[ luaay @ 28.07.2019. 23:38 ] @
Izvinjivam se u startu sto sam temu postavio na nekoliko foruma,to je zbog toga sto sam laik i nisam siguran gde spada.Neka moderator slobodno izbrise gde on/ona misle da tema ne pripada.

https://drive.google.com/open?...pnMjd3VDZmc1NOc05Yc29waVV5VzA4

Narocito ova dva:

https://drive.google.com/open?...46GZ-3oGRp14MqEy12oy2uAyiX06p5

https://drive.google.com/open?...KAv2SpLYQ0qlnXLNdPCi_lGhW1jLEN

Hvala!
[ Plug-n-Play @ 29.07.2019. 13:48 ] @
Ne vidim ja ovde nikakav CV, dobijam The requested URL was not found on this server. That’s all we know... No, bez obzira na to najbolji alat za izradu CV-a je Adobe Illustrator.
[ mjanjic @ 29.07.2019. 15:11 ] @
Jes' al možda za vizit kartice i slično, za CV je daleko od idealnog. Bolji je InDesign, samo što je većini Illustrator bliži, jer je lakše uraditi "ukrasne" elemente nego kod InDesign. Ponekad i sam uradim nešto u Illustrator-u umesto u Photoshop-u, jer mi je lakše, ali to ne znači da je Illustrator bolji alat za svakodnevni rad na takvom sadržaju. Zato se uglavnom i kupuje skup alata (npr. Photoshop, Illustrator i InDesign), ali je to "overkill" za CV, jedino ako se radi o agenciji ili pojedincu koji se time bavi uslužno za druge.

Koga mrzi da instalira neki specifičan softver, može da uradi svoj CV na nekom od online servisa kao što su coolfreecv ili cvmaker, a kod prvog postoji i Word template.
Zavisi i od oblasti, za IT je za neke frontend i dizajnerske pozicije zanimljivo napraviti online CV u nekom od frontend jezika i/ili framework-a, pa još uraditi i "print" media upite tako da to bude adekvatno i u štampi.

Na kraju krajeva, zavisi sve od firme kod koje se konkuriše, njihovog HR tima i onih koji rade tehnički intervju, zavisi koliko im treba neko za tu poziciju, sa kojim predznanjima i iskustvom, i sl. Nekad će lako prihvatiti početnika koji zna sve pomalo, ali je spreman da uči, a i oni koji će raditi sa njim imaju vremena da mu pomognu da savlada neke stvari, a nekad će za početnu poziciju tražiti nekoga ko ima dovoljno znanja iz tražene oblasti da može brzo da se uklopi u tim i samostalno radi delove projekta koje dobije.

[ Living Light @ 29.07.2019. 20:48 ] @
Odavde počinje sve..

https://www.elitesecurity.org/t502636-0#3903341
[ luaay @ 30.07.2019. 01:53 ] @
Tek sad sam saznao da Google drive ne dozvoljava share na više sajtova
Ovo bi trebalo da radi:

https://drive.google.com/file/...oy2uAyiX06p5/view?usp=drivesdk

https://drive.google.com/file/...Ci_lGhW1jLEN/view?usp=drivesdk


[ Plug-n-Play @ 30.07.2019. 10:47 ] @
@luaay sad se vidi... imam par sličnih templejta pa ako znaš da radiš u illustratoru rado ću ti poslati... ako ne znaš, javi se na pp pa ćemo nešto već da smislimo
@mjanjic ja bih se složio sa tobom da je indesign bolji kad bi cv imao 15 strana, ali obično ima samo jednu :) naravno, bez želje da sad širim diskusiju tipa šta je bolje, mac, linux ili win, ja ću i dalje da koristim ilustrator...
[ Branimir Maksimovic @ 30.07.2019. 10:53 ] @
Mislim da se ne isplati 21$ mesecno, a moras sve sam da radis. Ja radje platim da mi naprave, izaberem sta hocu i onda samo popunim svojim podacima za manje para mesecno.
[ Predrag Supurovic @ 31.07.2019. 01:06 ] @
Ako će ti nešto znhačiti, kada smo u firmi relativno skoro rpavili konkurs za zapošljavanje, zažalili smo štonisma uz konkurs objavili i obrazac za CV.

Kandidati su pokazali neverovatnu maštovitost u šarenjenju i dizajniranju CV-ja umesto da u CV stave podatke koji su bitni i preporučuju ih. Nene CV smo preskakali i bez čitanja jer nismo hteli da sa zamaramo.

Tako, da trži se ti Worda i napravi CV u jednostavnoj i preglednoj formi. Batali grafiku.
[ mjanjic @ 31.07.2019. 13:45 ] @
Da, ono Illustrator, InDesign, Photoshop i sl. su OK ako se konkuriše za poziciju dizajnera ili tipa Prepress i slično gde se očekuje poznavanje rada u takvim programima, pa onaj ko konkuriše želi da se istakne svojim dizajnom.