[ zlatousti @ 14.04.2004. 02:03 ] @
Posedujem MSI 4X Dual dvd writer. Po mojoj slobodnoj proceni narezao sam oko 250 diskova sa njim od kada je kupljen (pre 4 meseca). Cim sam kupio uredjaj, shvatio sam da sam kupio los uredjaj, bio sam vrlo razocaran kako cita malo izgrebanije diskove, sa RW medijumima jedva da i radi.
Problem je sto je u poslednje vreme poceo jako lose da reze. Ukoliko se na disku nadje i najmanje zrnce prasine, otisak prsta, nit od krpice, u 90% slucajeva ti sektori nece biti citljivi nakon upisa. Ranije je dobro rezao (jedino je to dobro radio), ali ovo je sada neprihvatljivo. Kada narazem na disk "iz celofana" Verbatim, Maxell, u 90% slucajeva ne pravi gresku, ali sa malo slabijim diskovima (pogotovo Princo) u 90% slucajeva pravi gresku. (nebitno da li rezem sa 1x,2x ili 4x) U prvih 100 narezanih diskova ni jedan nije bio neispravan, a sada je svaki drugi neispravan (sa nekolicinom necitljivih sektora).
Posto rezac nije potpuno crkao ne mogu da ga reklamiram. Sta raditi? Palo mi je na pamet da ga nekako dokrajcim, ali ne znam kako bi bilo najbolje, a da mi se prizna garancija??
btw. Pokusao sam da ga ocistim sa CD-setom sa ciscenje, ali nisam primetio bas nikakva poboljsanja, naprotiv.

HELP!!
[ Deep|Blue @ 17.04.2004. 20:30 ] @
A otkud ti to da ne mozes da reklamiras rezac? Pazi ako ti je rezanje neuspesno pri 90% (pa i 50%) pokusaja, a ti nisi nista zeznuo, onda je ocigledno da je rezac neizpravan i mora ti ga popraviti ili zameniti. Procitaj uslove garancije, jedino ako te zeznio pa napisao da ne prima nazad dok ne crkne.

I ubuduce bezi od MSI optike.
[ zlatousti @ 18.04.2004. 01:26 ] @
Znam, znam, da je MSI optika dno dna, ali sam se zalepio za bafer od 8MB i HD burn opciju, a u trenutku kupovine bio je najbolji odnos cena i onoga sta nudi, nadao sam se da je kvalitet bar solidan.
Sto se drugog tice, nise me razumeo, cini mi se. Meni nikada ne pukne disk prilikom rezanja, bar ni jednom do sada nije. Problem je sto su neki sektori na narezanom DVD-u necitljivi, zaista mali broj sektora, ali sasvim dovoljan da se dvd player zakuca prilikom reprodukcije filma kad naidje na njih.
Sto je najgore cesto se desi da nareze 5 diskova bez greske, pa onda 10 zaredom sa greskama.
Dakle, znajuci ove u servisu, nece mi prihvatiti reklamaciju, s obzirom da treba da se potrosi bar 2 sata zezanja sa Decrypterom da bi im ja pokazao da rezac pravi greske, a narucito ako za test uzmu Verbatim (sto je ocekivano), pa ne napravi ni jednu gresku...
Kupio sam pre dva dana novi rezac osmobrzinac (LG GSA-4082B) i mogu reci sve najbolje, reze bez greske na Princo disku malo izgrebanom, punom otisaka prstiju - to je bio test (MSI to ne bi uspeo ni u svojim najboljim danima). Narezao sam 15 diskova do sad (sve na Princu) i svi su bez i jedne greske i veoma su citljivi drugim dvd playerima (LG DVD ROM ga cita sa 10.500kb/s u Decrypteru na 60% diska.
Jos uvek ne znam sta da uradim sa ovim MSI rezacem, hteo bi da mu skratim muke, kako bi ga sto pre zamenio, jer je izvesno da ce svakako crci, ali ne zelim da unistim jos x diskova da bi ga dokrajcio, da li neko ima neki predlog?

[ Zivija @ 26.04.2004. 14:56 ] @
Ja takodje posedujem DR4-A, i imao sam problema sa Princom, ali koliko sam procitao na sajtu, probaj da upgrade-ujes firmver na verziju 2.50, tu su reseni neki problemi sa rezanjem DVD diskova i DAO modu. Poslednji firmver je 2.60. Posle upgrade-a nisam primetio nikakve greske, doduse nisam koristio Princo, jer su cene ostalih pale, tako da mi je sada vec svejedno. Usput, narezao sam i par matorih Sony diskova brzine 2x, izgrebanih, koje sam nabavljao za 70 din. i rade bez problema. Probaj upgrade. Srecno!!!