[ goranmd @ 05.11.2019. 20:11 ] @
GPS Tracker Lite


Licenca: freeware

Opis:
Citat:

Za sve one koje vole putovati ili setati prirodom. Snimite svoju putanju, prikazite je na google mapi i bezbedno se vratite na svoju pocetnu lokaciju.


Link:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.goci.gpstracker
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 05.11.2019. 20:25 ] @
Pozdrav Gorane.
Čestitke na aplikaciji :)

Predlog, umesto onih pinova stavi punu liniju, a trenutka pozicija neka bude obeležena nečim većim, poput tih pinova.

Srećno!
[ Predrag Supurovic @ 06.11.2019. 04:53 ] @
Nadam se da neće ispasti da mračim.

Super si ti to napravio ali ja ne vidim svrhu. Svaki iole dobar program koji snima trekove i radi navigaciju ima opciju backtracking koja to radi.

Ljudi obično koriste GPS navigaciju da im radi još ponešto (između sotalog recimo korsiti custom podloge za mapu, offline mape) a snimanje treka je samo jedna od funkcija. Recimo, važno je da backtracking opcija omogućava kretanje i po mraku ili magli kada baš i ne vidiš mnogo oko sebe.

Nešto sumnjam da će neko da se odluči za tvoj program koji samo snima trek i omogućava kretanje unazad po njemu.

E da, u programu za snimljene trekove koristiš pojam rute. U uobičajenoj terminologiji to je pogrešno. Trek je trek - snimljena putanja. Ruta je nešto sasvim drugo: niz orijentira između kojih se putanja može i izračunavati na osnovu podataka na karti, trenutne pozicije i podešenih parametara.

Pogledaj kako je backtrackinh rešen na primer u programu OruxMaps.
[ goranmd @ 08.11.2019. 19:33 ] @
Pre svega hvala na komentarima.

Gledacu da je unapredim u svakom pogledu u nekom narednom periodu. Inace sam krenuo sa idejom da imam neku svoju aplikaciju, pre svega za licnu upotrebu.
Mozda kao neki lokator u automobilu ili zeninoj torbi :) da bi pratio kretnju.

Salu na stranu, ovo sa automobilom je bila inicijalna ideja, koju je jedan prijatelj i malo drugacije odradio.
Stavis neki oldtimer od telefona u autu, povezan na 12V da se stalno puni i detektuje kretnju. Tipa kad ti neko mazne telefon, salje ti sms i ti pratis putanju u browseru.
Ja sam se zadrzao za sada na cistom belezenju rute, i statistikama. Mozda uz checkpoint dodam i neku mogucnost selfija sa prijateljima i share na face ili instagram.