[ DogeZ @ 29.09.2019. 12:36 ] @
Dobar dan, imam jedno od pitanja koja su često postavljana, ali me ipak zanima pa bi hteo da pitam. U Beogradu se nalazi Microsoft Razvojni centar, koji je jedan od definitivno jačih razvojnih centara. Ono što me zanima jeste, da li negde postoji spremanja za taj oblik testa koji oni traže, pošto sam inače čuo da je test živa boleština... Takođe me zanima da li postoje određeni programski jezici koji se baš traže kod njih ili jednostavno treba biti dobar programer za njih? I da li fakulteti kao što su ETF, FON ili FTN imaju prolaznost ka njemu ili je znanje najpotrebnije? Već sam se konsultovao sa ljudima vezano za ovu temu, ali sam hteo da čujem i vaše mišljenje. Pozz.
[ mjanjic @ 29.09.2019. 19:42 ] @
Za ETF znam da daju stipendije na smeru SI, pa je logično da se traži i znanje (jer stipendiju daju prema uspehu i još nekim parametrima).

Druga stvar koju znam je da se u Beogradu rade samo određene stvari, tako da ti ne vredi ništa ako ti npr. razvaljuješ SQL, a njima to ne treba.
[ bokinet @ 30.09.2019. 09:22 ] @
U MDCS-u rade na delu razvoja alata i servisa za MS SQL Server, deo alata za MS Office i sl.
(apro 'razvaljujes SQL' - cisto eto dodatna info.)
[ Branimir Maksimovic @ 30.09.2019. 09:32 ] @
Na testu su zadaci iz programiranja klasicni, tako da sam jezik nije bitan, koliko sam informisan.
[ mjanjic @ 30.09.2019. 21:35 ] @
bobinet> OK, naveo sam samo kao primer, nisam mislio bukvalno na SQL.
Sin od jedne koleginice radi tamo pa mogu da se raspitam šta se sve tačno rade, ali to je već malo zaobilazno pošto ga ne poznajem lično, znam samo da mi je rekla da on radi u Azure timu (preširok pojam, ko zna na čemu tačno radi).