[ gilopile @ 28.10.2019. 19:51 ] @
Zdravo zivo,

Pa ne mogu vise da izdrzim, ovo me kolje jedno 10 godina.

Kako vi copy/paste u chrome. Ok kada je neki text u pitanju, ali recimo kada odem na google pretragu i kako onda iskopirati neki sredisnji deo linka?
Np. ako je ovo dole link u google pretrazi, a hocu da `copy` samo `explorer`

ES File Explorer 4.2.0.2.1 for Android - Download


Znaci ili mi iskopira celu stranu, ili ceo link od kraja, ili sa pocetka. Na milion stranica mi iskopira i sliku i ostalo i onda kada to paste u pretragu, haos. Ciljao sam misem i tik iznad i tik ispod pa povucem i jok.

Ja i dalje koristim 80% opera 12.18, a za ostatak chrome, jer ne moze ova matora opera dosta toga da otvori...Opera radi copy gde god, nema nikakvih problema, mogu iz linka precizno iskopirati i jedno slovo, a sa sugavi chrome muka ziva.
Verujem da je stvar banalna, ali ja jednostavno nemam vise zivaca i stvarno ne znam kako to ide.

Pomagajte. Cak sam instalirao neku ekstenziju Allow copy, ali ne radi kako treba.

Evo iz matore Opere, dok ovo sa Chrome nema sanse da izvedem.
[ Shadowed @ 28.10.2019. 20:11 ] @
U Firefox-u se za to koristi Alt taster (drzis pritisnut dok selektujes). Mozda je i Chrome-u tako.
[ ademare @ 28.10.2019. 20:12 ] @
To sto nece iz Chroma , to me ne cudi , ali nece ni iz Firefox-a , ako ti je neka uteha

Ja nisam nikada pozeleo za sve ove godine , da kopiram nesto sa google pretrage , link ili naslov, mada koristim pretragu stalno . Tako da fakticni dok nisi pitao nisam ni znao da ne moze !

Tako su Chrome i Google zamislili ,a FF kopira . Ne Copy , vec kopira resenja od Chroma .


EDIT : Evo covek ti resio problem, radi sa ALT i u FF i u Chromu ! Trebao si Gile da se obratis forumu pre 10 godina Da ne lupas glavu .
[ SlobaBgd @ 28.10.2019. 20:33 ] @
To, Shadowed, majstore! Ni ja kao ni ademare nisam odavno pokušavao da kopiram segment iz url-a jer sam davno probao (bez "alt") i nije moglo. Sad znam kako može, pa ću koristiti ako zatreba!
[ SASA M. @ 28.10.2019. 20:53 ] @
Hmm... meni selektovanje radi bez "Alt" u ff osim za prvi link. Za sve ostale mogu da selektujem jednu ili deo reci po nahodjenju tako sto stavim kursor malo iznad linka, levi klik drzim i povucem kursor levo ili desno.
U pretrazivacu Vivaldi mogu direktno na bilo koji link, kliknem levim tast. i drzim. Kada povucem on krece da selektuje slovca. U ff ne mogu ovo jer mi je ativan plugin koji otvara link u novom tab-u kada ga povucem iz "lezista".
[ SlobaBgd @ 28.10.2019. 20:56 ] @
Možeš da selektuješ reč vivaldi u linku https://vivaldi.com/sr/ ?
Ono - iz prve, bez nišanjenja, pokušaja i promašaja, selektovanja celog reda ispred željene reči?
[ gilopile @ 28.10.2019. 21:19 ] @
E to je poso :) Radi Alt sve u 16.
Mare, jbmlga sto nisam pre. Patio sam se godinama, jer bas cesto koristim tu vrstu kopiranja kada se trazi datasheet i prevrce net u potrazi za semama i sl.

Ovo davi, ne samo na google, nego svuda.

Hvala Shadowed!
Pozdrav ljudi, hvala na javljanju!

Slobo, to, recimo, `vivaldi` sa tog tvog linka mogu i bez ALT ako nanisanim malo iznad prvog slova i povucem dole pa desno sa levim klikom, ali to nije slucaj na mnogo sajtova gde je link u malo podebljem kliku ili ako se nalazi jos jedan url iznad i sl. Negde moze uz napor i ciljanje iz 10-og pokusaja, a negde nema ni tako sanse. Ovo sa ALT je ok, nema greske.
Na Operi ja kada postavim kursor na pocetag tog `vivaldi`, strelica se pretvori u ruku, ali ja opet kada drzim klik i ne pustam i povucem na desno selektuje ga bez problema, odradim copy i link se ne otvara. Bas steta sto toi ne radi na chrome.

P.S> Mozda jos nekome ovo zatreba, a motasra ga da pita :D Eto priznao sam, heheh
Sala mala:)


[Ovu poruku je menjao gilopile dana 28.10.2019. u 22:32 GMT+1]
[ SASA M. @ 29.10.2019. 01:29 ] @
Meni nije prob da pogodim iz prve, navika stara od davnina :) Josh od prvih miSHova koji su se pojavii :) Dovoljno da kursorom prekrijesh prvo slovo tik iznad da se ne promeni pokazivac, onda click and drag ;)
[ Panta_ @ 29.10.2019. 11:36 ] @
Citat:
Možeš da selektuješ reč vivaldi u linku https://vivaldi.com/sr/ ?

Uključi Caret Browsing na F7 i postavi kursor na mesto koje želiš da selektuješ, zatim sa Shift plus strelica tasterom selektuj tekst.
Citat:
Pressing F7 turns Caret Browsing on or off. This feature places a moveable cursor in web pages, allowing you to select text with the keyboard

[ SlobaBgd @ 29.10.2019. 12:34 ] @
Hm, dobro je znati da postoji i ta mogućnost. Malo mi je bezveze da izvodim mađije da bih uradio tako fundamentalnu stvar kao što je selektovanje dela teksta/linka, ali kako rekoh, dobro je znati da postoje razni načini pa ako jedan ponekad ne radi uvek je tu drugi.
[ ademare @ 29.10.2019. 15:30 ] @
Kod mene taj Caret ne radi !

Na F7 izadje upitnik da li hocete Caret . Na odgovor , yes , ne desava se nista ! Cak ni ovaj prosti link " vivaldi " ne radi .

Cak je i ono Nisanjenje , Saletovo , bolje resenje ! Mada to radi samo kada je jedan red linkova ! Ako ima 2 reda kao na Google , drugi red je link zeleni , on nikako ne radi jer ostaje kusor u obliku ruke , ne moze malo iznad pa da predje u strelicu .

ALT je zakon
[ Shadowed @ 29.10.2019. 15:49 ] @
Evo vam bonus :) U Firefox-u se moze selektovati slicno kao u text editor-u (bez ukljucenog Caret mode-a): kliknes na pocetak, pritisnes Shift i kliknes na kraj teksta koji hoces da selektujes. Moze da bude korisno ako je duza strana pa da ne bi skrolovao selektovanjem nego gospodski, klik, scroll, klik :)
[ SlobaBgd @ 29.10.2019. 18:02 ] @
Svakog dana u svakom pogledu...