[ vijay @ 08.06.2019. 16:07 ] @
Ima li spasa grafičkoj koja daje ovakvu sliku? Kad upalim komp ovo je na keranu s tim kako se menja nešto na ekranu tako su drugačije boje...

Probao sam da je "pečem" ali nema nikakve promene. Saveti?

[ SASA M. @ 08.06.2019. 17:24 ] @
problem je sto ne mozes da znash da li je problem u samom procesoru ili u losem spoju izmedju procesora i ploce od graficke kartice. u principu moguce je da neko ko to radi ponovo odlemi i zalemi proc. da odradi tzv. prekuglavanje. ali ne mora da znaci da ce se tako resiti problem ako je problem u samom chipu. druga varijanta je isto to ali da narucish novi procesor. ovo se isplati kod skupih kartica. naravno moze bti problem i u nekoj od memorija na kartici, ali najcesce je gpu.
[ ademare @ 08.06.2019. 18:05 ] @
Ako ni " pecenje" nije upalilo ne gine joj kontejner .

Prekuglavanje se sigurno ne isplati , jer oni koji hoce da za to plate majstoru , ne peku svoju graficku .
[ vijay @ 09.06.2019. 08:18 ] @
Kad prikacim na DVI konektor desava se ono sa slike. Kad hocu na VGA uopste ne reaguje. Da li mogu nekako da poteram da povuce sa VGA?

Inace ove linije se desavaju u identicnim paternima. Nisu nasumicne
[ Miroslav Cvejić @ 09.06.2019. 10:00 ] @
A koja je grafička u pitanju?

Pošto ako je neki Radeon, onda je rešenje da kupiš novu.
Ako je GeForce, rešenje može da uključi i polovne varijante.

Nemamo dovoljno informacija da damo pravo rešenje.
[ SASA M. @ 09.06.2019. 23:45 ] @
pitao je koje opcije ima, da li se isplati ili ne je individualno. to zagrevanje nije pouzdano, pa se ni ne moze znati da li ce pomoci ili ne jer zavisi od slucaja do slucaja. ne znamo ni nacin na koji je to obavio, da li je zastitio okolne elemente npr. temperaturu i duzinu izlaganja, ne znamo, itd. jos gore je to sto na vga nema slike postoji mogucnost da je jos nesto stradalo izmedju.