[ Cunami @ 14.05.2019. 12:11 ] @
Imam zakačen eksterni monitor na laptop i jedan prilično dosadan problem.

Monitor na laptopu mi je glavni monitor a eksterni monitor je pomocni. AutoCAD mi je na eksternom monitoru ( pomoćnom ). Kada pokrenem neku komandu i otvorim dijalog boks, dijalog boks se otvori na monitoru laptopa. Ranije, kada bi se to desilo, bilo je dovoljno da dijalog box prevučem na eksterni monitor i kada DB zatvorim sledeći put bi se otvorio na eksternom monitoru tj. tamo gde i treba. Od skora to više ne funkcioniše. Većina dijalog boksova se otvara na monitoru laptopa ( ne svi ). Negde sam verovatno promenio neko podešavanje što se grafike tiče a ne znam gde i šta.

Da li je neko imao sličan problem i kako ga je rešio?

Excel recimo sve dijalog boksove otvara na monitoru na kome je aplikacija ( kako bi i trebalo ).

OS: Windows 7 Ultimate
Grafika: Intel HD
Laptop: Dell Latitude E5530
Eksterni monitor: BenQ GL2250
[ Binary Mind @ 14.05.2019. 19:55 ] @
Pogledaj ovde....
[ Cunami @ 15.05.2019. 08:33 ] @
Hvala Binary Mind. Text sa tog linka sam vec ranije procitao i nije mi resio problem.

Jutros naleteh na post ispod. Autodesk to jos nije u potpunosti resio ali stvar funkcionise kako treba ako je AutoCAD na primarnom monitoru, tako da sam eksterni monitor proglasio za primarni. Nije potpuno resenje ali za sada boljeg nema.


"Solution:
If possible, change all monitors to have the same resolution and/or display scale (right-click the desktop and choose Display Settings). Try also switching the primary and secondary monitors.
Move AutoCAD to the main monitor."

https://knowledge.autodesk.com...reserved-on-dual-monitors.html
[ Binary Mind @ 15.05.2019. 19:43 ] @
Ja kad sam koristio tu varijantu, sa eksternim velikim monitorom, i laptoom, uvek sam birao da mi eksterni bude glavni, jer je veći, i lakši za oči.
[ Cunami @ 16.05.2019. 06:27 ] @
Ja sam nekako navikao da mi je glavni monitor na laptopu. Kada otkacim eksterni monitor, ne menja mi se raspored ikonica i sl... U svakom slucaju sad cu da se navikavam da mi je glavni monitor eksterni :)