[ sneguljko @ 05.12.2019. 18:10 ] @
Napravio sam takoreći paket php za pristup sajtu. Sadrži tri stranice i funkcije. Signin Registration i forgot data. E sad to mi je sve kompaktno i lepo odvojeno, ali bih stavio u folder enter na primer. A .htaccess mi sav saobracaj preusmerava na index.php i tu stavlja parametre u $path.

Kako bih sad mogao da to odvojim u enter folder, a za clanove da koristim / ili obrnuto ako je lakše.

Ne bih da budzim ovaj deo sajta jer je lepo uradjen, hocu da ga odvojim i zbog bezbednosti i zbog strukture. Inače kad se korisnik prijavi konstanta USERTYPE postaje 1 a inače je 0, takodje i sesija dozivljava promene.


.htaccess :

Code:

Options All +Indexes

<IfModule mod_rewrite.c>
 
RewriteEngine On

RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} !-d
RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} !-f

RewriteRule ^(.*)$ index.php?path=$1

</IfModule>

[ Nemanja Avramović @ 18.12.2019. 00:11 ] @
Nije mi jasno sta hoces da stavis u enter folder?
[ gglavni @ 18.12.2019. 09:39 ] @
@Nemanja, hvala na javljanju. Već sam odradio. U enter folder sam stavio po svojim folderima funkcije za prijavu reg, forgot, zatim css i slično. Ali opet sve ide preko glavnog index.php. Tu samo proverim koje je vrste korisnik i učitam šta treba.
[ Milan Kragujevic @ 19.12.2019. 08:48 ] @
Mogao si da dodaš sledeće:

Code:

RewriteRule ^enter/ - [L]


... ispred RewriteRule koji sve šalje na index.php.

Mada, AFAIK, RewriteCond je već trebao da primeti da su fajlovi postojeći, te da izbegne naredni RewriteRule (!-d -- nije folder, !-f -- nije fajl, dakle praktično rewrite-uj sve što NE postoji na fajl sistemu ka index.php)

Poželjno je da dodaš [QSA] iza RewriteRule, kako bi prosleđivao QUERY_STRING sa rewrite-ovane putanje ka index.php, ako budeš koristio GET parametre negde...