[ gordecka @ 17.09.2019. 17:08 ] @
Imao instaliran Corel X6 zbog problema instalirao X8 , ali problem ostao. Naime prilikom pokretanja programa i otvaranja novog dokumenta prođe i po 15 sec. kada na novom dokumentu nacrtam kvadtat 10 x 10 mm ( bilo koji jednostavan oblik , liniju slovo) i pokušam da kopiram sa ( ctrl+c) , za tu jednostavnu funkciju je otrebno i po 10 sec da se odradi, mislim da kopira u clipboard.
Pregledao YT probao nekke stavke tipa promena default printera, brisanje drajvera printera, brisanje drajvera grafičke, update drajvera grafičke i opet je isto.
Neki savet ?
[ mjanjic @ 17.09.2019. 22:13 ] @
Krekovan?

Znam da je Dreamweaver CS6 imao problem da zakuca jedan thread 100% neprekdino kad nije prikazan neki meni ili dijalog. Razlog je krekovan atlib.dll (ili kako se već zove), možda je i kod Corel-a to.

Ako nije to, a samo si pregazio X6 sa X8, ostala su podešavanja od starije verzije, pa su možda ona problem. Ukloni instalaciju i počisti sve od Corel-a (foldere, registry), pa instaliraj ponovo. Probaj prvo Tryal ako možeš, da budeš siguran da nije do kreka/serijskog ili kako ga već aktiviraš).
[ gordecka @ 18.09.2019. 18:24 ] @
X 6 mi je na kompjuteru bio krekovan, x8 samo upisan serijski broj i zabranjen pristup internetu( nije bila klasična registracija kao kod x6). Fazon je što krekovan x6 na drugom kompjuteru radi OK !
X8 nisam mogao instalirati dok nisam deinstalirao X6 i još neke fajlove od istog. Vidim da je taj problem prisutan kod Corel-a i da su ga rešavali na razne načine. bilo koji od tih načina na koji sam naleteo na YT sam probao i nisam rešio problem.Jako zafrknuta stvar, COPY bilo kog objekta i otvaranje novog dokumenta traje i po 10-15 tak sec, nedavno sam menjao grafičku pa sam mislio da je i zbog toga, deinstalirao sam drajver, ostavio grafičku sa matične ali se isto dešava, tako da nije ni do drajvera grafičke.Našao sam na jednom sajtu neka objašnjenja zašto se to kao dešava, ali bilo šta da probam , ostaje isto !
Najgore će biti ako podignem novi sistem i opet se to desi !
[ gordecka @ 19.09.2019. 21:14 ] @
Samo da prijavim da sam uspeo da sredim problem. POsle brisanja temp fajlova i probanja koje čega na šta sam naišao na net-u, naleteo sam i na "glupost " koja mi je odradila posao, nailme u AppData foderu, folder " Roaming, u njemu folder Corel i u njemu CorelDRAW Graphics Suite X8. Preimenovao sam taj folder dodavši mu još " old" i sačuvao, posle pokretanja Corela sve radi nosmalno i Corel je napravio novi folder CorelDRAW Graphics Suite X8.

Šta je problem , samo bog zna, bitno da radi !