[ TheSpiridon @ 04.08.2019. 14:20 ] @
Znam da je bilo, ali vremena se menjaju.

Kako na windows 7 na kome je instaliran xampp da šaljem i primam test mejlove, znači ne izvan LAN-a, samo u kucnoj mrezi, tj. na tom istom kompjuteru. E sad dal ce u folder ili sanduče, sve jedno, ali u majlovima koristim html zaglavlje i css kod, tako da bi bilo dobro da to čita neki mail klijent.

[ Nemanja Avramović @ 04.08.2019. 22:53 ] @
Instaliras neki email server mada to nema puno veze sa PHP-om

Ali ako ti treba samo za testiranje ja koristim www.mailtrap.io, postavis njihove smtp podatke i svi mejlovi koje tvoja aplikacija salje (na bilo koju adresu) zavrsavaju u tvom inboxu na njihovom sajtu
[ TheSpiridon @ 05.08.2019. 02:28 ] @
Hvala Nemanja.
[ plus_minus @ 27.08.2019. 00:25 ] @
Nema potrebe za bilo kakvom dodatnom instalacijom ili podešavanjem nečeg kompleksnijeg zarad testiranja mejla, te za oslanjanje na neki third-party this and that.

Mačka je naš najdragoceniji prijatelj.

Za testiranje mejla u lokalu na dev. serveru pod linuxom potrebna je samo cat komanda u glavnom php.ini fajlu (sendmail_path).
`cat` program je standardno prisutan na svim linuxima (coreutils), dolazi u paketu prilikom instalacije bilo koje distribucije. Maltene kao i `cd` ili `dir` komanda.

Code:

sendmail_path = 'cat > /home/user_name/Desktop/test_mail.txt'


Nakon slanja, test_mail.txt će imati sadržinu poslatog mejla. Logično, fajl se kasnije može učitati u bilo kojem mail klijentu ili ga možemo gledati sirovog. Kome je kako lakše.

Pretpostavljam da i na Windows-u može isto/slčno da se izvede ( Powershell .. ? ... `Get-Content` .. ? ) .. ?

[Ovu poruku je menjao plus_minus dana 27.08.2019. u 01:40 GMT+1]