[ Panda88 @ 20.08.2019. 18:11 ] @
Pozdrav svima! Vidim da već dugo vremena niko nije pisao o Panda Antivirusnom programu pa reko da se prisjetimo ovog jako dobrog programa. Naime već godinama koristim Panda Antivirus Free verziju, ali sam prije neki dan odlučio da se skinem sa Free i kupim za početak prvu najjeftiniju verziju. U ovom slučaju Panda Dome Essentials u kojoj imate mnostvo dodataka kao što je virtual keyboard, Firewall, Wi-Fi protection itd.. Da ne govoim kako u Free verziji imate i Vaccine USB koja vam mnogo pomaže oko autorun virusa koji se pokrecu putem USB-a, a koji su u većini slučajeva zaraženi. Tako da ste u tom pogledu sigurni. Pored Vaccine USB imate i opciju create rescue USB drive pomoću koje možete napraviti bootabilni antivirus i skrenirati računar prije neko se isti uloguje u sistem. Boot-ujete preko USB-a skenirate i uklonite neželjeni malware. Sve u svemu jedna jako dobra i kompletna zaštita od virusa za kućne korisnike, a čak je možete koristiti i u business okruženju. Panda Dome Essentials sam platio nekih 24,00 € što i nije nešto skupo u poređenju koliko vam sigurnosti pruža. Jako sam zadovoljan ovim tihim ubicom virusa, koji je nečujan i ponekad zaboravim da je instaliran. Zauzima oko 2-3 MB radne memorije tako da je to još jedna prednost zašto početi koristiti Panda Dome. Danas sam se prijavio na ovaj forumzbog toga kako bi razmjenjivao iskustva, najviše što se tiče Antivirusa i iskustva sa virusima, vaša borba sa njima, kako kod kuće tako i u poslovnom okruženju. Želim vam svako dobro i nadam se da ćemo ubuduće razmjenjivati naša dugovodišnja iskustva.

Eto to je moje mišljenje o Pandi Dome, a ujedno i moj prvi post. Kakvo je vaše mišljenje o pomenutom Antivirusu?

Veliki pozdrav!
[ Space Beer @ 21.08.2019. 05:23 ] @
Kao i o svim ostalim AV paketima - besmisleno i može samo da smeta. Windows 10 Common Sense Edition je veoma bezbedan OS i nikakva 3rd party rešenja nisu potrebna
[ Aleksandar Maletic @ 25.08.2019. 18:38 ] @
Zdravo Panda88, dobro došao na Elitesecurity. Što se tiče Panda Free antivirusa, do sada sam imao samo pozitivna iskustva, čak štaviše, i danas ga instaliram na skoro svim računarima prilikom generalke ili instalacije novog sistema. Ljudi se ne žale, što znači da nije previše dosadan sa pitanjima i interakcijom, a istovremeno je i pouzdan u dobroj meri. Što se tiče komercijalnih verzija Pande, koristio sam nedavno Panda Pro Antivirus, dobih promo licencu šest meseci, svakako je za klasu iznad besplatne verzije što je i logično kada su u pitanju razlike između besplatnih i plaćenih verzija antivirusnih proizvoda. Ono što je meni za svaku pohvalu jeste opcija izuzetaka po pitanju skeniranja fajlova i datoteka. Fajl koji je jednom stavljen na Whitelist, nikada više neće biti pogledan od strane antivirusa, dok sam kod određenih antivirusa imao popriličnih problema oko toga. Čak i nakon postavljanja na Whitelist u Real Time modulu i OnDemand skeneru, bili su uporni i prijavljivali ponovo kao malver. Sve u svemu, ocena 4+ za Panda Free.