno odlepio.
Probao sam sve zivo menjao drajvere, trazio uputstva na netu itd ali nece pa nece. Godinu dana radilo normalno i sada odlepio.
Nije do slusalica, menjao sa kolegama i ista prica, nije ni do USB porta na svakom se isto ponasa, odradio update svih drajvera cak i BIOS-a i firmware sluski ali jednostavno NECE. 80% vremena je plehani zvuk pa onda dodju basovi cisto da me podseti da i to postoji i tako u krug.

Citao da Dell ima neki problem sa audio ali nista ne pomaze od tih nazovi FIX koraka.
Ima li ko neki savet sta da radim sem da trazim drugi komp :)
[ gilopile @ 10.05.2019. 15:50 ] @
Jako zeznuto na tim laptopovima koji pored Audio IC-a imaju i amp IC. Uglavnom kada se javi takav problem je negde veza izmedju Audio out sa ICa ka amp IC-u. Hoce od vlage da se prehebu keramicki kond, mozda vlaga napravila neki otpor u tom delu...

Vrlo pipavo da se nadje takav kvar. Prvo jedno detaljno ciscenje ta dva ICa i okolinu izopropanolom ili benzinom pa pratiti situaciju, menjati smd kondove....Uglavnom ako je audio IC negde u delu touchpad-a, zna vrlo lako da se pojavi kondenz i napravi belaj.
[ Sadun @ 10.05.2019. 15:54 ] @
Kakvo ciscenje i brljanje, ja se nadao da je u pitanju neki software update koji je sj...o stvar. Sluzbeni laptop to sigurno nece niko da menja u skorije vreme a da mi rade servis samo za to nisam siguran da ce IT uopste hteti da se cima, probacu ali cini mi se da je mrka kapa.
Mislim da nije mogao da uhvati vlagu mada ajde da kazemo da je zimus u autu provodio po par sati u njegovoj torbi, tipa dok cekam na cerku da zavrsi casove pa jos malo setnje i sl.
Nadao sam se da je SW nisam ni pomisljao na HW problem....

Izem ti srecu...
[ gilopile @ 10.05.2019. 15:58 ] @
Pa ajd ipak pokusaj da podignes neki Live Linux sa USB i istestiraj, ako se i tu javlja ista greska, jbg, mora otvaranje.

Uvek moze i USB Audio solucija, ali naravno, nece raditi interni zvucnici, samo sluske ili eksterno pojacalo, sto je opet ok ako lap nece ici na otvaranje/servis.
[ ademare @ 10.05.2019. 18:44 ] @
Au Gile , al su ljudi Nezadovoljni , ovim tvojim savetima !

Imas dva Nezadovoljna clana u jednom danu
[ SASA M. @ 11.05.2019. 02:30 ] @
gilopile, oprezno kada savetujesh ljude da na win temi predju na linux, mozda tamo i ostanu ;0
[ Sadun @ 13.05.2019. 08:27 ] @
Nisam ja nezadovoljan, nego jednostavno nemam vremena da saljem komp na servis (pod uslovom da IT uopste uzme u razmatranje tako nesto) a i nemam mogucnost da butujem live usb, sluzbeni sa securityijem na mestu.
Tako da pretpostavljam da je vrisnula elektronika jer sam probao jedno 3,4 drajvera (najnoviji, stariji, najstariji :) ) i resio da krenem da trazim zamenu kompa, vadicu se da mi treba bolji ekran zbog izvestaja (ovaj bas ima krs resozuluciju)

Hvala na savetima