[ luaay @ 28.08.2019. 21:53 ] @
Dakle, očekivao sam da upgrade znaci bolje a ne loše međutim sad mi se baterija na Samsung telefonu nakon upgrade troši brže.
Da li da se vratim na stari sistem da li je to moguće i da li dobra ideja?
[ mjanjic @ 29.08.2019. 08:46 ] @
I meni se desilo isto, ali posle ažuriranja nekih aplikacija. Malo potražio po netu i isključio neke stvari (sinhronizaciju podešavanja i druge gluposti), međutim i dalje mi je trošio pola baterije za dan i to bez nekog većeg aktivnog korišćenja interneta, kad radim sat vremena nešto preko Wi-fi, umeo je da potroši 30%. Posle isključivanja tih sinhronizacija podataka i još nekih podešavanja, uspevao sam da izguram dan da ne padne baterija ispod 30-40%.
Nakon sledećeg ažuriranja većine aplikacija, sve je bilo OK, ako ne koristim aktivno aplikacije i ne telefoniram više od par puta, bukvalno potroši 10% za ceo dan, a morao bih nekoliko sati da koristim YT i sl. da bih potrošio trećinu baterije.

Vrlo je moguće da je do aplikacija ili podešavanja. Android nakon ažuriranja ti resetuje neka podešavanja, pa moraš opet da isključiš neke opcije koje si ranije isključio (npr. vezano to za sinhronizaciju podešavanja, jer Andorid i aplikacije u pozadini stalno kontaktiraju Google i proveravaju da li si nešto menjao u podešavanjima).
[ Binary Mind @ 02.09.2019. 20:08 ] @
Factory reset i ume u tim situacijama da pomogne. Čak je i preporuka da se isti uradi (+ brisanje keša iz boot menija pre dizanja OS-a) nakon svakog većeg upgrade-a Android OS-a ako dođe do problema.
[ luaay @ 11.09.2019. 13:24 ] @
Upravo uradih factory reset i ništa nema većih promena oko baterije
[ iculibrk @ 11.09.2019. 21:48 ] @
A jesi li uradio i ovo?
Citat:
Binary Mind:
(+ brisanje keša iz boot menija pre dizanja OS-a)

Mada verovatno ti ni to nece resiti problem. Ako trosi bateriju duplo brze, onda moze biti i neki dugi problem. Ako si bas 100% siguran da je do toga, nadji nekoga da ti odradi downgrade na osmicu.

[Ovu poruku je menjao iculibrk dana 12.09.2019. u 11:52 GMT+1]
[ mjanjic @ 12.09.2019. 19:04 ] @
I podešavanjima postoji opcija da se pogleda potrošnja baterije po aplikacijama i servisima, pa proveri šta najviše troši bateriju. Možemo ovako napamet da pričamo, a ne znamo da bateriju najviše troši npr. e-mail klijent ili neki drugi App, a ne sam OS.
[ luaay @ 12.09.2019. 21:49 ] @
@mjanjic

Sinhronizacija nije glupost .
ona ti spašava podatke u slučaju gubitka telefona
[ mjanjic @ 13.09.2019. 19:20 ] @
Ne pričam o toj sinhronizaciji, već pojedine aplikacije sinhronizuju podešavanja na na svakih 5 ili 10 sekundi ili čak češće i tako bespotrebno troše bateriju... Nema tu šta da se sinhronizuje tako često, a nekad bude i bug u samoj aplikaciji. Meni je nakon nekog ažuriranja Outlook nenormalno trošio bateriju, uz još par drugih aplikacija više od 20%, odjednom sam se našao u situaciji da mi za 12 sati tokom dana od 60% baterije iako sam minimalno koristio telefon aktivno (nikad ne nosim u rukama i svaki čas zagledam, i sl.).

Isključio sam tu sinhronizaciju podešavanja (jer ne menjam svaki čas podešavanja), što možda ima smisla kad imate 5 uređaja pa da se na svima sinhronizuju podešavanja (Windows ili Apple, ne vidim čemu kod Android-a, osim ako imate i tablet na kome hoćete ista podešavanja kao na telefonu) i malo je pala potrošnja energije. Vratilo se u normalnu tek sledećim ažuriranjem svih aplikacija, tako da je bilo do samih aplikacija, ne do telefona.